Jump to content

Modifisering av teltduk/ettermontering av ekstra ventiler


Gjemnesekspressen

Recommended Posts

Hei. Jeg har etter flere turer i hardt vintervær gått til innkjøp av nytt telt og trenger litt hjelp til å finne steder hvor en kan kjøpe "ekstrautsyr" for å få modifisert teltduken.

Valget falt på Hilleberg Staika pga solid konstruksjon og enkelt oppsett i sterk vind.
Valget stod lenge mellom staika, Helsport Storsylen og helsport patagonia. Staikaen ble valgt ut pga sin helt selvstående konstruksjon og 2 innganger med like store fortelt mens de andre har bare 1 inngang og kun 1 fortelt.
Staikaen skal dog modifiseres.
takventilasjonen i yttertelt skal syes på tynn myggnetting(helsport sin er for grovmasket) for å hindre at snøfokk skal blåse inn i forteltet og det skal syes på stormatter rundt hele. Med stormattene så kommer også behovet for å få sydd i 2 ventiler for å opprettholde den naturlige luftgjennomstrømningnen. Tenkte å få montert på 2 runde ventiler som kan snurpes igjen med en snor.

Er det noen her inne som vet hvor en kan få tak i resrvedeler til teltduken? Jeg har allerede seilmaker tilgjengelig som kan gjøre modifikasjonene men det hadde vært synd å måtte ta deler fra mitt gamle nanok expedition for å få det nye staika slik som jeg vil :-)

hvis det er noen som hadde andre relaterte tips så hadde jeg også satt pris på det :-)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har modda ett telt med stormklaffer og ekstra luke. Kjøpte ripstop stoff i en vanlig "sybutikk", så litt symaskin jobb.  Har holdt i sikkert 10 år nå. For ventilen sydde jeg inn en bit av liggeunderlag for å få en form som gjør at regnklaffen holder seg oppe.

Link to comment
Share on other sites

OK. Takk for tipset. Jeg hadde tenkt å montere en slags rund trakt som kan snurpes sammen med type vanlig teltsnor. tenkte å montere 2 stk diagonalt på teltet slik at en kan stenge den som er på lo side av teltet hvis været kommer opp.
Hadde lett litt på nettet etter "tent spare parts" men ikke funnet noe ;-)
 

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Jarbeaux Sport er importør for Hilleberg i Norge. Kanskje en tlf. til dem vi kunne hjelpe deg.

Telefon 67 07 48 44 Mobiltelefon 926 16 399

Hilleberg er for øvrig også behjelpelig med å få sydd på stormmatter samt andre modifikasjoner.

 

Selv har jeg hatt Hilleberg Jannu i mange år og lurte i begynnelsen på å få sydd på stormmatter, men lot være.

Dette grunnet i at jeg bl.a. bruker teltet året rundt og at jeg ikke så behovet da duken slutter helt ned mot bakken og kan strammes godt opp. Har ikke hatt problemer selv i stiv kuling og snøfokk av en annen verden.

Link to comment
Share on other sites

Har du kontaktat Hilleberg och hört om det finns möjlighet att få/köpa en bit stoff? Eventuellt myggnät också om Hilleberg har mera finmaskat nät.

Myggnät går ellers att köpa en vanlig myggskydd att trä över huvudet i en vanlig sportbutik, du behöver väl inte större bit än så?

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg levert teltet hos seilmakeren og skal modifisere følgende:
- Myggnetting over ventiler i tak på ytterduk for å hindre snøfokk inn i forteltet: syes på utsiden for å kunne betjene glidelåsene til ventil fra innsiden.

- Stormatter rundt hele: kjøpte en footprint på salg til 150 spenn som blir brukt til dette. Det blir laget hull til den ekstra innfestingen til teltforankring som er  festet midt på hver side av teltet.

- 2 stk runde ventiler montert lavt på siden av inngangen til telt: løsningen blir lik den nanok har på sine telt da jeg var svært fornøyd med dette.

Teltet blir jo endel tyngre men det skal primært brukes om vinteren og med pulk. Jeg har deltatt 3 år på skiløp ekspedition amundsen og gjort meg noen erfaringer herifra: Det er lite tid til å bygge levegg ved dårlig vær og det er behov for ett stabilt og "tørt" telt som i tillegg kan settes opp alene i storm. Jeg tror dette blir en optimal løsning.

Har ligget ute i full orkan ved noen anledninger men er man godt nok forberedt og bygger leveggen riktig er jo dette ikke noe stort problem. Riktig høyde og avstand fra telt gjør at vinden stort sett blåser rett over teltet og man kan ligge stille gjennom natten. Da funker jo de fleste telt.

Legger ved bilde når jeg har hentet teltet etter modifisering. Jeg gleder meg!

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy