Jump to content
IGNORED

Vannflaske med rensefilter


Tom42
 Share

Recommended Posts

 • 2 weeks later...

Ikke noe bra. Suger mer luft en vann. Og det kommer lite vann av gangen. Anbefaler heler sepperat rensesystem.

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk

Takk for svar.  Hensikten med spørsmålet er at jeg allerede nå er i gang med å planlegge å gå langs Sierra Nevada i Spania i oktober neste år.  Lengde ca 80 km.  Generelt er det lite vann å finne, og det kan være forurenset av dyreavføring.  Normalt, på en dagstur ved ca 25 grader bærer jeg med 4,5 liter vann.  For sikkerhets skyld vil jeg nok ta samme mengde med, men pga fjellkjedens lengde må jeg også satse på lokalt vann.  Vann finnes, men ofte er det forurenset av dyreavføring. 

Det må da selvsagt kokes.  Har erfaring med dette fra Liberia, hvor vi måtte koke vannet i 20 min på bål for så å filtrere det.  Stort sett var det en heldagsbeskjeftigelse for å skaffe familien på 5 nok vann.  Dette har jeg selvsagt ikke anledning til nå, derfor trenger jeg et brukbart rensesett.

 

Pakningen ellers vil være en liten gassprimus og kjele.  Til overnatting bruker jeg et tynt liggeunderlag, et fleecepledd og spenner opp et myggnett.  Men den største utfordringen vil nok være vann. 

 

Trenger derfor noen gode råd primært om vannrensing, men suger gjerne til meg generelle råd, ikke minst om overnatting i ukjent land.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke om DET spesifikke filteret, men generelt så tar vel filtre alt utenom virus. UV og Klor tar alt utenom grums i vannet. Klor smaker skit, men er lett - vi brukte det nå på en tre ukers tur i Himalaya, og det gikk bra. Pratet med en lege der, som anbefalte UV- Steripen. Den gjør jo ikke noe med renheten på vannet bortsett fra å "deaktivere" reproduksjonsevnen til virus, bakteria og Protozoa.

 

Med et lett "pre-filter" som fjerner grums, virker det som om du kan komme langt med steripen og et slikt filter..

 

Å koke alt drikkevannet i 20 minutter synes jeg høres tungvint ut

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Vi brukte

Hidden Content

 på tur i Marokko. God kapasitet når flere skal dele på den (i motsetning til f.eks. sugerøret Lifestraw de selger på Nomaden), vi gjorde det til fast ettermiddagssyssel å pumpe/rense vann til neste dags tur.

Link to comment
Share on other sites

Når du koker vann for å rense det for biologiske uhumskheter holder det å koke det opp til fosskoking...

Tiden det tar fra ca 70 grader celius (typisk temperatur for

Hidden Content

) til kokende og ned igjen til drikkbar temperatur er med enn nok varmebehandling til å drepe de fleste virus og bakterier

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

I amerika selges det mange løsninger, og med webben kan man jo handle over alt.

Dette anbefales av flere, uten at jeg skal påberope meg egen erfaring med stoffet:

Hidden Content

Jeg har dog kjøpt middelet, dersom anledningen skulle dukke opp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Memento mori
   Er det noen som har brukt primus/Soto sin overgang for å fylle vintergass eller vanlig rød gass på enten Primus eller Soto sin Stormlighter? Vanlig butan funker dårlig når det er kaldt, men Primus sin gass skal virke mye lengere ned.
    


  • By Miamaria
   Jeg må lage meg en løsning for barduner. Er vant med Exped sitt system, så disse feite bardunene som attpåtil er laget i en løkke fra teltet som slenger rundt som snubletråder på dette Hillebergteltet når jeg ikke trenger å plugge dem i bakken, er bare ikke akseptabelt. For ikke å snakke om når teltet har vært nedpakket, og bardunen har hengt seg fast i X antall av disse stang-hektene. Det er bare for dumt.
   Jeg må altså ha en løsning, og den må være enkel. Har vurdert noe så enkelt som strikk, men jeg er jo sørgelig klar over at når teltet har vært satt opp og så skal tas ned, så kommer minst ett men gjerne alle til å være forsvunnet. Regner med de morkner ganske fort også. Så jeg vil helst ha noe bedre.
   Regner med at det er flere som er lei av bardunfloker, for det er vel enda verre med tynnere barduner som har slike metallgreier på. Hvilke løsninger har folket rundt om ordnet seg?
  • By Tor-Erik-L-77
   Jeg er en ivrig fotograf og har alltid med litt skikkelig kamera utstyr. Min favoritt combo er et Sony A7 med et Zeiss 24-240mm objektiv. Utenom vinteren har jeg festet kamera i en hurtig klips løsning som festes på ene reimen til sekken. Det er veldig viktig for meg at kamera er lett tilgjengelig når jeg går, blir det liggende i sekken så blir det også mindre bilder. Vinterstid merket jeg raskt at jeg trang noe mere solid opplegg for kamera, kriteriet var at det fortsatt skulle være lett tilgjengelig mens jeg gikk men beskytte kamera mot snø og kulde etc. Valget falt på Thinktank sin Digital Holster V2 serie. Disse kommer i størrelser fra 5 og oppover alt etter hvor mye kamera du har. Jeg valgte 20 versjonen og i denne får jeg nedi mitt A7 med 24-240 objektiv med solblender montert. I tillegg er det mulig og ekspandere bunnen ned ytterligere om du har enda lenger objektiv, eller du kan legge et mindre fastobjektiv der - genialt og fleksibelt! Samtidig kjøpte jeg da også Thinktank sitt Digital Harness 2.0 som gjør at du kan feste Holster på brystet.
   Jeg testet og monterte hele løsningen hjemme og fikk justert alt riktig, kamera holster satt virkelig fint intil kroppen uten å dingle - 3 festepunkter på hver side av kamera bagen gjør at dette henger svært stabilt og godt. Løsningen kommer heller ikke i veien om du bærer sekk i tillegg.
   Jeg prøvde nylig hele oppsettet på en 5 timers trugetur med sekk på ryggen. Konklusjonen er at det var svært behagelig og bære kamera på denne måten, jeg kjente nesten ikke til bagen i det hele tatt og kamera var godt beskyttet somtidig som det var svært enkelt å dra opp kamera for å ta bilder.
   Kan derfor varmt anbefalle denne løsningen, god kvalitet på både kamera bag og sele!

   Hidden Content

   Hidden Content
   Her er et bilde av hele løsningen: (Jeg bærte bagen endel høyere opp en hva som vises på bildet her)

  • By Tom42
   De fleste av oss bruker vel overettmerker, ikke minst når vi har roter oss vekk og kart og terreng ikke lenger er på samme plass.   Om vi da tror at det jellet i nord må være X, og i øst må det vannet være y, så kan vi trekke linjer og der hvor disse krysser hverandre, der er forhåpentligvis vi. Tror jeg.
   I det praktiske turlivet bruker jeg mange overettmerker, og for å markere disse punktene bruker jeg hvit korrekturlakk og/eller tusj.
   For meg var det ikke selvforklarende om hvordan jeg skulle kneppe Jervenduken når jeg skulle bruke den som poncho.  Jog jeg gratulerte meg selv da jeg endelig fikk det til, hjemme på gutterommet, og ikke i stiv kuling på Hardangervidda.  Derfor skrev jeg med tusj en stor H, for hode. 
   På samme måte merker jeg + polene på SPOT, GPS, for ikke å snakke og hodelyktas trange batterirom med hvit korfrekturlakk.
   Og nå har jeg akkurat merket en han og hunknapp, for å få ermene korrekt på ponchoen, etter at jeg har brukt den som oversegl. 
    
   PS Og siden jeg plundrer med høyre og venstre vurderer jeg også å merke venstre støvel rød og høyre grønn, men ett sted går det en grense for meg også.
    
    
    


  • By anders panders
   Jeg og noen i klassen har ett blogg prosjekt der vi skal skrive utstyrsrapporter. Jeg har alt skrevet en førsteinntrykks rapport av den nye sekken min, og jeg vil gjerne ha litt konstruktiv kritikk fra dere som har mye erfaring med å teste utstyr
    
   Førsteinntrykk av Fjällräven Kajka 85 liter sekk final.docx
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy