Gå til innhold

guffen2015

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om guffen2015

Profile Information

 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

1 099 profilvisninger
 1. Jeg har ingen ide om hvor mange døgn teltet mitt er brukt men mener det ble kjøpt sommeren 1980 i Hammerfest. Jeg og noen kompiser skulle på fisketur på Laksefjordvidda. Teltet er Helsport 3 manns. Ganske nøyaktig utseende som dagens Fjellheimen men noen gram tyngre. På vinterstid er den kun brukt en natt; Var alene oppe i Stabbursdalen på isfiske (i 81?) og våkna om natta ved at teltet lå nesten ned på soveposen. Det var bare å sparke opp og få nysnøen av taket å sove videre. Sist brukt i sommer da jeg og kona var på bil (og toppturer) i bl.a. Steigen. Ingenting å utsette på funksjonaliteten med unntak at stroppene som skal holde oppe duken på ytterdøra begynner å bli korte. Pålene skiftet jeg ut i fjor sommer. Fargen på teltet er omtrent som da det var nytt. Kommer vel av relativt lite bruk og eksponering for dagslys.
 2. Var ute en tur i dag og. Mye vil ha mer; Noen tips på hva som må til for å holde ut enda lengre ned fjellsida? Kjøreteknikk er nok vanskelig å lære uten direkte veiledning men finnes det effektive øvelser som går direkte på relevant utholdenhet i lårene? (Helst uten apparater)
 3. Vel mye hvisogomogkanskje i den artikkelen. Det er nok den statiske stillinga låra mine ikke liker å stå i som gjør at de stivner. Av melkesyre, fosfat eller hva det nå måtte være. Men takk likevel for sidesporet. Det har skjedd noe i løpet av disse to årene: Med skoene i 15 grader følte jeg at jeg kjørte som en gud! Og ikke minst; Relativt leeenge før jeg begynte å kjenne antydning i lårene. Plutselig var nedoverturen morsom Antar endringa er resultat av bedre teknikk og mye intervalltrening (kjør og stopp) på nedturene i vinter. Takk for tipset om endring av vinkel. At det fungerte sparte meg kanskje for nye bindinger (hadde trolig blitt Marker Alpinist) og nye sko (Dynafit Speedfit?). Måtte nok kjøpt nye ski også til bindingene (Volkl BMT 90?). Potensielt mye penger spart; Bruke dem på tur til Østerrike, Haute Route...
 4. Jeg har kjørt randonee i bare ca 4 år og hadde før det 0 erfaring fra alpinbakke. Har nå kjørt noen timer i bakke og har på langt nær, men noe, av de samme problemene med låra der. Så antar at det har med teknikk å gjøre og at uforutsigbarhet i underlaget i fjellet medfører mer anspenthet... Har lært meg noe teknikk fra erfarne kjørere så er ikke helt håpløs. For et par år siden justerte jeg skoa fra 15 til 18 etter forslag fra en erfaren. Merket ikke forskjell. I dag tar jeg de tilbake til 15 og tar meg en fjelltur; Rapporterer i ettermiddag/kveld om resultatet.
 5. Jeg har en utfordring som gjør siste del av toppturen til en plage; For ca. hver 50ende høydemeter ned må jeg stoppe for å la lårene komme seg igjen. Jeg får utrolig fort melkesyre i forsiden av lårene og ingen av tiltakene jeg har forsøkt så langt hjelper; trening i anlegg (ikke mye men dog), styrketrening, justering av kjøreteknikk… Å stramme skoene til de maksimale medfører store trykksmerter i beina. Jeg kjører med Dynafit TLT6, Dynafit tlt speed turn og Fischer Hannibal 95 ski. Noen som har forslag på tiltak?
 6. Som trådstarter er jeg på jakt etter enkel (og rimelig) løsning for å slipe og bryne turkniv og øks (kløyve- og skogsøks). Etter å ha lest diverse artikler og tråder har jeg landet på at brynestein er løsninga for meg. Og at en kombinasjon med to brynesteiner med finhet på ca 2-300 og ca. 1000 er det optimale. Men det er ikke mulig å finne tester eller anbefalinger og jeg lurer på om det er noen som har informasjon om følgende alternativer: - Böker Brynestein 240-1000 - Skarpekniver Dbl Bryne #220/1.000 by Naniwa - Kasumi Dobbelsidig Slipestein 240/1000 Prisen ligger på mellom kr. 500 og 600 på alle tre. Noen som kan bidra i valget?
 7. Valget falt på Salomon MTN Explore 88 som både dere her i forumet anbefalte og "eksperten" i butikken. Tross at det var litt fristende med Movement Alps Tracks 94 var nok Fischer Hannibal 94 det nærmeste alternativet. Jeg fikk noen hundre kroner til overs så jeg kjøpte like godt nye feller også. Det ble K2 WayBack / TalkBack. Eksperten i butikken hadde de selv og mente at de gled bedre enn G3. I tillegg til at de veier ørlite mindre. I morgen blir det å legge på Swix F7 glider på skia og Swix CH10 på fellene før turen går mot Lyngen. Takk for gode innspill.
 8. Movement har endret tilbud: De tilbyr meg et par ski nå. Imidlertid selges ikke Movement Response eller tilsvarende ski i Norge mer. Det nærmeste de kommer er Movement Alp Tracks. Dette er en full carbon og kompositt ski. Uten trekjerne som Response har. I tillegg er den en del dyrere og jeg må event. betale kr. 1000 i mellom dersom jeg velger Alp. Movement er imidlertid raus nok til at de lar meg velge annet merke også i samme prisklasse som Response lå på. Jeg har valgets kval: Movement Alp Tracks 94 1060 g veil pris kr. 9 499, full carbon og kompositt Fischer Hanibal 94 1200 g veil pris 7 000. Trekjerne Salomon MTN Explore 88 1220 g Veil pris 6 000. Trekjerne? Jeg har 2 års erfaring med randonee. Eneste erfaring fra kjøring i slalombakke er 20-30 timer med randoneeskiene (inklusiv et par kvelder på skikurs). Noen som har erfaring med disse skiene og vil gi råd? - Bør jeg unngå Movement Alp Tracks med mitt begrensede erfaring?
 9. Jeg leverte dem til butikken lørdag. I dag fikk jeg tilbakemelding fra Movement: De aksepterer skaden som reklamasjons sak. Jeg får en ny ski som erstatning. Imidlertid kan jeg ikke forvente å få ny ski på en stund da Movement ikke har denne skien tilgjengelig. Kanskje jeg ikke får ny ski før sesongen er over. Inntil videre plugger butikken de gamle hullene og borer nytt feste. De vil bruke araldit i tillegg til skruene. Butikken mener bindingene vil sitte bedre enn tidligere. De ber meg også komme med den andre skia for å kontrollere om skruene og bindingen sitter.
 10. Jeg søker etter mulige erfaringer med Movement Response ski og/eller Dynafit TLT Speed Turn bindinger. Eventuelt andre tilsvarende ski/bindinger. Våren 2015 kjøpte jeg mine første randonee ski, ett par Movement Response (Light rocker 10) med Dynafit TLT Speed Turn bindinger. Diss har jeg vært veldig fornøyd med, lette og solide. Men i helga skjedde det noe høyst overraskende; Den fremre delen av bindingen løsnet fra skia. Det skjedde etter en rolig nedtur fra en knapt 500 meter høy topp. Nede i skogen gikk jeg på trynet med kun den fremre delen av bindingen fast i skoen, helt adskilt fra skia. Umiddelbart trodde jeg at jeg hadde kjørt inn i noe men brydde meg ikke om å gå tilbake for å se hva det var. I etterkant finner jeg ikke merke i skia som skulle tilsi at jeg hadde vært borti noe og nå skjønner jeg ikke helt hva som skjedde. Er det noen som har erfart noe lignende? Kan bindingen løsne på denne måten uten at man kjører inn i noe? PS: Bindingen sto i kjørestilling.
 11. Etter å ha brukt Osprey Tallon 22 i mange år, og det senere året Osprey Variant 37 og 52, er jeg blitt veldig glad i merket. Osprey har kommet med en ny topptursekk, Kamber. Jeg har selv kjøpt den i 42 liters versjon men ikke hatt anledning til å prøve den ennå (det er mer snø i Kristiansand enn i Tromsø). Denne er også kommet i ABS versjon. Ser de har den hos TromsøSport til en veldig grei pris (uten airbagen).
 12. Dersom man skal feste en gummikloss mellom sko og skarejernet, er det ikke mest fleksibelt å feste den under skoen? F.eks. med et strekkbart tynt tau rundt skoen med en liten karabin? Relativt lett å montere på og ta av.
 13. Jeg har selv Dynafit skarejern og ser at det er to hull bak på¨skarejernene. Med skarejern på vil jeg nok velge å traversere mest mulig for å unngå i hvertfall den høyste hælløfteren. Å knote med ukurant utstyr i bratt terreng mer is og/eller skare virker ikke tiltalende.
 14. Vpg.no skriver "NB! Vær obs på at skarejerna vil bite svært dårlig på de høyeste hælløfternivåene." Noen utfordringer/spørsmål: Når du sier gummiknott mener du en brei en eller flere med mindre kontaktflate? Utfordring med å finne fast nok gummi samt å få den festa Blir den ikke relativt permanent når man først fester den? Du kan jo ikke ta den av og på oppe i fjellskia dersom du veksler mellom høy helløft og ingen. For jeg antar at det ikke vil være behagelig å trø ned på denne gummiknotten når man ikke bruker hælløfter?
 15. Takk for tipset. Trådstarter har skarejern. Men tross ca 30 toppturer på ski i Lyngen og Tromsø har jeg aldri brukt jerna. PS: Her er en fantastisk side: http://kugo.no/ . Forfatteren, Kent-Hugo Norheim, har ambisjoner å bestige samtlige 666 topper i Troms over 1 000 meter. Her er bilder, turbeskrivelse og kart over samtlige (antar jeg) turer han har gjennomført. Jeg brukte et av kartene og turbeskrivelsene hans på tur opp på Pollfjellet for 3 uker siden. Med stor glede og suksess.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.