Jump to content
IGNORED

Primus som ikke tålte varme


fjellrypa
 Share

Recommended Posts

Utrolig, men tennerbryteren på min nye Primus Gravity EF smeltet! Det skjedde ved 2. gangs bruk, ved helt vanlig steking. I butikken sa de at de har sett det før, og at Primus sier dette ikke er reklamasjonsgrunn. Heldigvis hadde butikken en ny tenner liggende, og ekspeditøren lagde også et "varmeskjold" for forhåpentligvis å unngå ny smelting.

Andre som har erfart dette?

Link to comment
Share on other sites

Etter min oppfatning må dette være reklamasjonsgrunn. Så lenge primusen leveres med tenner må den tåle den varmen som følger av normal bruk for en primus. Ser at Primus mener det motsatte, men jeg synes det er litt i overkant frekt av dem. Noe å tenke på for andre som vurderer utstyr fra Primus..

Link to comment
Share on other sites

Som forbrukar er det butikken ein skal forhalde seg til med reklamasjonar, så kva Primus seier, betyr ikkje så mykje, så lenge butikken tar ansvaret.

No ser eg at denne tennaren har vorte endra sidan eg skaffe meg min gravity EF. Men tennaren min rauk også etter 2-3 gongers bruk. På min versjon, er knappen festa på gasslangen, i trygg avstand frå brennaren. Men nettopp at ledningen til tennaren måtte følge bøyinga av slangen, var ein så opplagt svakheit, at eg ikkje brydde meg med reklamasjon. Det einaste eg ville oppnådd var å få ein ny tennar som rauk etter kort tid. Det er nok dette problemet dei har løyst ved å feste knappen på brennarfoten. Får håpe varmeskoldet ditt løyser smelteproblemet.

Link to comment
Share on other sites

På min versjon, er knappen festa på gasslangen, i trygg avstand frå brennaren.

Det har jeg også tenkt på som en bedre løsning, jeg kjenner folk som har den varianten. Jeg stusset da jeg pakket ut min brenner og så tenneren på benet. Tenkte at den så ut til å være på et sted som ville bli varmt, men tenkte også at siden de har laget den slik, er den vel både testet og kvalitetssikret. Men den gang, ei...

Da syntes jeg du skal sende dokumentasjonen inn til DSB (dsb.no)

Det kan jo kanskje være et poeng. Men såvidt jeg skjønte på butikken (Oslo Sportslager) mener Primus at dette ikke er fabrikasjonsfeil. De mener tydeligvis at det materialet de har brukt er helt ok. Vi andre mener noe annet, så kanskje vi skal kalle det konstruksjonsfeil?

Link to comment
Share on other sites

Åpenbart, og det er lov. Men ikke å godta det og rette feilen kan medføre utelukking fra markeder som EU/EØS og USA/Canada. Det svir! og det fortjener de hvis de ikke ordner opp. Når det ble slutt på godkjenning av utstyr, men CE merking o.l. så baserer det seg på egenkontroll, og stikkprøver fra myndighetene samt tilbakemeldinger fra kunder/brukere/brannvesen/helsevesen etc.

dsk

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By thomas christensen
   Hei, jeg forsøker å montere på multifuelkit 737380 for Gravity, riktig noozle er satt inn og nettingen er på, men når jeg skrur på forvarmingsdelen med pute, får jeg ikke foldet det ene beinet på primusen inn og ut. (Den delen er litt i veien for beinet.) Kan ikke se at det står noe om det i bruksanvisningen. Har sjekket youtube, der er det tutorial for Primus Spider, men jeg blir ikke noe klokere der. Kanskje noen kan hjelpe?
  • By Thor-Øyvind Ødegaard
   Har en primus multifuel jeg kjøpte for ca 10 år kanskje 15 år siden. Skal kjøpe repsett til denne og husker ikke hva for en modell dette er.  Noen som greier å se det på dette bildet?

  • By Aerosani
   Hei!
   Mitt første innlegg her, ser det er mye kunnskap og visdom på dette forumet og lurte på om dere kunne hjelpe meg med noe. 
   Jeg er ute etter å kjøpe min første primus, og det står mellom en optimus 111T eller MSR whisperlite (evt. international). Stillebrenner er noe jeg prioriterer, da jeg vil kunne ha den i teltet uten å måtte skrike for å gjøre meg forstått. Liker også å ha valget mellom bensin, gass og parafin, altså en multifuel. Har lekt med tanken å kjøpe en optimus 111T, da jeg har et inntrykk av at disse er solide og virker som de skal. Tenkte eventuelt å kjøpe fra Olav Teigen med repsett til 1495,-. Har også sett på en Whisperlite international på Finn.no, og eventuelt kjøpe en separat liten gassbrenner, typ pocketrocket, for å ha med på korte turer eller backup. Siden jeg liker tanken av å kunne bruke gass ville jeg kjøpt en sånn med 111Ten også. Hadde det vært en ide å kjøpe en bråkebrenner, Omnifuel el. for å lage mat ute og ha en liten gassbrenner i teltet til å koke vann osv.? Hva tenker menigheten? Er det best å kjøpe en MSR Whisperlite Universal og ha alt i en pakke, eller gå for det som har funket i flere tiår, en 111, eller kjøpe en brukt International og brukt PocketRocket?
   Hjertelig takk på forhånd for hjelp
   M
  • By andy2
   Hei.Jeg har en primus (av merket Primus) for å skru på gassboks, fra tidlig 2000-tallet. Den er todelt; en del som skrues på gassboksen, så selve brenneren (med tenner) som skrues fast på den nederste gassboksdelen. Se bildene for forklaring. Disse to delene skrues sammen ved å skru på en liten bolt med et altfor lite hode. Og nå har dette hodet knekt. Med det resultat at bolten sitter igjen i gjengene, og jeg får ikke de to delene til å holde sammen. Se rød ring på bilde 1. Primusen kan ikke brukes da kjelen vil velte av.
   Har noen:
   1. Tips til å få ut den lille bolten? Tror den er for liten til skrueuttrekker ("grisepikk"). Hvis ingen andre tips, så får jeg forsøke å bore den ut.
   2. Tips til å få tak i ny skrue/bolt for å erstatte den som er knekt, og som passer i gjengene?
   Jeg vet jeg kan kjøpe ny brenner, men det er noe med å reparere det man er fornøyd med. Jeg har kontaktet Primusshop.no, men de kunne ikke hjelpe med deler.Noen her inne med tips og erfaringer? På forhånd takk for svar :-)  • By _K._
   Hei! 
   Jeg står mellom å kjøpe Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken. Hvorfor burde jeg velge det ene fremfor det andre?

   Takk for hjelpen!

   k.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy