Gå til innhold
 • Bli medlem

guffen2015

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  91
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om guffen2015

Profile Information

 • Sted
  Tromsø

Nylige profilbesøk

1 538 profilvisninger
 1. Da har jeg gjort mine valg: - 3 stk Nitecore Hc65 fra Fjellsport som satte ned prisen med 25 % i dag. - 4 stk. Panasonic NCR18650B Batteri til kr. 108,- per stk. NB: Denne er med sikkerhetskrets og lengre enn de uten. - 50 stk CR123A-batteri Panasonic 3.0V (reserve til hodelykt men mest til smarthusenheter). Fjellkaren fant de enda billigere hos Batterionline. - 2 tk. Smartlader Nitecore New i2 Takk for all hjelp.
 2. Javel. Ikke lett å komme til slik kunnskap på nettsidene. Hva betyr "Det oppladbare batteriet lades opp med USB kabel (inkludert)." for HC65? Følger det med stikk til å ha i veggkontakt eller må den inn i PCen?
 3. Med ca 40 enheter i et smarthus system er jeg storforbruker av CR123A. De koster gjerne 40-50 kroner men her fant jeg noen relativt rimelige til kr. 25,-. Jeg kjøpte likegodt 50 stykker så kan jeg legge noen ved lyktene jeg planlegger å gi i gave. Vet ikke om 1500 mAH er over snittet på CR123A?
 4. Hopper inn i tråden med mine behov som delvis er samsvarende med trådstarter. Skal kjøpe hodelykter som gaver til eldre slekt og vil ha noe som lyser godt (minimum 500 lumen), er enkel å betjene, sitter greit på lue i gangmodus og er enkle å bytte/lade batteri på. Forventet bruk er gåturer (primært i vinterforhold) og «gårdsarbeide». Nitecore ser ut til å kunne tilfredsstille kriteriene og jeg står mellom Nitecore HC 33 og Nitecore HC 65. Det er ikke mulig for meg å prøve lyktene da de må kjøpes på nett; Jeg er usikker på hvilken jeg skal velge. Fordelene med lyktene er lysstyr
 5. Bright as day 5000 er ute av sortimentet. Her er link til Moonlight Mountain gears hodelykter [Hidden Content]. Det ville være en fordel å kunne bruke alternatvie batteri også. Samt bære på stort batteri i sekken. Men vanskelig å få til både sterkt lys, over lang tid samt lite og lett batteri.
 6. Dersom du mener det samme som meg ad toppturer mener jeg at du må opp i minst 3000 lumen. Jeg forsøkte med Magic light før jeg kjøpte Bright as day 5000; Helt håpløst for meg i hvert fall. Dette er noen år siden og trolig med en som kun ga ca. 2000 lumen.
 7. Jeg valgte Bright as day 700. Bruken er "hobb"arbeide som snekring... Kjøpte den for ca en mnd siden til kr. 1000 på Gmax. 4 lysstyrker å velge mellom hvorav jeg normalt kun bruker 5% da det er mye "nærarbeide". Til toppturer har jeg Bright as day 5000 som fungerer utmerket. Litt pes dog med kabel som må kobles og batteri som må i sekken på nedturen.
 8. Er det noen som har erfaring med Garmins Eurpakart fra toppturer om vinteren? Holder den mål eller bør man investere i "Topo Premium V3, 8-NordlandNord"?
 9. Hvor seriøst skal man ta advarselen? Jeg mener: Er ikke enhver annen NiMH batteri trygge å lade mens de står i GPSen?
 10. Ett spørsmål da er: Har de oppgradert til bedre batteri (kanskj LADDA🤔)? Eller har de gjort 66SR mer strømeffektiv? Veil pris har de nå satt til kr. 5999,-. Heldigvis ser mine kr. 2000,- fremdeles ut som et godt kjøp. Og batteriene jeg bestilte i går til ca. kr. 12,- per stk. står seg bedre og bedre (ble liketil IKEA Familiy-medlem): Kjøpte også denne laderen medfølgende 4 2600 mAh. Oppdaget ikke før jeg kom hjem at ladinga var estimert til 4-6 timer og ble litt bedrøvet. Til jeg googlet meg fram til at hurtiglading bare fylte batteriet opp til ca. 70 % og jeg ble glad ig
 11. Jeg går en del på toppturer om vinteren. Tidligere, med usikre værutsikter, har jeg brukt en gammel sykkelkomputer med kart og gps. Den fikk oss ned fra fjellet en gang det dro til med nordavind og snøfokk fra fjellet nord fra oss. Da fulgte vi det sporet ned som var logget på oppturen. Så logging slår jeg ikke av, i dårlig sikt er traseen opp ofte den sikreste ruta ned. Har imidlertid bestilt en liten pose med ladbare AA batteri fra Ikea (takk for tipset @Dortase). Ser dog litt mørkt på å event. bytte batteri på kalde vindfulle dager på fjellet (de sitter bra fast). Ser at Garmin ikke
 12. Litiumbatterier pleier å anbefales når det er kaldt. Hvordan fungerer NIMH batteri i kulda?
 13. Kjøpte meg brukt 66st på lørdag og prøvde den på tur i går. GPSen varslet lite strøm etter et par timer. Det er nok flere grunner til det; Brukte Varta engangs batteri, hadde på wifi og blåtann, hadde ikke på batterisparemodus eller ekspedisjonsmodus. Likevele synes jeg et par timer var tidlig. Ser nå at Garmin tilbyr dedikerte ladbare AA NiMH batteri til Oregon; Hvilke ladbare batteri anbefales egentlig (antar det ikke behøver stå Garmin på dem)? Det fulgte med Europakart 1:50000. Jeg ble noe skuffet da jeg ikke klarte å få fram koter på kartet; Er det ikke mulig? Må jeg kjøpe "Topo
 14. Har ikke gått hele denne traseen selv. Men 4 timer; Da tror jeg jaggu du skal bli svett.
 15. Ettersom temaet er Lyngsalpene-sommertur drister jeg meg til å nevne dagens tur til Øvrevatnet ved Elvevoll. Selv for en bortskjemt (når det gjelder natur) Lyngs/Tromsøværing var det en vakker og flott opplevelse. Og vi støtte på kun en lokal gruppe med turgåere. Nå får den nordnorske sommer ta noe av skylda for opplevelsen; sol, stille, ca 20 grader og kun noen få klegg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.