Jump to content

Telt


lailaksn

Recommended Posts

Annonse

Du sier ingen ting om vekt og økonomi, men til så mange personer + hund så ville jeg gått for et tunnel telt. Disse teltene har som regel god plass i forteltet til bagasje og hvis ikke hunden er for stor så blir det kanskje plass til den også.

Tunnel telt koster fra ca 4000 og oppover. For de letteste modellene må du nok betale opp mot, og ofte over 10 000.

http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=24300&prodid=6012

http://www.outnorth.no/hilleberg/keron-4-gt#Green

Du får sette opp noen punkter angående behov og økonomi og ta deg en tur på nettet.

Det er mange fine modeller å velge i og stort sett så er det vekten som avgjør forskjellen mellom dyre og billige telt.

Jeg har litt erfaring med en fjellreven modell som er nesten helt likt dette. Vi brukte den i en speidergruppe.

http://www.outnorth.no/fjallraven/akka-4#ForestGreen

Praktisk og greit telt, men de veier noe mer enn ekstremmodellene fra f.eks. Hilleberg.

Noen telt fra fjellreven er litt åpne mellom ytterteltet og bakken og da blir det litt trekk når det blåser.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis dere bruker litt tid på å bestemme hvilket telt dere skal gå for, så er slutten av mai et godt tidspunkt å slå til på. Fjellsport.no har som regel 20% på Hilleberg og bunnduk følger med gratis (de 2-3 siste årene har de hatt det), Sportnett har teltuke, Oslosportslager har telthelg (hvis dere bor i nærheten av Oslo).

Finn modellen og snus på prisjakt.

Keron 4GT er allerede foreslått, har selv Keron 3GT og det er et fort med god plass og gode løsninger, 4'ern er enda større..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Enig, sats på to telt. Hvis dere tar ett som er ekstremt lett (ca to kilo for tomanns) så har dere også et telt som fint kan brukes som alenetelt dersom noen vil på en solo tur. Så kan det andre være et mer vanlig telt. Hva med et tipi type telt? Da har dere ståplass inni og plass til mange, samt at de ofte er egnet for å fyres med ovn i. Da har dere telt for alle tenkelige kombinasjoner (nesten i hvert fall :D )

Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbakemelding :) Økonomi er ikke så relevant her da jeg tenker vi skal ha et teltet noen år, men det bør helst veie så lite som mulig da vi skal bære det med oss.

Jeg pleier å si at et telt som skal bæres langt ikke bør veie mer en ca. en kilo pr. person. Det vil si ca. 4 kg for et firemannstelt.

Forslagene om to telt er jo også en mulighet, men hvis du går for et telt så er det jo fult mulig å dele opp teltet slik at vekta fordeles på de forskjellige deltagerne. F.eks. så kan en bære ytterduken , en innerduken og en bærer stenger og plugger.

Link to comment
Share on other sites

Å dele opp teltet for at ein skal bæra innerteltet og ein annan ytterteltet, gjer bare oppsettinga unødvendig kronglete. Det er langt enklare å flytte andre ting frå den eine sekken til den andre.

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler Hilleberg Nallo 4 GT på det varmeste om tunneltelt er tingen. Hvis vekt er viktigere enn holdbarhet er nok Helsport Fjellheimen Superlight et godt valg.

 

Hvis to telt, f.eks to stk. Helsport Trolltind Superlight og en tarp? Fleksibelt og lett, men krever litt av teltplassen. Fordelen er at de er sevstående, så de kan slås opp nesten hvor som helst, og med riktig størrelse tarp, ikke for stor, så kan den strekkes over teltene. Superlett poncho/tarp får du fra Sea to Summit hos komplettfritid.no til en god pris i dag. 280 gram, pluss 2xTrolltind blir 3 kg, og en løsning som egner seg for alle antall fra 1-4 campere, og du kan gå tørrskodd mellom teltene når flere. Selv sikler jeg litt på Helsport Reinsfjell Superlight, men skal til statene i mai, da er det fristende å kjøpe noe ultralett og ultrakult der. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy