Jump to content

Den måtte bare komme :-)


Todde

Recommended Posts

Annonse

Med USB-lader er det nok en nyhet, men ellers er nok en s.k "woodgas burner" gammelt nytt. Vanligste varianten er vel med prosessorvifte, men manuelle varianter hvor en blåser i slange eller en brenner helt uten pustehjelp funker også. Det mest fascinerende er at forbreningen er så effektiv at det praktisk talt ikke blir aske om de får brenne ut. Men dette er helst hjemme i hagen...

Har bygd noen slike, men med batteri og vifte gikk grensen for turbruk, så jeg dro til fjells med en enkel brenner. Det ble fiasko av særlig to grunner. For det ene kommer ALLTID vinden i fjellet fra absolutt alle andre retninger enn det som hadde passet best, for det andre tettet lufttilførselen seg etterhvert, antagelig pga kombinasjonen fukt/finaske (om en ikke velger tilførselsdyse for slange til å blåse i eller vifte lager en mange små hull).

Men artige byggeprosjekterom en liker å holde på litt. Haugevis med byggebeskrivelser på nett og billige råvarer.

:wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Heisann!

Drar opp gammel tråd her. Var den eneste jeg fant som gjaldt dette produktet.

Er det noen her som har testet denne på tur?

Er jo bøtter med videoer på nett som viser at den fungerer, men det er med lett tilgang på tørr ved o.l.

Er jo utrolig greit og kunne lade hodelykta mens man er på tur. Evt. mobilen om man skulle komme i trøbbel.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en slik. Har testet den på småturer og synes den er morsom. Skal på 2-ukerstur i sommer, og da kommer den til å erstatte èn brenselflaske. Vekten på biolite´n er knappe kiloet så det går omtrent opp i opp.

Når det gjelder vedforbruk er det ikke mye som skal til. Småkvist, kongler osv finner man (nesten) overalt. Og iom at det er småtterier som går oppi så tørker man veden nokså hurtig dersom den er litt fuktig.

Liker den veldig godt - den lar meg få høre på time etter time med lydbok og musikk uten å være redd for å gå tom for strøm på mobilen. Samtidig som den kan lade opp hodelykt og gps.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fikk denne for litt siden. har bare testet den litt. fyrer bra. Men er litt skeptisk til hvor mye strøm den faktisk klarer å levere. plugget den i mobilen, men virket ikke at det klarte å levere mer enn mobilen brukte. 

 

skal ta en ordentlig test når det blir litt varmere ute. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Har levd med biolite siden høsten 2012 og har kjøpt både grill og kettlepot i ettertid når de har kommet. Strøm er ikke dens strekeste side og det er greit å forhåndslade den om den skal brukes til lading av mobil etc.. Selv har jeg funnet bioliten er best tjent med å ses på som et godt apparat for matlaging og kaffekoking. Man trenger aldri ta med brensel, med mindre du er på snaufjellet, og den er enkel og gre å få igang så snart man lærer den å kjenne. Min har blitt utsatt for tøff behandling og fungerer fremdeles utmerket etter langt over 100 timers bruk totalt. Derfor kan jeg med hånden på hjertet anbefale denne så lenge du er inneforstått med hva den gjør og ikke gjør :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg lovet en rapport i fjor om denne, men som så mye annet gikk det i glemmeboka. 

 

Bioliten er finfin den. Ikke mye brensel som skal til og leverer strøm på linje med usb uttaket fra en PC. hvis du skal lade alt mulig rart trenger du altså litt tid.

Jeg tar den med meg på kanoturer der det ikke er så farlig med et kilo ekstra. Da bruker jeg den til  matlaging samt opplading. 

 

Sist gang jeg brukte den var på en 5-dagers ifb himmelfart 2014. koking av fiskesuppe til 4 karer krevde lang koketid. En ikke altfor stor haug med småkvist trengtes til en koketid på 2 timer og da ble det ladet litt av hvert, 

 

Må jeg bære all bagasjen velger jeg andre alternativer.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man ikke trenger ladekapasiten kan man kjøpe denne, som koster 140 kr inkludert frakt fra Kina. Den er sammenleggbar , veier bare 400 gram og nedpakket er den på størrelse med eagle sin 0,7 liters kaffekjele.. Den er i rustfritt stål og solid nok. har den selv. Så kan man heller bruke de 1700 kronene man sparer i noe annet man trenger.

 

Har brukt den i regn, skodde i søkkvåt skog. Funker bankers!

 

http://www.aliexpress.com/item/New-design-hot-sell-portable-stainless-steel-Light-Weight-Durable-and-Compact-Cooking-Stove/708400516.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy