Jump to content

Reservdelar till Trangia?


Johan2000

Recommended Posts

Jag har lyckats flumma bort tången till mitt trangia mini. Jo, jag vet vart den ligger, vid Kringla. Jag har inte ork att åka och hämta den. Tänkte att det kanske finns någon som säljer reservdelar? Ingen som gör reklam för det på Nätet i alla fall... Men här kanske någon vet något?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har et sånt sett selv så da er det vel en slik blekk-klemme som du ser på bildet på denne linken du ser etter?
http://cdon.no/outdoor/trangia-mini-trangia-28-t-p22699401

Dessverre vet jeg ikke om/hvor man får kjøpt denne  i "løs vekt". Men det finnes jo alternativer (inklusive multitool m/tang som du kanskje likevel har med deg?), men de kjenner du sikkert alt til...som f.eks: GSI Outdoors Microgripper https://www.xxl.no/gsi-outdoors-microgripper-minihandtak/p/1103869_1_style   og Primus Pot Grippe  http://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=115912.

Selv fortrekker en liten gryteklipe fra MSR som du kan se avbildet her https://www.oslosportslager.no/produkt/msr-titan-mini-cookset-kjelesett-6750.aspx
men desverre har jeg bare sett den sammen med det kjelesettet som vises der (jeg har en en eldre utgave av det settet)

Ellers har MSR en som ligner på primus sin https://www.oslosportslager.no/produkt/msr-panhandler-kjelehandtak-6747.aspx
men koster litt mer.....

Link to comment
Share on other sites

Fint at du fant det du ønsket, men FYI så kan alle griperedskaper som ble foreslått her også fint benyttes med ditt Trangia-mini sett.

Ja, jo... Men den vanliga tången till Trangia, och likandne, är ju så stora och tunga. Poänget med mini trangian er ju att den skall vara liten, lätt och enkel. Och relatvit billig (ja jag vet att det finns mycket lättare lösningar, men priset skenar ju i väg om man inte tillverkar sakerna själv (vilket jag uppmanar alla att göra! Det är skoj och miljövänligt att återanvända gamalt skrot till fritidsgrejjor. Kör själv med ølburks-brännre av och till).

Edit: Lurer på att DIY'a en tång av en gamla ølburk. Borde gå.

Edited by Johan2000
Link to comment
Share on other sites

GSI gripperen er vel den minste som er tilgjengelig av gripeverktøy. Veier 0.5oz/@10g.
Magneten (som er inni kulen på baksiden) kan skjæres ut for å gjøre den litt lettere siden den ikke er på "gripesiden".

Jeg har 2 stykker (har 2 lager for turutstyr), foretrekker den fremfor tenger av forskjellige typer fordi den ikke skraper opp grytene, hverken i bruk eller om den pakkes ned i gryta, den tar heller ikke noe plass.

Uten navn.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Johan2000 : Om du vil lage grytetang selv kan du f.eks. se på  http://andersj.se/tamoj-nr-2/

Anders Jonsson har også mange andre fine tips og oppskrifter for å sy eller lage friluftsutstyr. Jeg har brukt et par av oppskriftene, og blitt inspirert av andre til å lage egne ting.

Tack før tipset! Borde gå att gøra en ultralätt i kolfiber med titanskruvar før den som är riktigt lat :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag har hittat en till Trangia mini nu, i USA.

Hva blir prisen fra USA? Jeg skjønner ikke helt dette med at den vanlige Trangiatanga blir for tung, den passer jo bra, og kan brukes til de fleste typer gryter. Selv har jeg ei sånn ei liggende permanent i topplokket til ryggsekken, som "kjekt å ha". :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det gick inte att beställa från USA, firman som har tången vägrar att skicka den. Men jag har kontaktat Trangia i Sverige. Dom kan skicka en för 3€ + bankavgifter (jag har bakkonto även i Sverige, så jag kommer lindrigt undan).

Hela poäongen med trangia mini är att det skall vara litet och lätt. Och enkelt. Så den vanliga tången passar inte då, konceptmässigt. Tung är den också.

Men! Nu har jag dom senaste dagarna CADat upp en egen tång (inspererad av Anders Jonsson i länken ovan) och skickat iväg för att få 3D-printad. I aluminium. Dyrt så det räcker och blir över, men jag tar det som en "kul grej". Lite som kolfiber-spaden jag har. Dyrt, men kul! Dessutom är det snart jul, så jag kan bokföra den som "julegave".

Det kommer bilder på den under DIY-avdelningen senare, om 3D-printningen lyckas (jag har beställt den hos Shapeways, och dom kör aluminiumprintning som pilotprojekt, dom lovar inget... ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hva blir prisen fra USA? Jeg skjønner ikke helt dette med at den vanlige Trangiatanga blir for tung, den passer jo bra, og kan brukes til de fleste typer gryter. Selv har jeg ei sånn ei liggende permanent i topplokket til ryggsekken, som "kjekt å ha". :) 

Selv har jeg alltid arteriepinsett liggende i sekken - den kan fungere som sikkerhetsnål, tang, limklemme, "tråkleklemme", knuteoppløser... På denne "Hvor har du vært på tur i dag"-posten ser du et bilde nederst, der et 100% utsnitt ser slik ut:

Formiddagskaffe_Utsnitt_(P6210102).thumb

... som viser enda et bruksområde for arteriepinsetten, når eieren er såpass surrete at kjelehåndtaket ligger igjen hjemme :)  

@Johan2000 : Skal følge med på 3D-print-resultatet - er helt enig i at det virker kult!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gjør bare obs på at CDOn selger Trangia mini stove (eller "Mini Trangia" som det heter på Svensk, som var det Johan2000 trengte ny tang til) til kr 225,- (*),  Det er kr 156 lavere enn prisen hos nærmest konkurrent nå - i flg prisjakt.no. (De har også rabattkode som gir kr 100 (**)i avslag nå om man handler for mer enn 500 i outdoor avdelingen deres)

(*) http://cdon.no/outdoor/trangia-mini-trangia-28-t-p22699401
(**) http://cdon.no/sport_%26_outdoor/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy