Gå til innhold

guffen2015

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om guffen2015

Profile Information

 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

1 308 profilvisninger
 1. Tar sjansen på å lure meg inn i tråden da jeg ser etter tilsvarende sko som trådstarter. Prøvde disse skoene på XXL i dag La Sportiva Stream GTX Mns. De hadde ikke min størrelse men bestilte. Kanskje noe smal lest for mine skandinaviske føtter. Får se når riktig størrelse kommer. Vurderinger her virker lovende. Noen som har erfaring med disse skoene? (feste, membran, slitestyrke...)
 2. Jeg har valgt "halvgardering" av problemet; - Bestilte i dag "Icebug Insoles Fat Medium Blue" fra Fjellsport. Dette var den feiteste jeg fant (skoene er romslige) for medium (tilnærmet normal) fotbue. - Jeg har time hos ortoped neste fredag. Han mistenker at jeg har tverrplattfot. Men i morgen bærer det til fjells i Lyngsalpene med de originale sålene til Dynafit tlt8 skoene og ekstra tykke sokker.
 3. Årsaken til at jeg byttet ut de originale sålene i randoneeskoa med disse 52bones sålene var at skoene var for romslige. Så det jeg leter etter er såler som bygger litt. Og gir god støtte.
 4. Jeg var innom XXL og fikk konstatert at jeg ikke er «helt» plattfot. Riktig såle blir da en med medium profil og «High volum». Siste for å fylle litt opp i nye rando sko som er noe romslige. XXL hadde ikke såler jeg fant passet. Sport 1 hadde Superfeet men var fri for de fleste varianter; Klarer ikke å finne Superfeet på nettet i medium profil og high volum for mannebein (dog for kvinner). Hos Fjellsport finner jeg Icebug innleggsåler som virker lovende. At de skal være »Perfekt i løpesko» er vel neppe til hinder for at de skal gjøre nytte for seg i randonee sko!? Så langt virker Icebug sålene som mest lovende, og heller ikke veldig dyre med 20 % rabatt (som støttemedlem her på forumet). Alternativet er støpte såler; Skal innom butikken jeg kjøpte skoene, og kanskje et apotek, på mandag. Akkurat nå snør det i Tromsø så det ser ut til at randonee sesongen skal vare litt til😉
 5. Ingen som kjenner til innleggssåler man kan støpe (varme opp og trø til foten) selv?
 6. Jeg kjøpte meg nye randone sko for noen uker siden. De var litt romslige så de siste par turene har jeg brukt et par innleggssåler jeg har brukt i joggesko. Tror det var disse (er på hytta nå uten skoene og innleggssålene). Torsdag var jeg på en relativt bratt tur med resultat at jeg lørdag fikk j..lig vondt når jeg trødde på venstre fot; midt i forfoten bak tærne. Føles som jeg er hoven (uten at jeg tror jeg er det) og tåler lite berøring. Forsøker å behandle med Ibux gel og minst mulig bruk av foten (ikke lett). Forholdene for randone denne våren er veldig bra i Tromsø & omegn og må finne en løsning slik at jeg får noen toppturer i mai. Noen som har forslag på alternative såler som både fyller opp skoen litt + støtter og fordeler trykk til foten? Hva med disse fra Sykler&Ski? PS: Er plattfot og bør kanskje ha støp såle til foten?
 7. Kjøpte meg noen Darn tough sokker for noen uker siden. Veldig behagelige og føles varme for tykkelsen. Dyre men livs tids garanti, uten at jeg vet hvor lang sokkers livstid må ansees å være🤨 Veldig enig. Kjøpte Warmpeace viking 300 i wide versjon i fjor vår; Deilig å ikke ligge i tvangstrøye. Tenker å kjøpe lignende men varmere i år. Terka; Hvilket merke gikk du for?
 8. Skjønner. Jeg forsøker å finne en skjærfjøl i plast (av hensyn til vekt og vannfasthet) for å lage ett opplegg som denne (bare stroppet fast): Ønsker den imidlertid så stor som ca. 25 cm bred og minimum 37 cm lang. Det vil skape litt avstand til gassflaska samt gi plass til kaffekoppen. Primus stove settet mitt gir bedre beskyttelse mot flammene enn en åpen gassbrenner som på bildet over.
 9. Vi er nå i beslutningsfasen på kjøpe eller ikke av Exped Orion 3 extreme. Kona er litt over gjennomsnittet opptatt av sikkerhet (det er nok jeg og); Det er naturligvis aktuelt å bruke primus inne og selv om veggene på Exped Orion 3 extreme er rimelig bratte vil ikke gassflammen være langt fra teltduken ved et uhell. Hva mener egentlig Exped med ? I tillegg vurderer jeg footprint dersom vi kjøper teltet; Fottprint består av samme materiale som bunnen i teltet og jeg kan ikke se at Exped sier noe om varmebestandighet på denne? (i motsetning til Helsport Reinsfjell Pro) Noen som har erfaring, kunnskap eller synspunkter?
 10. Gir du meg medlemskap: Ulf R. Hansen "Guffen"

  1. Kjell Iver

   Kjell Iver

   det er fikset ja..

 11. Er ikke åpning mellom yttertelt og bakke et faktisk problem ved Exped Orion? Jeg ser en på sidene her skriver at han ikke fikk åpninga mindre enn 5 cm på extreme og 13 cm på UL varianten. Ser for meg utfordringer som eksponert utstyr inne i teltet på campingplasser, lettere adgang for insekter og andre dyr og ikke minst vind.... Teltet virker for øvrig tiltalende på pris (edit: Ser nå at prisen er ganske lik), vekt og størrelse på forteltene i forhold til feks Helsport Reinsfjell. Noen med brukererfaring som kan berolige i forhold til ulemper, eller?
 12. Jeg var nybegynner for 6 år siden og gikk rett på en lett pakke; Dynafit speed turn bindinger med fangreim (ca 300 g), Dynafit tlt 6 sko (ca. 1250 g) og Movement ski med bredde på ca 89 cm (under 1200 g). Bindingene og skoa har jeg vært veldig fornøyd med. Skia var urolige, særlig på hardt underlag. Jeg kjørte bindingen ut av en av dem (traff muligens en rot) og skiftet til Fischer Hannibal (ca. 1250 g og 95 mm brede). Fischer opplevde jeg som enklere og bedre på nedturene. Jeg forsøkte tidligere i vinter et par tyngre og stivere sko; Technica Zero G Scout. Det har trolig med mine kjøreferdigheter å gjøre men jeg savnet Dynafit skoene. De var lettere og kortere på leggen. Byttet tilbake til et par nye og lette Dynafit Tlt 8; Disse trives jeg bedre med. Ikke minst oppover da de er mer enn 200 g lettere per sko (Technica skoene økte ytterligere i tyngde av at jeg brukte Intuition mv innersko). Bindingene har tre høyder på hælen å velge mellom; Disse har jeg blitt mer og mer fornøyd med. Har (nesten) aldri plagdes med å få skoa låst i bindingen. Jeg har heller ikke opplevd at skiene ikke har løst seg ut når de burde (med unntak av den hypotetiske rota - forstår at det nå er bindinger utløses av store krefter framover også?). Hva man velger av utstyr avhenger av så meget; egenvekt, kjøreferdigheter, fysisk form, type turer, økonomi... For meg var lett utstyr det rette. Jeg har dog aldri kjørt med tyngre utstyr (unntatt nevnte sko da). Skulle jeg byttet på noe i dag måtte det bli til sånt som Dynastar Eagle Vertical og kanskje Skitrap titan vario 2.0. Lett utstyr dette og.
 13. En viktig grunn til at jeg liker dette forumet er at man kan trå noen på tærne eller være sleivet eller upresis men likevel lande som "voksne" venner👏
 14. Jeg bruker barndomshjemmet mitt, et par timer fra folkeregistrert adresse, som hytte. Og jeg har mange relasjoner i form av slekt og venner nært hytta. Hytta ble forlatt da Erna kunngjorde ønske om det. Må innrømme at det var litt motvillig da jeg var i starten av et renoveringsprosjekt. I tillegg hadde jeg tanker som at hadde jeg kjent problemer som kunne indikere sykdom ville jeg fort kommet meg hjem uten å belaste «hyttekommunen» (som for øvrig ikke har påvist tilfelle av corona ennå). Før det kommer reaksjoner som «uansvarlige, sjølgode, narsissistiske, egoistiske og idiotiske» hyttefolk; Jeg er enig i at vi må ha lover og regler til beste for hele samfunnet. Nettopp fordi noen av oss er uansvarlige, egoistiske… Jeg forstår imidlertid ikke helt unntaket som sier at familien til en som er smittet skal kunne bo på hytta; Er ikke sannsynligheten for at nettopp denne familien tar med seg sykdommen til hytta skyhøyt over andre? Det bør snart være mulig å ha slik oversikt, kontroll og kunnskap at differensiering av tiltak er mulig. F.eks. å heve overnattingsforbudet i enkelte kommuner, åpne noen skoler, endre reisebegrensninger… Leser imidlertid at «Tirsdag gikk regjeringen vekk fra å bremse coronaepidemien i Norge, og bestemte seg istedenfor å prøve å stanse den. Den nye strategien vil lette byrden for helsevesenet, men kan få negative ringvirkninger for resten av samfunnet.» Hva blir konsekvensen av denne nye strategien? Hardere tiltak? Og deretter overvåking og rask lokal handling der epidemien dukker opp igjen?
 15. Jeg forbereder meg til topptursesongen på randonee - Den kan man starte når som helst her i nord. Har akkurat investert i nye sko og vurderer nå ny ryggsekk. I dag har jeg en Osprey Kamber 42 liter. Den har det meste men føles som unødig stor og tung til de fleste dagsturene. Veier hele 1,9 kg. Den sekken som jeg i dag anser som mest aktuell i dag, Mammut Spindrift 32 liter, veier 1.2 kg. I tillegg til vekta vil jeg tro den vil føles mindre mindre på ryggen også. Tror sekken fra Mammut kom i fjor men håper det er noen her på forumet som har erfaringer de vil dele?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.