Gå til innhold

guffen2015

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om guffen2015

Profile Information

 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

1 204 profilvisninger
 1. Jeg forbereder meg til topptursesongen på randonee - Den kan man starte når som helst her i nord. Har akkurat investert i nye sko og vurderer nå ny ryggsekk. I dag har jeg en Osprey Kamber 42 liter. Den har det meste men føles som unødig stor og tung til de fleste dagsturene. Veier hele 1,9 kg. Den sekken som jeg i dag anser som mest aktuell i dag, Mammut Spindrift 32 liter, veier 1.2 kg. I tillegg til vekta vil jeg tro den vil føles mindre mindre på ryggen også. Tror sekken fra Mammut kom i fjor men håper det er noen her på forumet som har erfaringer de vil dele?
 2. Jeg gikk for nye linere til skoene; Det ble Intuition Pro Tour MV. Disse var merkbart tykkere enn de jeg fikk med skoene (MV er tykkere en LN). Jeg har kjøpt skoene brukt (oppgitt til brukt 3 gang - noe som gjerne kan stemme da de ser ubrukt ut) noe som gjør at de originale linerne er tilpasset forrige eiers fot. I tillegg var de romslige på min fot så jeg vurderte at det var nødvendig med tykkere liners. Fikk de nye linersene tilpasset på Citty Summit Tromsø i dag. De utvidet til ekstra plass til mitt store grunnledd på høyre stortå (sparka en mp i leggen i militæret) noe som tidligere har ført til irritasjon på leddet. Skoene føltes til slutt veldig bra på føttene i butikken. Håper det vil gjøre det i fjellet også. Har også en drøm om at skoene skal medføre mindre problemer med melkesyre på forsida av låra på nedturene. Takk for innspill torese og tarka.
 3. Jeg har brukt tlt 6 i 4-5 år og sjelden vært kald på beina. Har bare brukt dem i kystnære strøk så det har neppe vært under -15. Er det bare varmen som skiller Intuition liner MV fra de som normalt følger med skoa? Eller tilpasser de seg bedre, er stivere...?
 4. Tok sjansen på å kjøpe meg et par Tecnica Zero G Scout i størrelse 27 i går. Foten min passer best størrelse 26,5 men tenkte at jeg kan tilpasse med tykkere sokker. Det uforutsette var imidlertid at jeg må flytte bakbindingen noen millimeter; var sikkert på at den drøye centimeteren jeg hadde å gå på skulle holde, men nei. Mine gamle Dynafit Tlt 6 er tydeligvis kortere i sålen. Oppdaget i dag at det finnes innersko å få kjøpt som er tykkere enn den som fulgte med Tecnica skoa. Et par Intuition liner MV får jeg for ca. kr. 1200. Noen som har erfaring med slike liners? Er de verd pengene?
 5. guffen2015

  Levetid telt?

