Jump to content

guffen2015

+Sponsor
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

About guffen2015

Profile Information

 • Location
  Tromsø

Recent Profile Visitors

1,794 profile views

guffen2015's Achievements

 1. Vil du unngå kokvarme telt så er Nord Norge stedet for tiden. Ups, MEN. Der ser eg sola. Trur pinadø eg riv av meg skjorta og tar meg en sparketur i solskinnet....
 2. Jeg har gått litt toppturer på ski men er overhode ikke konkurranseløper. Liker imidlertid kjapp drikkeløsning slik at jeg ikke blir for langt bak kompisene når jeg må drikke 🥵 Har landet på følgende som jeg synes fungerer glimrende: - Termotrekk 1L Vinteriso/Blt, neoprentrekk. Denne henger jeg i carabinkrok på stroppa som binder sammen skulderstroppene over brystet. XXL har denne ser jeg. - Nalgene On-The-Fly Lock-Top. Tror det er den på 0,6 liter som passer i termotrekket (dinner den ikke i farta). Med dette systemet klarer jeg å drikke uten å gjøre annet enn frigjøre tuten på flaska (har ikke på sikkerhetslåsen). Det hender at det fryser is i åpningen men så langt har det ikke skjedd at den er frøset tett. Starter alltid med oppvarmet drikke på kalde dager. På lengre turer har jeg supplerende flaske i sekken. Gjerne med sportsdrikke for ekstra energi.
 3. Da har jeg gjort mine valg: - 3 stk Nitecore Hc65 fra Fjellsport som satte ned prisen med 25 % i dag. - 4 stk. Panasonic NCR18650B Batteri til kr. 108,- per stk. NB: Denne er med sikkerhetskrets og lengre enn de uten. - 50 stk CR123A-batteri Panasonic 3.0V (reserve til hodelykt men mest til smarthusenheter). Fjellkaren fant de enda billigere hos Batterionline. - 2 tk. Smartlader Nitecore New i2 Takk for all hjelp.
 4. Javel. Ikke lett å komme til slik kunnskap på nettsidene. Hva betyr "Det oppladbare batteriet lades opp med USB kabel (inkludert)." for HC65? Følger det med stikk til å ha i veggkontakt eller må den inn i PCen?
 5. Med ca 40 enheter i et smarthus system er jeg storforbruker av CR123A. De koster gjerne 40-50 kroner men her fant jeg noen relativt rimelige til kr. 25,-. Jeg kjøpte likegodt 50 stykker så kan jeg legge noen ved lyktene jeg planlegger å gi i gave. Vet ikke om 1500 mAH er over snittet på CR123A?
 6. Hopper inn i tråden med mine behov som delvis er samsvarende med trådstarter. Skal kjøpe hodelykter som gaver til eldre slekt og vil ha noe som lyser godt (minimum 500 lumen), er enkel å betjene, sitter greit på lue i gangmodus og er enkle å bytte/lade batteri på. Forventet bruk er gåturer (primært i vinterforhold) og «gårdsarbeide». Nitecore ser ut til å kunne tilfredsstille kriteriene og jeg står mellom Nitecore HC 33 og Nitecore HC 65. Det er ikke mulig for meg å prøve lyktene da de må kjøpes på nett; Jeg er usikker på hvilken jeg skal velge. Fordelene med lyktene er lysstyrke, høy IP, lette, 18650 batterier som kan suppleres med CR123A. Samt høy tilfredshet blant brukerne. Det jeg er usikker på er lysbilde, lysfarge og ikke minst reima oppe på hodet (hodestroppa). Behøver man hodestroppa når man ikke skal løpe? Og kan den tas av uten å klippes?
 7. Bright as day 5000 er ute av sortimentet. Her er link til Moonlight Mountain gears hodelykter [Hidden Content]. Det ville være en fordel å kunne bruke alternatvie batteri også. Samt bære på stort batteri i sekken. Men vanskelig å få til både sterkt lys, over lang tid samt lite og lett batteri.
 8. Dersom du mener det samme som meg ad toppturer mener jeg at du må opp i minst 3000 lumen. Jeg forsøkte med Magic light før jeg kjøpte Bright as day 5000; Helt håpløst for meg i hvert fall. Dette er noen år siden og trolig med en som kun ga ca. 2000 lumen.
 9. Jeg valgte Bright as day 700. Bruken er "hobb"arbeide som snekring... Kjøpte den for ca en mnd siden til kr. 1000 på Gmax. 4 lysstyrker å velge mellom hvorav jeg normalt kun bruker 5% da det er mye "nærarbeide". Til toppturer har jeg Bright as day 5000 som fungerer utmerket. Litt pes dog med kabel som må kobles og batteri som må i sekken på nedturen.
 10. Er det noen som har erfaring med Garmins Eurpakart fra toppturer om vinteren? Holder den mål eller bør man investere i "Topo Premium V3, 8-NordlandNord"?
 11. Hvor seriøst skal man ta advarselen? Jeg mener: Er ikke enhver annen NiMH batteri trygge å lade mens de står i GPSen?
 12. Ett spørsmål da er: Har de oppgradert til bedre batteri (kanskj LADDA🤔)? Eller har de gjort 66SR mer strømeffektiv? Veil pris har de nå satt til kr. 5999,-. Heldigvis ser mine kr. 2000,- fremdeles ut som et godt kjøp. Og batteriene jeg bestilte i går til ca. kr. 12,- per stk. står seg bedre og bedre (ble liketil IKEA Familiy-medlem): Kjøpte også denne laderen medfølgende 4 2600 mAh. Oppdaget ikke før jeg kom hjem at ladinga var estimert til 4-6 timer og ble litt bedrøvet. Til jeg googlet meg fram til at hurtiglading bare fylte batteriet opp til ca. 70 % og jeg ble glad igjen. Noen som kan fortelle hvor mange mAh ett vanlig "ikke ladbar" AA batteri har?
 13. Jeg går en del på toppturer om vinteren. Tidligere, med usikre værutsikter, har jeg brukt en gammel sykkelkomputer med kart og gps. Den fikk oss ned fra fjellet en gang det dro til med nordavind og snøfokk fra fjellet nord fra oss. Da fulgte vi det sporet ned som var logget på oppturen. Så logging slår jeg ikke av, i dårlig sikt er traseen opp ofte den sikreste ruta ned. Har imidlertid bestilt en liten pose med ladbare AA batteri fra Ikea (takk for tipset @Dortase). Ser dog litt mørkt på å event. bytte batteri på kalde vindfulle dager på fjellet (de sitter bra fast). Ser at Garmin ikke garanterer for lading av "ikke Garmin batteri" via kabel koblet til gpsen; Det kan da ikke være mer risiko i å bruke (og lade direkte i gpsen) andre NIMH batteri enn Garmins? Jeg kjøpte min også brukt men var ikke så heldig at batteri fulgte med. Imidlertid var plastikken ennå på skjermen så mye brukt er den til gjengjeld ikke. Jeg ønsket å teste ut batteriforbruket uten bruk av batterisparemodus på turen i går. Gikk over på batterisparemodus da det kom melding om lavt batteri. Batterisparemodus holder normalt. Skal også teste ekspedisjonsmodus på tur en dag.
 14. Litiumbatterier pleier å anbefales når det er kaldt. Hvordan fungerer NIMH batteri i kulda?
 15. Kjøpte meg brukt 66st på lørdag og prøvde den på tur i går. GPSen varslet lite strøm etter et par timer. Det er nok flere grunner til det; Brukte Varta engangs batteri, hadde på wifi og blåtann, hadde ikke på batterisparemodus eller ekspedisjonsmodus. Likevele synes jeg et par timer var tidlig. Ser nå at Garmin tilbyr dedikerte ladbare AA NiMH batteri til Oregon; Hvilke ladbare batteri anbefales egentlig (antar det ikke behøver stå Garmin på dem)? Det fulgte med Europakart 1:50000. Jeg ble noe skuffet da jeg ikke klarte å få fram koter på kartet; Er det ikke mulig? Må jeg kjøpe "Topo Premium V3, 8-NordlandNord" til kr. 1699,- for å få akseptabelt kart? Og; (Har så vidt begynt på bruksanvisninga men spør likevel) Er det mulig for kona hjemmefra å se nøyaktig hvor GPSen befinner seg til enhver tid? Hva må event. til?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy