Jump to content

Mrplaff

Aktiv medlem
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mrplaff

 1. Norrøna har eksepsjonelt god kundeservice, har plenty av erfaring med det. Går man til Norrøna-butikker får man alltid god hjelp.
 2. Heisann! Tipper de ble liggende igjen ved Ole Nergårdsbu, om noen skulle finne de setter jeg pris på beskjed! Mvh Mats
 3. Jeg vet det er litt ungdommelig, og hadde det ikke vært for at jeg har så god erfaring med den, så ville jeg ikke tenkt tanken. Jeg har diverse jakker, også Arcteryx, men min sorte Sweet Supernaut er favoritten til mangt. Har fjernet snøskjørtet, og lengde, passform, lufting, hette, ermer, lommer og i det hele tatt er svært gjennomtenkt. Stort sett bruker jeg en Outdoor Research Helium HD, men til de tyngre oppgavene går jeg for Sweet Supernaut. Trenger jeg derimot snøskjørt, altså til skibruk velger jeg Arcteryx Rush, men kun fordi jeg har fjernet snøskjørtet på Sweet Supernaut. [Hidden Content] edit: Ser forresten at snøskjørtet er avtakbart med glidelås på den nye modellen. Om størrelsen passer så er det jo et røverkjøp, om man bare kan takle den rødfargen..
 4. Mrplaff

  Turhansker

  Sjekk tilbudssiden hos Equipnor.no. Forrige generasjons Arcteryx hansker og votter med bra avslag. Fortsatt dyre, men de er gode som gull. [Hidden Content]
 5. Hvis du ikke er så fryktelig lang (og du ikke tenker deg ut de kaldeste nettene, evt. har med Jerven Extreme) ville jeg kikket på dette tilbudet: [Hidden Content] Jeg har selv 5-season varianten, men den er stort sett for varm utenom ekstreme kuldeperioder. Fantastisk gode poser, og fine til åpen himmel, da de er omtrent vanntette. Kombinert med XTherm som de har rimelig på XXL nå burde dette holde deg god og varm, og sekken nett og lett.
 6. Det skal opplyses at jeg er fulltidsansatt av selgeren, men må jo anbefale Maia: [Hidden Content]
 7. Sir Joseph har en fin dunpose som heter Kiki Down. Det ble bursdagsgaven til 2-åringen vår, og den er 145 cm. Han stortrives i den! Ikke for de kaldeste nettene, men kombinert med f.eks fleece burde den holde varmen store deler av året.
 8. Equipnor har billige, svarte tynne Janus-gensere. 149 kr per stk. Eneste aberet er fraktprisen deres, som er 125 kr. [Hidden Content]
 9. Noe smalt, men for de som bruker sko i 47 - 48 kan de gjøre et varp på La Sportiva Core GTX hos XXL, skjønt de har fjernet dem fra nettsidene. Jeg fant mitt par i str 47 til kr 800, og de hadde i alle fall flere par i samme størrelse, samt i 46,5. Jeg bruker normalt 48, men disse passet perfekt i 47. Ser nå etter damemodellen i 37-38, men siden de er fjernet fra nettsidene må jeg vel leke detektiv og flytte meg fysisk.
 10. Stekeposer gjør også jobben, finnes i forskjellige størrelser, og du kan steke ting i de.
 11. Ja, i den grad du ønsker å betrakte jordkloden som en fabrikk. Det er jo faktisk ikke så lett å sette fingeren på hva en fabrikk er, så hvorfor ikke helgardere.
 12. Ifølge den tilsynelatende velinformerte selgeren i kjelleren på XXL Naf-huset, så blir både Hilleberg og Helsport laget på samme fabrikk. Jeg aner ikke hva som er sant, men det kan jo like gjerne være en glup idé i markedsføringsavdelingen på Helsport at prisen signaliserer kvalitet, og dermed blir et salgsargument. For det tror jeg faktisk kan stemme at folk tenker, mer enn kost/nytte.
 13. Det er da vitterlig 2 innganger til forteltet på mitt Hilleberg Nallo 4GT!
 14. Jeg trålet internett etter smarte løsninger på pumpepose til Thermarest, fant noen halvgode, men stort sett elendige. Nå skal dere derimot få innblikk i min vidunderlige verden av geniale modifikasjoner. Eksempel 1: Ta en helt vanlig Exped Schnozzle bag. Ta ett stk lite stykke sandpapir, f.eks fra lappesakene dine. Fest det på en bitholder på drillen, evt bare litt tålmodighet. Slip jevnt av omtrent en millimeter av plasten på innsiden av oppblåsingsventilen. Prøv deg fram litt etter litt, så den blir passe trang. Bruk. I eksempel 2 tar vi for oss billige og sterke sammenleggbare karbonstaver på under 100 gr og 100 kr per stykk til bruk i telt designet for gåstaver, men det blir en annen dag.
 15. Evt. denne typen: [Hidden Content]
 16. Nix, men om jeg skulle hatt det skulle det vært av typen med plass til og feste for liggunderlag. Foretrekke bare et myggnett over ansiktsåpningen, samt en silkepose om soveposen er for varm og du må lufte, ellers risikerer du småkryp på kroppen. Har en Sphere spring sovepose som overhodet ikke er vanntett, men bildet her er tatt fra det tørreste punktet i nærheten av Måsvassbu, som navnet antyder er kliss vått overalt. Gikk helt fint det, men skader kanskje ikke å jukse litt med noe borrelås for å holde posen på plass på underlaget. edit: det er forresten en snasen Ed Speer-tarp på snaue 350 gram inkl. barduner. I og med at det er silnylon og cat-cut er det mye lettere å sette opp enn en evt. biltema-sak som også vil ha en helt annen vekt og plagsom lyd når det regner. Skjønt den lyden er sikkert ikke så forskjellig fra Duplex-saken jeg skal teste i sommer.
 17. Jeg har brukt en 8"X10" cat cut silnylon tarp på fjellet i fjor, og støtter bathtup-forslaget, skjønt det gikk fint uten. Fikk problemer ved Vasstindbu som er en kraftig bardunert hytte etter at den forrige blåste bort, da vinden ble for drøy og festet i bakken for lite. Brukte store steiner, men de flyttet seg, blir voldsomme krefter i en slik tarp. Vinden skiftet retning i ett sett. Er du derimot ikke i følge med folk som insisterer på å campe midt oppe på de snaueste fjelltoppene, så er det ikke noe problem, tenker jeg. Anbefaler en Cat cut-tarp og gjerne bardunstrammere og rikelig med bardunlengde, da du har langt flere muligheter for feste på den måten. Et tyvek-laken under som ikke er for stort burde også verge greit mot vannet. Egentlig var jeg såpass fornøyd med tarpen at jeg burde gjenta det, men har gått til anskaffelse av en Zpacks Duplex for å øke komforten når vi er to eller været er meldt å være veldig vått.
 18. Er du sikker på at det er Gore-Tex? Bruker å være temmelig synlige merker på de, ser ingen slike på bildet, uten at de viser alt.
 19. [Hidden Content] [Hidden Content]
 20. Kjøp GoLite-teltet i Kjøp og salg-tråden. Billig og veldig bra til 3-sesongsbruk.
 21. Litt skamløs reklame for en sekk jeg vurderer å selge, da jeg har blitt en ordentlig svekling. Vet det er dyrt, men innbiller meg at det er vanskelig å få kjøpt den, ble fortalt at den var for dyr å produsere: [Hidden Content]
 22. Jeg kjøpte forresten en STS Poncho/tarp på 25% minus på KF forleden, var spent på hvilken modell det var, da det stod 283 gr på produktinfoen, men var bilde av en Nano som er oppgitt til 230. Ble glad når den kom og det var 230 gr. La den på vekta nå, og sannelig, 180 gram!
 23. Aha, det forklarer saken. Nå kjøpte jeg uansett telt et annet sted, så kløa ga seg. Lurte på et Hubba Hubba NX til røverpris, men føler jeg gjorde en grei deal når jeg uansett skal til Tarptent-land.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy