Gå til innhold

kamilla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kamilla

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. kamilla

  Finse - Haukeliseter rute?

  Så hyggelig å se at jeg kommer til å møte på folk på Hardangervidda i sommer! Jeg planlegger å gå Haukeliseter-Finse eller Rjukan-Finse til sommeren. Det blir min første 2-3 ukers tur alene med telt, så jeg er litt spent. Jeg har skaffet meg kraftig solo-telt (Hilleberg) og Spot. Jeg har gått mange lengre turer med tidligere følge, men nå må jeg lære meg å gå på lengre turer alene, så jeg dropper Nord-Norge i denne omgang (som jeg har gått mye i tidligere) og koser meg med Hardangervidda i stedet. Jeg har gått Haukeliseter-Finse en gang tidligere, og vurderer derfor Rjukan-Finse, hvor jeg ikke har gått. Jeg ønsker å ende opp ved toget, og planlegger kollektivtransport i begge ender, for jeg vil slippe å hente eller bringe bilen min. Jeg tror jeg legger ferien litt opp etter antatt føre og snøsituasjon... Så kanskje juli/august, og så jobbe litt i juli i stedet. Følger litt med på forslagene her. Jeg har to alternativer på Rjukan-Finse, men foreløpig bare en på Haukeliseter-Finse, men tar eventuelle krumspring underveis.
 2. kamilla

  Hvilket telt bruker dere over tregrensen?

  Når jeg tenker meg om har jeg jo ikke akkurat mye erfaring med tunneltelt, så sånn sett kan det godt være tilfelle at jeg trakk en feilkonklusjon den gangen, det vet jeg ikke. Jeg har jo bare hatt kuppeltelt selv. Jeg er veldig glad i kuppeltelt, men det er vel kanskje bedre å overlate erfaringsutsagn om tunneltelt til andre! Eller å lytte til andre enn meg på det området, rett og slett. Men foretrekker nok fortsatt kuppeltelt, på bagrunn av manglende erfaring med tunneltelt...!
 3. kamilla

  Hvilket telt bruker dere over tregrensen?

  Jeg syns dette har vært et romslig telt for to, og har vel alltid oppfattet det som et tremannstelt, og når jeg sjekker hos Hilleberg er det det også. Ikke noe problem å ha ting inn i teltet. Siden det er to mindre fortelt er det også mulig å ha ting i forteltene, men jeg har ikke pleid å ha særlig mye der. Men en kjøkkengrop og litt matlaging og snøsmelting har jeg alltid fått til. Saivo ble kjøpt inn når jeg (vi) opplevde ikke å klare å sette opp Helsport Svalbard i kaldt vær ved Altevann i Troms, stangkanalene var rett og slett for små. Ikke aner jeg om de skal kunne krympe, men det var ikke mulig å få inn stengene, kanalene var og ble for korte. Da bestilte vi et Saivo når vi kom hjem den natta, for det var ikke annet å gjøre til slutt enn å gå ut igjen. Senere var de lange nok igjen, så jeg vet fortsatt ikke helt hva som skjedde der - men det var ikke særlig gøy (og det var grisekaldt). Og det ble litt sånn "trust-issues" mellom oss som var der og Helsport, muligens ubegrunnet - det vet jeg ikke. Saivo har vært med i mange mange kuldegrader og på mange vinterturer, og det har tålt enorm vind i en trang dal i Stora sjøfallet i Nord-Sverige, på en vintertur. Dæven som det blåste, umulig å stå oppreist, men jeg følte meg aldri utrygg. Det er nok verste vinden jeg har vært borti, men skalaer er jeg dårlig på, så jeg aner ikke vindstyrken. Ellers er det ikke så ofte jeg har opplevd skremmende dårlig vær, men de få gangene det har skjedd har teltet blitt veldig, veldig viktig etterpå.
 4. kamilla

  Hvilket telt bruker dere over tregrensen?

  Jeg har gått mye med et REI-telt på fjellet på sommeren, men har alltid vært nøye med å finne leirplasser i le. Nå som jeg går på tur alene merker jeg at jeg er mer nøye på teltet, jeg kjenner det er helt annerledes å være to om å være engstelig i teltet og det å være alene. Så nå har jeg kjøpt meg Hilleberg Soulo, for å føle meg mer trygg når det røyner på. Det er også ganske lite, så det er ikke så mye som skal til for å skjerme det litt. Tunneltelt er jeg ferdig med for lenge siden, har aldri hatt det selv. Etter et par turer i regi av ungdomsgruppa i DNT (i gamle dager) med duken i ansiktet var jeg ferdig med det. Og jeg skal ikke ut og snu teltet i storm! På skikkelige vinterturer har jeg ofte brukt Hilleberg Saivo med påsydde stormmatter. Det er det beste vinterteltet jeg har vært borti! Men jeg orker ikke å bære eller trekke det alene, det er rester fra en fortid som to. Nå er det meg og Soulo.
 5. kamilla

  Hiking in May

  I suppose you don´t want to go skiing? What about snowshoeing? Then you have a lot more options. You may bring snowshoes or pick up a pair at a sportsstore in Oslo, like XXL (www.xxl.no). Norwegian word for snowshoe is "truger", you may search for that on xxl.no. I have walked with snowshoes for about 3 weeks in april/may, and I was hiking with the cheapest type with a heavy backpack. I was surprised at how well that went. But you must not plan for long distances as you never really know what the snow is going to be like at that time of year. The good thing about snowshoes is that once you get to bare ground you just strap them at you pack.
 6. Jobbet et sted hvor bjørneprøver kom til analyse fra hele landet, for å kartlegge bjørnens utbredelse. Det var mye rart som kom inn, for å si det sånn - så det er ikke alltid så lett å vite eksakt.
 7. Hul ut en appelsin eller sitron og legg i kjøttdeig. Pakk i aluminiumsfolie og legg på bålet, eller bare ha på bålet om du ikke har alufolie. Har også laget med lammekjøttdeig (i Danmark), det var nydelig.
 8. Prednisolon fungerer tydeligvis til så mangt. "Lungemedisin" står det på min boks. Og så er det jo sånn hallveis ormetablett til hund (tenker alltid på en førstehjelpsinstruktør som sa at ormetabletter fungerer utmerket om du husker å gi det til ormen før den biter). Men når jeg tenker over det sa faktisk veterinæren at det var veldig bra for hund som har fått mange stikk. Så også til menneske da, tydeligvis.
 9. kamilla

  Farlig med bålrøyk?

  Jeg har pustet mye bålrøyk fra omtrent 10-årsalderen. Jeg har alltid elsket å "sitte i bålet". I dag har jeg forholdsvis kraftig astma. Om bålrøyken har vært medvirkende årsak vites ikke, men den kan ha virket inn noe. Ellers er det helt sikkert at det ikke er hovedårsaken til min astma. Astmaspesialisten virket ikke som han syns at litt bålrøyk i ny og ne var noe problem i forhold til røyking og denslags varig påvirkning. (har ikke vært røyker, altså!)
 10. Ved valg av jobb setter jeg fleksibilitet og mulighet for å "spare" overtid til senere avspasering høyt. Det er også viktig for meg at jeg kan ta disse dagene i kombinasjon med ferie, slik at ferien blir lengre. Ellers søker jeg om ulønnet permisjon fra jobb innimellom. Da får jeg fri uten lønn, og utgifter hjemme går med oppsparte penger. Min lengste permisjon uten lønn har vært på 6 måneder. Jeg bruker gladelig mine ferieuker, min avspasering og ulønnet permisjon på tur. Nå skal det sies at jeg har valgt å bosette meg utenfor byen (på landet) for å ha mulighet til dette. Våre boutgifter er såpass lave at vi forholdsvis enkelt kan spare til å ta fri.
 11. kamilla

  Til dere damer her inne

  Vi bruker en vanntett pakkpose som søppelpose. Jeg tuller brukte bind inn i litt toalettpapir inne i en liten plastpose jeg knyter igjen, som igjen går i den vanntette søppelpakkposen. Jeg har egentlig aldri tenkt på at menstruasjon er noe problem på tur, og har aldri latt det diktere turlivet.
 12. Jeg bruker mye selvtørket mat, men jeg ferdigblander oftest til gryterett (krydder, tørket mat, cashewnøtter, osv), med ris ved siden av. Jeg koker opp "gryterettblandingen", slukker primusen og lar den svelle i ca. 10 minutter. Jeg koker opp igjen og tilsetter hurtigris og evt. tørrmelk. Jeg lar det stå i ca. 5 minutter, til risen er klar. Koker opp en 3. gang om jeg syns det er nødvendig eller går tregt eller begynner å bli kaldt, men dette er veldig sjeldent. Opplever aldri at det er noe problem å tilberede ferdigmat på denne måten. Har aldri prøvd å legge tørrmaten "i bløt".
 13. kamilla

  Mountain house måltid!

  Mountain House har flere varianter for f.eks. glutenallergikere. Jeg bruker mye MH og er veldig fornøyd med det.
 14. kamilla

  Tørke kjøttdeig

  I det siste har jeg tørket karbonadedeig som jeg har skylt over med varmt vann etter steking for å få bort fettet. Det blir veldig bra! Nå er jo egentlig fett bra, men det gjør noe med holdbarheten - så da tilsetter jeg eget fett i maten i stedet.
 15. kamilla

  Tilbredning av tørket mat?

  Tørker alltid karbonadedeig som jeg skyller i vann for å få bort fettet og grønnsaker. Det lager jeg gryteretter av, som for eksempel chiligryte, soppgryte eller indisk gryte. Blander krydder, tørket mat, litt cashewnøtter, osv. Blandingen vakumpakker jeg og så har jeg med ris ved siden av. Jeg har i blandingen og koker opp. Lar det stå til svelling ca. 10 minutter. Koker opp igjen og tilsetter hurtigris når det koker. Tilsetter tørrmelk enten sammen med hurtigrisen eller helt til slutt, for min erfaring er at gryta fort svir seg om det koker med tørrmelk i. Blir stort sett alltid fortreffelig, uten problemer av noe slag. Jeg er allergisk mot hvete (ikke gluten), rug og havre.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.