Gå til innhold
fjellrypa

Primus som ikke tålte varme

Anbefalte innlegg

Utrolig, men tennerbryteren på min nye Primus Gravity EF smeltet! Det skjedde ved 2. gangs bruk, ved helt vanlig steking. I butikken sa de at de har sett det før, og at Primus sier dette ikke er reklamasjonsgrunn. Heldigvis hadde butikken en ny tenner liggende, og ekspeditøren lagde også et "varmeskjold" for forhåpentligvis å unngå ny smelting.

Andre som har erfart dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter min oppfatning må dette være reklamasjonsgrunn. Så lenge primusen leveres med tenner må den tåle den varmen som følger av normal bruk for en primus. Ser at Primus mener det motsatte, men jeg synes det er litt i overkant frekt av dem. Noe å tenke på for andre som vurderer utstyr fra Primus..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som forbrukar er det butikken ein skal forhalde seg til med reklamasjonar, så kva Primus seier, betyr ikkje så mykje, så lenge butikken tar ansvaret.

No ser eg at denne tennaren har vorte endra sidan eg skaffe meg min gravity EF. Men tennaren min rauk også etter 2-3 gongers bruk. På min versjon, er knappen festa på gasslangen, i trygg avstand frå brennaren. Men nettopp at ledningen til tennaren måtte følge bøyinga av slangen, var ein så opplagt svakheit, at eg ikkje brydde meg med reklamasjon. Det einaste eg ville oppnådd var å få ein ny tennar som rauk etter kort tid. Det er nok dette problemet dei har løyst ved å feste knappen på brennarfoten. Får håpe varmeskoldet ditt løyser smelteproblemet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da syntes jeg du skal sende dokumentasjonen inn til DSB (dsb.no) og til CPSC Skjult lenke - logg inn for å se den så blir det nok enten fart i sakene, eller stopp i produksjonen.

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På min versjon, er knappen festa på gasslangen, i trygg avstand frå brennaren.

Det har jeg også tenkt på som en bedre løsning, jeg kjenner folk som har den varianten. Jeg stusset da jeg pakket ut min brenner og så tenneren på benet. Tenkte at den så ut til å være på et sted som ville bli varmt, men tenkte også at siden de har laget den slik, er den vel både testet og kvalitetssikret. Men den gang, ei...

Da syntes jeg du skal sende dokumentasjonen inn til DSB (dsb.no)

Det kan jo kanskje være et poeng. Men såvidt jeg skjønte på butikken (Oslo Sportslager) mener Primus at dette ikke er fabrikasjonsfeil. De mener tydeligvis at det materialet de har brukt er helt ok. Vi andre mener noe annet, så kanskje vi skal kalle det konstruksjonsfeil?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Åpenbart, og det er lov. Men ikke å godta det og rette feilen kan medføre utelukking fra markeder som EU/EØS og USA/Canada. Det svir! og det fortjener de hvis de ikke ordner opp. Når det ble slutt på godkjenning av utstyr, men CE merking o.l. så baserer det seg på egenkontroll, og stikkprøver fra myndighetene samt tilbakemeldinger fra kunder/brukere/brannvesen/helsevesen etc.

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av andy2
   Hei.Jeg har en primus (av merket Primus) for å skru på gassboks, fra tidlig 2000-tallet. Den er todelt; en del som skrues på gassboksen, så selve brenneren (med tenner) som skrues fast på den nederste gassboksdelen. Se bildene for forklaring. Disse to delene skrues sammen ved å skru på en liten bolt med et altfor lite hode. Og nå har dette hodet knekt. Med det resultat at bolten sitter igjen i gjengene, og jeg får ikke de to delene til å holde sammen. Se rød ring på bilde 1. Primusen kan ikke brukes da kjelen vil velte av.
   Har noen:
   1. Tips til å få ut den lille bolten? Tror den er for liten til skrueuttrekker ("grisepikk"). Hvis ingen andre tips, så får jeg forsøke å bore den ut.
   2. Tips til å få tak i ny skrue/bolt for å erstatte den som er knekt, og som passer i gjengene?
   Jeg vet jeg kan kjøpe ny brenner, men det er noe med å reparere det man er fornøyd med. Jeg har kontaktet Primusshop.no, men de kunne ikke hjelpe med deler.Noen her inne med tips og erfaringer? På forhånd takk for svar :-)  • Av _K._
   Hei! 
   Jeg står mellom å kjøpe Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken. Hvorfor burde jeg velge det ene fremfor det andre?

   Takk for hjelpen!

   k.
  • Av Chris B.
   Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe? 
  • Av Overland
   Hei.
   Kjøpte meg nettopp en Primus Primetech som jeg vil ha med meg på tur, tenkte å teste den hjemme men siden jeg er nybegynner med primus og gassbeholder så trenger jeg litt hjelp.
   Har kjøpt to gassbeholdere, en stor og en liten, 2 forskjellige merker. Koblet på den store, men ingenting skjer, ingen lyd og vil ikke tennes. Skrur av gass og bytter beholder. Når jeg skrur  på den minste så begynner den å lage fssss-lyd og gass slipper ut, er beholderen ødelagt? Er det noe galt med primusen kanskje? 
    
   Noen her med erfaring som kan hjelpe? 😊
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.