Gå til innhold
  • Bli medlem

guffen2015

+Støttemedlem
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

40 Neutral

Om guffen2015

Profile Information

  • Sted
    Tromsø

Nylige profilbesøk

2 475 profilvisninger
  1. Ett par spor fulgte en sti ned mot hytta. Gikk rundt hytta og ut i hagen. Potene er "store" har klør. Tross at det ikke er klassiske harespor mistenker jeg den svære haren som kvilte bak garasjen i forrige uke.
  2. Jeg bruker denne Stabilotherm Bærbar vedfyrt komfyr 2 i Gapahuken. Stor med sine 20x20 cm og høyde på 17 cm. Vekta på 2,5 kg. gjør at den står stødigere. I bruk virker den å fungere helt fint (har ikke brukt andre brennere).
  3. Når du skriver "Telemarkski" så mener du kanskje fjellski? I min verden er telemarkski bare en nyanse i bindinger og kjørestil fra rando. Dersom dere har mulighet til å låne utstyr som passer så er det absolutt det beste. Jeg har i sommer/høst skaffet en av mine døtre sko, ski med bindinger og feller og det kom på ca kr. 9000 med brukte sko. Det er ikke lett å finne pakke med bare brukt som passer. Særlig brukte sko er vanskelig da det er relativt kritisk at de passer foten. Kanskje lurt å stikke innom Sykler&Ski og snakke med Lars? Glem ikke sikkerhetspakke i form av sender/mottaker, spade og søkestang! Til dere begge. Jeg kjøpe et sett på XXL i den svarte uka.
  4. Jeg har akkurat fått taket på en selvbygd gapahuk 100 meter fra "hytta" og sitter nå med fot i høyden etter en Halux Valgus operasjon. Har derfor god tid til å søker etter inventar (men kom meg likevel ikke gjennom hele denne tråden😅). Bålpanne er skaffet og skal stå foran gapahuken. Denne vil dekke de fleste behov for bålkos og matlaging. Vurderer dog at en kvistbrenner kan egne seg bedre for få brukere. Eller kanskje bare for å få en lunk inn i gapahuken? Kvistbrenneren skal ikke bæres noen steder og ønsker den derfor relativt stor. Jeg har sett på noen alternativ: Firebox Folding Stove Original G2 kit steel. Jeg hadde egentlig bestemt med for Speidersport sitt tilbud til kr. 1124,- men nå har de satt opp prisen til kr. 1709,-, (30 dager før Black friday) så nå er de uaktuell. Etter tips i tråden over kan jo denne kjøpes direkte fra USA for $89,99. Har ikke handlet fra utlandet før: Noen tips for hva jeg bør gjøre? Ikke gjøre? Innovagoods kvistbrenner. Et mer minimalistisk alternativ til kun kr. 389,-. Størrelsen virker å være ok men jeg mistenker at jeg vil savne noen plater, firesticks mm.? Bushcraft Essentials Bushbox XL Combination kit. 17x17 cm er innafor. Men kun en rist i kittet til kr. 1499,- Stabilotherm Bærbar vedfyrt komfyr 1. Liker utseende, spesielt til en pris av kr. 369,-. Noe liten med sien 14x14 cm. Da er komfyr 2 versjonen mer aktuell med sien 20x20 cm. Urberg Rogen Portable Wood Stove Stainless. Største alternativet jeg har funnet med sin "Størrelse: 27,1 x 22,3 x 16,4 cm". Hva som er lengdexbredde vet jeg ikke. Kr. 699,- for denne er overkommelig. Ser imidlertid ikke ut til å være mulig å mate med ved fra siden? Noen erfaringer, forslag, alternativer? Utafor tema i denne tråden men likevel: Skal bla. montere ledlys med dimmer som går på "bilbatteri". Noen som har forslag til løsning?
  5. Vekt på Crispi Skarven EVO er 890 g https://www.crispi.no/aktivitet/fjellsko/crispi-skarven-evo. Skarven II gtx kjenner jeg ikke til. Fant ikke skoen på Crispis norske hjemmeside men på en .com versjon med tilbudspriser (så billig at jeg ble litt mistenksom) https://www.crispinorway.com/products/crispi-skarven-ii-gtx-fjellstøvler-mørke-brune-352473-p-129.html
  6. Dette var for øvrig mitt beste kjøp noensinne. Kom fra høsttur hvor membranen på mine relativt nye sko knakk og vann rant inn. Stakk innom XXL og for første (og siste) gang så jeg der ett bar brukte sko; En jeger hadde brukt dem i en ukes tid men returnert de på fornøyd garantien. Skoa så slitne ut og jeg syntes kr. 1600 for disse virket mye. Selgeren ga meg øyeblikkelig nytt tilbud; Kr. 400! Som jeg slo til på øyeblikkelig. Jeg hadde lest feil og sko som definitivt var verd veil pris på kr. 2800 fikk jeg altså for kr. 400 og har tjent meg godt siden. PS; Hvor gjør butikkene av ting de får returnert på fornøyd garanti? Kan ikke huske å ha sett slike i butikk på lenge.
  7. Har hatt et par Crispi Skarven i i 6-7 år. Fantastiske sko som føltes lettere enn de var (Ca 700 g). Nubukk lær med gummimansjett rundt skoen (måtte limes av og til). Disse er nå så slitt i sålen at jeg kjøpte nye nå i vår. Fant ikke Skarven og ønsket også å forsøke noe som på vekta var lettere. Crispi Valdres satt veldig godt på foten men fant ikke min størrelse her i byen. Gikk derfor for Crispi Attiva gtx som jfr selger skal være en mer moderne støvel (hva nå det betyr). 41 var for trangt og 42 føltes noe stor men ble valgt ut fra tidligere dårlig erfaring med å velge for trangt. Den føles litt for stor også i bruk og har nå skaffet noen tynne innleggssåler som skal prøves i helga. Men altså; Min anbefaling (uten praktisk bruk) er Crispi Valdres. Attiva gtx er jeg fremdeles noe usikker på.
  8. Takk for forslag. Må borre ut den gamle og poppe på den nye øyeterminalen... Å selv lage en slik løsning vil koste noe utstyr (som jeg selvfølgelig ikke har). Nå gjelder dette randonee sko og jeg har ikke behov for å kjøre veldig hardt. Likevel ikke behagelig med fot som roterer i skoen. Klarer kanskje å stroppe rundt skoen slik at den blir tilfredsstillende.
  9. Feste til nedre spenne til en av mine TLT 8 røk for to uker siden. Se bilde. Ski&Sykkel bestilte ny (på garanti) fra importøren VPG for over to uker siden. Nå viser det seg at de var fri på lager og ikke får ny fra Tyskland før 7.2. Trolig har jeg ikke reparert skoen før medio februar. Er det noen som har ide om det er mulig å få tak i slikt andre steder i Norge? Betegnelsen er "Instep shell band 305996". Størrelsen er nr. 6 men vil tro at størrelse 5 og 7 vil fungere det og. Dynafit TLT 8 feste stropp.pdf
  10. Mine forberedelser til vinteren er noe annerledes enn dere som tilbringer nettene ute. Jeg gjør meg klar for toppturer på ski. Dagsturer i Lyngen og Tromsø. En av utfordringene er å komme seg inn i denne forbannede trange jakken som forventes brukt i kondensproduserende aktiviteter. Og ja, jeg har søkt etter romsligere alternativ som gir mer rom for bevegelse og, dessverre fremdeles, ett mer anstendig utseende. Tips tas imot med takk (vekt og pris spiller en rolle). Jeg har slitt med tidlig brenning i forsiden av lårmusklene på nedturene. Økter i treningsstudio, og nettinformasjon på Friflyt, har lært meg at årsaken faktisk kan være overraskende svake hamstring muskler. Disse har jeg forsterket noe sammen med balanse og generell styrke. Tips til topptur spesifikke øvelser hentet inn fra Friflyt. Nå gjenstår å få gått noen lengre barmarksturer for å danne grunnlag for trivelige opp og nedturer på ski. Tro meg; Det kan være stor forskjell på trivselen med en trent vs utrent kropp. For øvrig har jeg for første gang siden 2014 investert i nye ski. Egentlig samme (ikke super) lette løsning som før, men de nye skiene skal være mer lettkjørte. Jeg har også fått presset inn et par intuition linere i toppturstøvlene for å ta bort den lille slarken jeg tidligere har følt på nedturene. Nye halvvarme hansker for oppturene er skaffet. Sammen med nye merino boxere (viktig å ta vare på understellet). Prepping av ski gjenstår. Ser dessverre ikke ut til å haste. La det snø, la det snø, la det snø...
  11. En av endringene fra den gamle til den nye lykta er at det ikke går med AAA batterier. Tenkte på ekstra lykt i stedet for ekstra batteri; men ekstra lykt er også litt ekstra styr. Kjører ski med Moonlight BAD 5000. Prøvde en eller annen versjon av Migicshine fra XXL for mange år siden; Veldig sentrert lys og helt håpløst å kjøre i terreng med.
  12. OK. Fant svar på mitt spørsmål: "The old battery packs on the original Petzl Nao are great because in an emergency you can open them, remove the lithium ion battery and put two standard AAA batteries in to help you get by. The new Nao+ DOES NOT HAVE THIS FEATURE which is very annoying."
  13. XXL selger nå testvinner (en av testvinnerne må vel sies) fra UTE til redusert pris for medlemmer. Har bestilt en men ser at det ikke er "standard batteri". Reservebatteri er nødvendig som sikkerhet på vinterfjellet; Er det noen som har åpnet batteripakken og sett om det er et standard 18650B batteri inni der? Hadde vært fint så kunne jeg brukt reservebatteriene fra en Nitecore hodelykt jeg bruker som arbeidslykt.
  14. Ser det; Da jeg skrev innlegget var der tilbud. Sammentreff? Her har de tilsvarende tilbud men bare 156 cm igjen https://braasport.no/produkter/lagersalg/lagersalg-alpinski/rise-beyond-96-toppturski-21-22/65186/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.