  Jeg har ingen ide om hvor mange døgn teltet mitt er brukt men mener det ble kjøpt sommeren 1980 i Hammerfest. Jeg og noen kompiser skulle på fisketur på Laksefjordvidda. Teltet er Helsport 3 manns. Ganske nøyaktig utseende som dagens Fjellheimen men noen gram tyngre. På vinterstid er den kun brukt en natt; Var alene oppe i Stabbursdalen på isfiske (i 81?) og våkna om natta ved at teltet lå nesten ned på soveposen. Det var bare å sparke opp og få nysnøen av taket å sove videre. Sist brukt i sommer da jeg og kona var på bil (og toppturer) i bl.a. Steigen. Ingenting å utsette på funksjonaliteten med unntak at stroppene som skal holde oppe duken på ytterdøra begynner å bli korte. Pålene skiftet jeg ut i fjor sommer. Fargen på teltet er omtrent som da det var nytt. Kommer vel av relativt lite bruk og eksponering for dagslys.
 6. Var ute en tur i dag og. Mye vil ha mer; Noen tips på hva som må til for å holde ut enda lengre ned fjellsida? Kjøreteknikk er nok vanskelig å lære uten direkte veiledning men finnes det effektive øvelser som går direkte på relevant utholdenhet i lårene? (Helst uten apparater)
 7. Vel mye hvisogomogkanskje i den artikkelen. Det er nok den statiske stillinga låra mine ikke liker å stå i som gjør at de stivner. Av melkesyre, fosfat eller hva det nå måtte være. Men takk likevel for sidesporet. Det har skjedd noe i løpet av disse to årene: Med skoene i 15 grader følte jeg at jeg kjørte som en gud! Og ikke minst; Relativt leeenge før jeg begynte å kjenne antydning i lårene. Plutselig var nedoverturen morsom Antar endringa er resultat av bedre teknikk og mye intervalltrening (kjør og stopp) på nedturene i vinter. Takk for tipset om endring av vinkel. At det fungerte sparte meg kanskje for nye bindinger (hadde trolig blitt Marker Alpinist) og nye sko (Dynafit Speedfit?). Måtte nok kjøpt nye ski også til bindingene (Volkl BMT 90?). Potensielt mye penger spart; Bruke dem på tur til Østerrike, Haute Route...
 8. Jeg har kjørt randonee i bare ca 4 år og hadde før det 0 erfaring fra alpinbakke. Har nå kjørt noen timer i bakke og har på langt nær, men noe, av de samme problemene med låra der. Så antar at det har med teknikk å gjøre og at uforutsigbarhet i underlaget i fjellet medfører mer anspenthet... Har lært meg noe teknikk fra erfarne kjørere så er ikke helt håpløs. For et par år siden justerte jeg skoa fra 15 til 18 etter forslag fra en erfaren. Merket ikke forskjell. I dag tar jeg de tilbake til 15 og tar meg en fjelltur; Rapporterer i ettermiddag/kveld om resultatet.
 9. Jeg har en utfordring som gjør siste del av toppturen til en plage; For ca. hver 50ende høydemeter ned må jeg stoppe for å la lårene komme seg igjen. Jeg får utrolig fort melkesyre i forsiden av lårene og ingen av tiltakene jeg har forsøkt så langt hjelper; trening i anlegg (ikke mye men dog), styrketrening, justering av kjøreteknikk… Å stramme skoene til de maksimale medfører store trykksmerter i beina. Jeg kjører med Dynafit TLT6, Dynafit tlt speed turn og Fischer Hannibal 95 ski. Noen som har forslag på tiltak?
 10. Som trådstarter er jeg på jakt etter enkel (og rimelig) løsning for å slipe og bryne turkniv og øks (kløyve- og skogsøks). Etter å ha lest diverse artikler og tråder har jeg landet på at brynestein er løsninga for meg. Og at en kombinasjon med to brynesteiner med finhet på ca 2-300 og ca. 1000 er det optimale. Men det er ikke mulig å finne tester eller anbefalinger og jeg lurer på om det er noen som har informasjon om følgende alternativer: - Böker Brynestein 240-1000 - Skarpekniver Dbl Bryne #220/1.000 by Naniwa - Kasumi Dobbelsidig Slipestein 240/1000 Prisen ligger på mellom kr. 500 og 600 på alle tre. Noen som kan bidra i valget?
 11. Valget falt på Salomon MTN Explore 88 som både dere her i forumet anbefalte og "eksperten" i butikken. Tross at det var litt fristende med Movement Alps Tracks 94 var nok Fischer Hannibal 94 det nærmeste alternativet. Jeg fikk noen hundre kroner til overs så jeg kjøpte like godt nye feller også. Det ble K2 WayBack / TalkBack. Eksperten i butikken hadde de selv og mente at de gled bedre enn G3. I tillegg til at de veier ørlite mindre. I morgen blir det å legge på Swix F7 glider på skia og Swix CH10 på fellene før turen går mot Lyngen. Takk for gode innspill.
 12. Movement har endret tilbud: De tilbyr meg et par ski nå. Imidlertid selges ikke Movement Response eller tilsvarende ski i Norge mer. Det nærmeste de kommer er Movement Alp Tracks. Dette er en full carbon og kompositt ski. Uten trekjerne som Response har. I tillegg er den en del dyrere og jeg må event. betale kr. 1000 i mellom dersom jeg velger Alp. Movement er imidlertid raus nok til at de lar meg velge annet merke også i samme prisklasse som Response lå på. Jeg har valgets kval: Movement Alp Tracks 94 1060 g veil pris kr. 9 499, full carbon og kompositt Fischer Hanibal 94 1200 g veil pris 7 000. Trekjerne Salomon MTN Explore 88 1220 g Veil pris 6 000. Trekjerne? Jeg har 2 års erfaring med randonee. Eneste erfaring fra kjøring i slalombakke er 20-30 timer med randoneeskiene (inklusiv et par kvelder på skikurs). Noen som har erfaring med disse skiene og vil gi råd? - Bør jeg unngå Movement Alp Tracks med mitt begrensede erfaring?
 13. Jeg leverte dem til butikken lørdag. I dag fikk jeg tilbakemelding fra Movement: De aksepterer skaden som reklamasjons sak. Jeg får en ny ski som erstatning. Imidlertid kan jeg ikke forvente å få ny ski på en stund da Movement ikke har denne skien tilgjengelig. Kanskje jeg ikke får ny ski før sesongen er over. Inntil videre plugger butikken de gamle hullene og borer nytt feste. De vil bruke araldit i tillegg til skruene. Butikken mener bindingene vil sitte bedre enn tidligere. De ber meg også komme med den andre skia for å kontrollere om skruene og bindingen sitter.
 14. Jeg søker etter mulige erfaringer med Movement Response ski og/eller Dynafit TLT Speed Turn bindinger. Eventuelt andre tilsvarende ski/bindinger. Våren 2015 kjøpte jeg mine første randonee ski, ett par Movement Response (Light rocker 10) med Dynafit TLT Speed Turn bindinger. Diss har jeg vært veldig fornøyd med, lette og solide. Men i helga skjedde det noe høyst overraskende; Den fremre delen av bindingen løsnet fra skia. Det skjedde etter en rolig nedtur fra en knapt 500 meter høy topp. Nede i skogen gikk jeg på trynet med kun den fremre delen av bindingen fast i skoen, helt adskilt fra skia. Umiddelbart trodde jeg at jeg hadde kjørt inn i noe men brydde meg ikke om å gå tilbake for å se hva det var. I etterkant finner jeg ikke merke i skia som skulle tilsi at jeg hadde vært borti noe og nå skjønner jeg ikke helt hva som skjedde. Er det noen som har erfart noe lignende? Kan bindingen løsne på denne måten uten at man kjører inn i noe? PS: Bindingen sto i kjørestilling.
 15. Etter å ha brukt Osprey Tallon 22 i mange år, og det senere året Osprey Variant 37 og 52, er jeg blitt veldig glad i merket. Osprey har kommet med en ny topptursekk, Kamber. Jeg har selv kjøpt den i 42 liters versjon men ikke hatt anledning til å prøve den ennå (det er mer snø i Kristiansand enn i Tromsø). Denne er også kommet i ABS versjon. Ser de har den hos TromsøSport til en veldig grei pris (uten airbagen).
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.