Gå til innhold
 • Bli medlem

guffen2015

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om guffen2015

Profile Information

 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

1 458 profilvisninger
 1. Bright as day 5000 er ute av sortimentet. Her er link til Moonlight Mountain gears hodelykter [Hidden Content]. Det ville være en fordel å kunne bruke alternatvie batteri også. Samt bære på stort batteri i sekken. Men vanskelig å få til både sterkt lys, over lang tid samt lite og lett batteri.
 2. Dersom du mener det samme som meg ad toppturer mener jeg at du må opp i minst 3000 lumen. Jeg forsøkte med Magic light før jeg kjøpte Bright as day 5000; Helt håpløst for meg i hvert fall. Dette er noen år siden og trolig med en som kun ga ca. 2000 lumen.
 3. Jeg valgte Bright as day 700. Bruken er "hobb"arbeide som snekring... Kjøpte den for ca en mnd siden til kr. 1000 på Gmax. 4 lysstyrker å velge mellom hvorav jeg normalt kun bruker 5% da det er mye "nærarbeide". Til toppturer har jeg Bright as day 5000 som fungerer utmerket. Litt pes dog med kabel som må kobles og batteri som må i sekken på nedturen.
 4. Er det noen som har erfaring med Garmins Eurpakart fra toppturer om vinteren? Holder den mål eller bør man investere i "Topo Premium V3, 8-NordlandNord"?
 5. Hvor seriøst skal man ta advarselen? Jeg mener: Er ikke enhver annen NiMH batteri trygge å lade mens de står i GPSen?
 6. Ett spørsmål da er: Har de oppgradert til bedre batteri (kanskj LADDA🤔)? Eller har de gjort 66SR mer strømeffektiv? Veil pris har de nå satt til kr. 5999,-. Heldigvis ser mine kr. 2000,- fremdeles ut som et godt kjøp. Og batteriene jeg bestilte i går til ca. kr. 12,- per stk. står seg bedre og bedre (ble liketil IKEA Familiy-medlem): Kjøpte også denne laderen medfølgende 4 2600 mAh. Oppdaget ikke før jeg kom hjem at ladinga var estimert til 4-6 timer og ble litt bedrøvet. Til jeg googlet meg fram til at hurtiglading bare fylte batteriet opp til ca. 70 % og jeg ble glad ig
 7. Jeg går en del på toppturer om vinteren. Tidligere, med usikre værutsikter, har jeg brukt en gammel sykkelkomputer med kart og gps. Den fikk oss ned fra fjellet en gang det dro til med nordavind og snøfokk fra fjellet nord fra oss. Da fulgte vi det sporet ned som var logget på oppturen. Så logging slår jeg ikke av, i dårlig sikt er traseen opp ofte den sikreste ruta ned. Har imidlertid bestilt en liten pose med ladbare AA batteri fra Ikea (takk for tipset @Dortase). Ser dog litt mørkt på å event. bytte batteri på kalde vindfulle dager på fjellet (de sitter bra fast). Ser at Garmin ikke
 8. Litiumbatterier pleier å anbefales når det er kaldt. Hvordan fungerer NIMH batteri i kulda?
 9. Kjøpte meg brukt 66st på lørdag og prøvde den på tur i går. GPSen varslet lite strøm etter et par timer. Det er nok flere grunner til det; Brukte Varta engangs batteri, hadde på wifi og blåtann, hadde ikke på batterisparemodus eller ekspedisjonsmodus. Likevele synes jeg et par timer var tidlig. Ser nå at Garmin tilbyr dedikerte ladbare AA NiMH batteri til Oregon; Hvilke ladbare batteri anbefales egentlig (antar det ikke behøver stå Garmin på dem)? Det fulgte med Europakart 1:50000. Jeg ble noe skuffet da jeg ikke klarte å få fram koter på kartet; Er det ikke mulig? Må jeg kjøpe "Topo
 10. Har ikke gått hele denne traseen selv. Men 4 timer; Da tror jeg jaggu du skal bli svett.
 11. Ettersom temaet er Lyngsalpene-sommertur drister jeg meg til å nevne dagens tur til Øvrevatnet ved Elvevoll. Selv for en bortskjemt (når det gjelder natur) Lyngs/Tromsøværing var det en vakker og flott opplevelse. Og vi støtte på kun en lokal gruppe med turgåere. Nå får den nordnorske sommer ta noe av skylda for opplevelsen; sol, stille, ca 20 grader og kun noen få klegg.
 12. Takk for flott turrapport. Får nesten tårer i øynene☺️ Var, med familie og noen gjester fra vestlandet ved Rottenvikvannet forrige onsdag. Fabelaktig dag i godt selskap. Bilde under er tatt fra området der siste teltdag ble tilbragt av trådstarter. Knallgrønt vann, stor vannføring i elvene fra Kjosbreen og Rottenvikbreen. Fastdalstinden, som er et populært skifjell, i bakgrunnen. De fleste fra følget tok turen nordover til Lyngseidet der soft- og kulis ventet. PS; Nesten ingen fluer men noen klegg. Antall og aggressivitet kunne dog ikke måle seg med Blindingene på Senja i helga
 13. Tar sjansen på å lure meg inn i tråden da jeg ser etter tilsvarende sko som trådstarter. Prøvde disse skoene på XXL i dag La Sportiva Stream GTX Mns. De hadde ikke min størrelse men bestilte. Kanskje noe smal lest for mine skandinaviske føtter. Får se når riktig størrelse kommer. Vurderinger her virker lovende. Noen som har erfaring med disse skoene? (feste, membran, slitestyrke...)
 14. Jeg har valgt "halvgardering" av problemet; - Bestilte i dag "Icebug Insoles Fat Medium Blue" fra Fjellsport. Dette var den feiteste jeg fant (skoene er romslige) for medium (tilnærmet normal) fotbue. - Jeg har time hos ortoped neste fredag. Han mistenker at jeg har tverrplattfot. Men i morgen bærer det til fjells i Lyngsalpene med de originale sålene til Dynafit tlt8 skoene og ekstra tykke sokker.
 15. Årsaken til at jeg byttet ut de originale sålene i randoneeskoa med disse 52bones sålene var at skoene var for romslige. Så det jeg leter etter er såler som bygger litt. Og gir god støtte.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.