Jump to content

Tips til kokesett?


Lars-Ivar

Recommended Posts

Annonse

Har du brenner? Hvis ikke synes jeg gjerne Trangia er et godt utgangspunkt. Velprøvd snart i generasjoner med rødspritbrenner. Ulike størrelser og variabelt innhold med kjeler i ulike materialer. Non-stick etc. Anbefaler definitivt non-stikk på stekepanne. Tynne Alu-panser svir mat for et god ord. Alu kjeler er greit spesielt om det oftest bare kokes vann eller ting som ikke brenner seg lett. De kan i nøden skrubbes med grus om så er for å få dem rene for brente matrester. Non-stick er nok greit også her om man ofte lager mat av type gryteretter eller grøt som lettere svir seg i kjelene. Kjøkkenets vindskjermer gir et solid og stødig fundament jeg virkelig setter pris på. Aldri bekymret for velting av kasseroller der.

Størrelse i 25-serie om du ofte skal være gentleman og koke for et par stykker mer enn deg selv. 27-serie holder i massevis om du primært lager til deg selv og bare unntaksvis kokkelerer til flere. Evt. Mini-Trangia om du vil spare vekt men da begynner det å bli ganske smått og mindre praktisk til skikkelig matlaging. Stekepanna er søtt liten men plundrete å steke mer enn en halv pølse på i slengen. I dette minste segmentet synes jeg andre produsenter også har mye spennende å by på.

Rødspritbrenneren er genialt enkel i sin konstruksjon og dermed driftsikkerhet. Men lav effekt + soting blir for mange en irritasjon. I tillegg blir det fort katastrofe om du sparker borti herligheten så brennende rødsprit skvulper utover. Spesielt guffent i/rett ved telt. Men det finnes enkle løsninger på dette. Det er bare å bytte ut til gassbrenner eller multifuelbrenner og du har brått tatt steget inn inn helt annen verden av effektivitet. Spesielt gass synes jeg er veldig greit men jeg er lite ute i skikkelig vinter der multifuel fort egner seg langt bedre.

Link to comment
Share on other sites

hei @Henrik

Bruker du det på primus omnifuel? 

 

og @Oddbjørn hvordan er det med innpakningen? er det ikke bare en tynn netting hvordan fungere dette? blir det ikke veldig rotete?

 

Den baggen som var med til mitt sett var ganske dårlig, men dette er noen år siden. Kjøpte en eta gryte fra primus forrige vinter og den fulgte det med en god mesh pose til, muligens det er slike som følger med til dette settet nå, det er jeg usikker på, men var ihvertfall mye bedre kvalitet. Gode oppbevaringsposer er uansett lett å få tak i.

 

På sommerens turer brukte jeg en meshpose fra exped til å ha alt kjøkkenutstyret inkludert brenner i, da har man alt tilgjengelig på et sted.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy