Jump to content
IGNORED

Helsport Fjellheimen 3camp, erfaring noen?


trudep
 Share

Recommended Posts

Skal ta med min lille på 1år på telttur for første gong. Har telta 2-3 gonger heile mitt liv :( mål for iår er å telte blant anna. Har mange ønsker da....

Hidden Content

Ønsker et telt med litt takhøgde men heller ikkje for tungt pga eg har lillemann på ryggen og andre som er med meg på tur må bære teltet. Har kikka på dette teltet og lurer på om noen har erfaring med det?

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Det er et flott telt med god plass og enkelt oppsett. Liker virkelig dette teltet. Har selv 2 campen og har flere netter i 3 campen og. Vekta på teltet er fin den og. Prismessig så er den blitt dyrere enn i fjor. xxl kjører tilbud iblandt på dette teltet.

Fjellheimen 3 camp er mitt favoritt telt hvis man er 2 voksne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg istemmer Chris her. Et godt telt som fungerer godt for en svær kar som meg. Jeg har 40-50 døgn i teltet til nå og flere blir det. Romslig og høyt telt samt relativ lav vekt. Enkelt oppsett. Helsport gir også god service skulle noe gå galt. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :) blir to voksne og et barn ¨på tur. Tviler på at eg og lillemann noensinne drar heilt aleine, begrensa med kva eg makter å bære aleine med bæremeis :/ ønsket litt høgde pga liten på 1 år ikkje skal føle seg innestengt. Eg får følge med om Xxl får tilbud på det i nærmeste framtid :)

Link to comment
Share on other sites

Når lillegutt blir større og du slipper og ha han på ryggen så kan det jo være det blir en tur bare dere to :) får jo håpe han fortsatt har lyst og dra på tur senere og.

Chris B. eg håper at han er like glad i å være/gå på fjellet når han blir større! Jobber med saken. 60 turer til no og akkurat fylt 1år, og han er like glad kvar gong eg tar fram bæremeisa ;) Blir eg trygg på meg sjøl så kan det nok hende eg og han drar alene.

Link to comment
Share on other sites

Heisan!

jeg har ikke telte selv men skal kjøpe 4 mans telte når det kommer i superlight (rykte sier mars/april) vet ikke om dere kommer til og være flere på tur etterhvert men det veier kun 400gram (2.9kg og 3.3kg) og da får du plass til 4 stk,kjøpte selv først et 3 mans telt (veier 2.5kg og kostet 3200 kr) så kjøpte jeg ett BD firslight som jeg kjøpte brukt til 1500 kr veier 1.5kg og tar veldig liten plass,bruker det når jeg og junior er på tur aleine (blir samme som sikkert du kommer til og gjøre etterhvert) og nå skal jeg alså kjøpe et 4 mans telt som sikkert koster en del ;)

poenget mitt er att det er kanskje like greit og se på 4 mans telt som dere bruker hvis dere skal flere på tur,så har du god plass og plass til flere eventuelt,greit og ha god plass hvis det er dårlig vær osv,er ikke spesielt god plass i 3 mans telt,du kan jo tegne opp målene på gulvet hjemme og se hva du syns,400gram kan du sikkert spare ved og eller kjøpe bedresovepose osv,så kan du eller kjøpe deg et mindre telt som du har med deg på dagsturer eventuelt ski turer med pulk osv,jeg elsker det BD telte mitt og har sovet flere netter i det med junior.

bare mine tanker hverfall :)

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen svingen ;)

Eg rekner med det 4mannsteltet i superlight koster flesk når det kjem :S hadde sikkert vært midt i blinken for meg, men satse på noe billigere først og teste ut telt livet. 2,5kg og 3200kr er meget overkommelig, både i pris og vekt! Og dette BD firstlight er virkelig telt i mini utgave! Visst man da er heldig å få kjøpt brukt da. Gjelder å speide etter det ;) Du har vært flink til å ta med junior ut på tur, heldig liten gut! Håper min også vil trivest på tur no da, eg også for den del.

Takk for tankane dine, liker dei eg ;)

Link to comment
Share on other sites

Har 4-manns utgaven, og er svært fornøyd.

Pass på å få 2011 mod og opp med forbedret lufting.

Manglende myggnett i inngang fortelt er kanskje ett minus, og snorer i ventilasjonslukene

utvendig burde vært standard. (Jeg har fått tak i 2 ekstra + 2 plugger for å unngå slappe luker)

Liten friksjon mellom teltstoff og pakkpose gjør det glatt ved pakking/faller lett ut.

Litt øvelse må til for å få stengene sammenslått i like lengder pga. hylsene leddet består av.

Lyden når regnet treffer ytterteltet er ganske skarp, men egentlig bare pirk.

Lett å slå opp, fin vekt og god kvalitet gjør dette til ett ypperlig telt tross alt.

Romsligheten og god lufting er viktige trivselsfaktorer på tur, og angrer ikke på kjøpet.

Link to comment
Share on other sites

hehe,det er nok et veeeeldig bra telt med tanke på vekt,og er nok veldig bra til 3 season som du tenker og bruke det til,skal som sakt ha samme bare 4 personer når det kommer.

er en test av 3 mans telt her

Hidden Content

( direkte link til testen

Hidden Content

) greit att telt er dyrt osv og utstyr er dyrt men er jo mange måter og fremstille det med tanke på familie økonomien og hvis du fortsetter med like mange turere som du har i dag bør det ikke være noe problem og kjøpe et dyrere telt ;)

Er vel ikke uvanlig og bruke 20 tusen på 2 uker ferie i utlandet,kan da eller kutte ut det og ferie i Norge (med telt og gå tur) et år så har man jo penger til utstyr og det har man ikke bare 1 år men mere sanynlighvis minimum 5 år :) er jo ikke gratis og ferie i norge men kjører man bil og har med telt og basere ferien på det trenger det ikke bli spesielt dyrt,vi var på sykkel tur sist sommer var vel 7 dager,ble ikke spesielt dyrt og var utrolig koslig :)

Hvis du har tenkt og gå på tur med junior aleine teller jo hver KG og da vil du nok angre på att du ikke kjøpte det letteste,lykke til med og presentere det her får mannen din hvis ikke han har samme syn som deg på saken,som et lite tips kan jeg vel si att det lønner seg og starte tidlig den prossenen her og det er eller nok ikke lurt og kjøpe alle inkjøp på en gang,men eller kjøpe litt og litt soveposer en gang og liggunderlag en gang osv osv,da ser det ikke så ille ut ;) (snakker fra personlig erfaring hehe)

Link to comment
Share on other sites

Ferie i norge er vel og bra det, berre at ferie med 6 stk i telt blir noke heilt anna. Mine to eldste har ytra ønske om telttur, så det skal vi i helger osv. Og noen dnt hytter. Men ferien har eg fått beskjed er hellig. Har mine 2 abarn 14 dager, så til far sin. Har da berre lille att. Noe dritt dette med å vær skilt. Men slik er d. Så når samboer er på sjøen, ta med 3 små på tur :) Gutungen har et lite eget telt, så dattera mi, lillemann og eg i store. Kjekt om vi tre hadde klart oss sjøl med å bære oppakninga. Pris, joda, dyrt og bedre er en sammenheng, lett et pluss. Men eg ønsker å ta fri 1 dag midt i uka for å være med lille og dra på tur, og da økonomi litt trangere. Lykke framfor penger er vel prioriteringa mi her ;) derfor som du sei, kjøpe litt no og litt da

Link to comment
Share on other sites

Drømmetelt pga. vekten alene kommer an på bruk og behov.

Superlight har dårligere lufting, mindre vannsøyle og er spinklere jevnt over.

Mener å ha lest ett sted at man må være "forsiktig" vs. den vanlige utgaven.

Dette med god lufting er kanskje ikke altfor viktig for 1 voksen og 1 lite barn som produserer lite karbondioksid.

For meg med 2 voksne og 2 barn (8 og10) på omtrent samme areal som ett 3-mannstelt er det svært viktig, særlig på varme kvelder/solfylte morgener.

Link to comment
Share on other sites

@finnjpedersen var veldig kjek info,var ikke klar over att det var så mye dårligare lufting kan se på film

vs her
går frem att det er får og si det forsiktig rimlig mye dårligare luftig i superlight,takk får den info`en her skal bruke det telte her kun på sommeren,og dama klager veldig fort på varmt i telte,så må kanskje revurdere litt her.
Link to comment
Share on other sites

Har ikke sett Fjellheimen light men har sett Ringstind light.

Er litt spinklere en del ting der. bl.a er bardunstrammere små. Luftepatent med avstiver er forsåvidt ok, har lignende på andre telt jeg har.

Det jeg er mest usikker på på light versjon er at glidelås på fortelt er slik "gummiert" versjon ala en del frontglidelåser i jakker. De er ingen stormklaff på glidelås slik som på de vanlige Helsport teltene.

Kanskje det virker bra men mistenker at den letter blir lekk enn på vanlige versjoner.

Er en bra pakke da vekt kontra størrelse.

Vanlig Fjellheimen var et telt jeg vurderte. God plass og alikvel ikke for tungt. Men siden jeg stort sett er alene i teltet med bikkja så ble den et lett 2 manns telt av "amerikansk type".

Men godt mulig jeg skaffer et Fjellheimen eller etterfølger etterhvert.

Et alternativ til lett telt er Hilleberg Anjan 3/Anjan 3 GT. Dog koster de en del de og. Er dog 3 sesongs telt pga lufting.

Link to comment
Share on other sites

Har selv Ringstind Superlight og vurderer Fjellheimen Superlight selv om begge i utgangspunktet er litt for små for meg.

Den meget lave vekta er selvfølgelig et stort pluss. Man bør likevel ha i bakhodet at dette nødvendigvis må gå ut over slitestyrke og praktiske detaljer.

Kan også nevne at de lettvektsteltene jeg har brukt har skarpere støy enn telt med annen duk.

Jeg ser på superlette telt som et supplement til andre telt. Man bør ikke kjøpe dem for å ha som eneste telt.

Link to comment
Share on other sites

Denne telt-jungelen er ikkje lett nei :( har aldri hatt telt, så er på bar bakke. Spørs om det berre ikkje er lettere å droppe superlight og satse på det vanlige fjellheimen camp3 og heller bære den vekta som blir. Betale dyrt for superlight og ikkje ha nok lufting er bortkasta penger. Får trene meir så eg får bært meir ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg lurer på om vi ikke er litt overbekymret for styrken, eller mangelen av dette, i superlette telt. Ja, det er helt sant at disse har tynnere duker i lettere materiale, men ikke glem at materialer har blitt bedre. I tillegg til dette så tror jeg egentlig det er sjelden menigmann trenger ekspesisjontelt til vanlig bruk. Hvis det er meldt storm i fjellet, drar du allikevel? Når det kommer til lufting så er det vel gjerne slik at endel av disse har bedre lufting langs bakken, bare en annen måte å gjøre luftingen på?

Link to comment
Share on other sites

Nå vet jeg ike hvor i m&r du holder til, men i Kristiansund der G-sport var før (ved Biltema) selger )solgte ihvertfalll for en drøy uke siden) diverse overskudd fra Gressvig; bla en bra haug med Helsport 3-manns telt. Ikke lettvektere, husker ikke modell osv i farten men 3-3,5kg. Intersport på Futura kab også være verdt å sjekke, der er det gjerne mulig å prute litt.

Annen mulighet er Helsports nettbutikk og finn.no

Link to comment
Share on other sites

Jeg lurer på om vi ikke er litt overbekymret for styrken, eller mangelen av dette, i superlette telt. Ja, det er helt sant at disse har tynnere duker i lettere materiale, men ikke glem at materialer har blitt bedre. I tillegg til dette så tror jeg egentlig det er sjelden menigmann trenger ekspesisjontelt til vanlig bruk. Hvis det er meldt storm i fjellet, drar du allikevel? Når det kommer til lufting så er det vel gjerne slik at endel av disse har bedre lufting langs bakken, bare en annen måte å gjøre luftingen på?

Min betenkning gjaldt slitestyrke, ikke styrke med tanke på uvær. Med tanke på dimensjonering på detaljer som feks glidelås ser jeg det som lite trolig at mitt lettvekts telt vil ha tilsvarende levetid som et mer tradisjonelt telt. Dette selv om man behandler det mer forsiktig.

Kan nevne enden av stangkanalen på Ringstind Superlight som et punkt jeg allerede nå ser behov for å forsterke/utbedre.

Link to comment
Share on other sites

Min betenkning gjaldt slitestyrke, ikke styrke med tanke på uvær. Med tanke på dimensjonering på detaljer som feks glidelås ser jeg det som lite trolig at et lettvekts telt vil ha tilsvarende levetid som et mer tradisjonelt telt. Dette selv om man behandler det mer forsiktig.

Kan nevne enden av stangkanalen på Ringstind Superlight som et punkt jeg allerede nå se behov for å forsterke/utbedre.

Ja, i prinsippet er jeg ikke uenig i dette. Lettvektsutstyr trenger kanskje noe mer forsiktig behandling. Jeg ville også tro at produsenten også er i ferd med å lære de nye lettere stoffene å kjenne og vi vil nok se at de blir flinkere til å forsterke der det måtte trenges.

Link to comment
Share on other sites

Nå vet jeg ike hvor i m&r du holder til, men i Kristiansund der G-sport var før (ved Biltema) selger )solgte ihvertfalll for en drøy uke siden) diverse overskudd fra Gressvig; bla en bra haug med Helsport 3-manns telt. Ikke lettvektere, husker ikke modell osv i farten men 3-3,5kg. Intersport på Futura kab også være verdt å sjekke, der er det gjerne mulig å prute litt.

Annen mulighet er Helsports nettbutikk og finn.no

Gmax nærmest meg blir Ålesund. Etter litt tenking så trur eg at eg går for tungvektvarianten på 3-3,5kg og ikkje superlight. Med liten på knapt 1 år på tur, så bør teltet tåle litt om han er uheldig. Skulle ønske eg var litt nærmere Kristiansund :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: 
   Hidden Content


   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy