Gå til innhold

HawkEarl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om HawkEarl

Nylige profilbesøk

417 profilvisninger
 1. HawkEarl

  Drømmeteltoppsett til 2-3 personer

  For meg er dette betinget av hvem som er med på tur. Er det hun jeg ellers deler soverom med så tipper jeg nok stemningen hadde blitt litt muggen dersom jeg hadde foreslått hvert vårt telt Når jeg er så heldig å ha henne med blir det alltid i Akka Dome 3. God plass til oss (inkl en ivrig terrier), høyt under taket, gulv i teltet (er viktig for henne), 2 innganger og fortelt samt fantastisk ventilasjon. Hadde selvsagt vært nice med view utgaven som Armillara Mellea nevner, men det er absolutt mulig å ha nokså god utsikt når man åpner helt opp og kun bruker mygnetting selv i en "vanlig" akka dome (Hvis det er padletur uten altfor mye bæring unner jeg meg også dette teltet alene) Kompistur utenom myggsesong = Tarp der det er mulig, ellers akka dome dersom jeg på død og liv måtte dele telt.
 2. HawkEarl

  Nytt rimelig telt, -hvilket?

  Jeg fikk kjøpt et svært pent og lite bruke Fjällräven Akka Dome 3 i fjor for 2000,- så det er sikkert mulig å finne 2-manns varianten i samme prisområdet. Når jeg slipper å bære langt så er det en soleklar favoritt.Spesiellt på kanoturer.. Selvstående, fantastiske ventilasjonsmuligheter og god plass for meg og mine. Lykke til !
 3. HawkEarl

  Kanoelv i Sør-Norge

  Støtter opp om utemannen´s forslag. Det er ikke dumt å starte i Straumsfjorden for så å ta en liten sløyfe opp via Heddevatn, Fossevatn og Stavesvatn før en vender snuten nedover mot Årdalen og Dale. (Bare husk å stopp før Rjukanfossen ) Turen anbefales!
 4. HawkEarl

  Stangholder til Ally

  Jeg har samme patent som Fisketryne og dette fungerer aldeles utmerket. Røret får du blandt annet på Biltema og koster ikke mange tiere.
 5. HawkEarl

  Flått verktøy?

  Etter å ha testet et utall forskjellige har jeg landet på denne. http://www.apotekdirekte.no/products/flattfjerner Uten sammenlikning den beste jeg har brukt. (Bor i Arendal og her plukker vi flått på hunden hele sommeren)
 6. HawkEarl

  Golden retriever på vinterfjell

  Alle hunder er forskjellig. Jeg er heldig og har en som ligger dønn rolig LEENGE. Så han får ligge inne så mye han vil. Hadde jeg hatt en som ikke gjorde dette hadde jeg nok tenkt noe annet. Alle er forkjellige (både hunder og folk), og vi har alle forkjellige løsninger på dette. Hunder kan nok tildels læres opp i telt-regler, men noen er mer aktive og rampete enn andre. Og da kan det sikkert være vrient.
 7. HawkEarl

  Golden retriever på vinterfjell

  Jeg har kjørt kombinasjonen innehund og exped i lang tid og det funker som bare det. Har uansett alltid med meg et skumunderlag som backup til expeden. Så skum samt et ulldekken/jakke eller annet sitter som et skudd. Nå skal det sies at min hund er svært rolig og legger seg ned meg en gang han er inne i teltet. MIstenker at han synes det er minst like koselig som jeg Enig med svar over angpende komfort/hvile for hunden. Jeg er tursjef og bikkja dilter etter. Da bør jeg sørge for at han har det fint på tur. Derfor får han, som jeg, ofte litt ekstra god mat på tur. (f.eks frysetørket vom i tørrforet )
 8. HawkEarl

  Hodelykt til langrenn

  Uten at jeg kan påberope meg noen lykt fetisj så kan jeg fortelle deg en åpenbar fordel med eksternt batteri. Når det er kaldt virker batterier langt dårligere. Et eksternt batteri kan du putte i en lomme innenfor jakka så hjelper kroppsvarmen til å holde temperaturen oppe. (Dette i tillegg til at du slipper å "bære" et tungt batteri på hodet.) Det du er på jakt etter er en forholdsvis kraftlig lykt med god lysspredning. Jeg bruker led lenser h14 på vanlig tur. Den funker greit for mine 10-15 årlige skiturer i mørket. Skulle noen ganger ønsket at den hadde bedre spredning, men den funker ok for meg. Skal du gå fort, langt og ofte bør du sikkert gå for en mer badass løsning. Kommer sikkert noen kommentarer under med bedre tips om dette en meg. God tur!
 9. HawkEarl

  Har noen sett en Canada goose jakke i fjellet?

  I tillegg til å være et svært dyrt plagg så er det en del kontrovers rundt bakgrunnen til pelskragene og dunfyllet i jakka. NOAH antyder at pelsen stammer fra dyr fanget i fotsakser og andre feller som ikke er lovlig i Norge. I tillegg antyder de også at dunen er plukket fla levende dyr. http://www.dyrsrettigheter.no/pelsindustri/oppdrett-og-fangst/hvorfor-du-bor-styre-unna-canada-goose/ Det er èn side av saken. Dersom produsent har annen dokumentasjon ville de hatt mye å tjene på å vise denne frem. (Som Stormberg m.flere har gjort på sine dunprodukter) Inntill da synes jeg man skal styre langt unna disse jakkene.
 10. HawkEarl

  Brød på tur

  Jeg blander alt det tørre i porsjoner. (litt fint mel, grovt mel, tørket krydder, salt, sukker og noen korn med bakepulver) Når jeg skal lage brødet tilsetter jeg passelig med oppvarmet vann (selvsagt ikke over kroppstemp) og elter deigen i posen jeg har oppbevart melblandingen i. Posen koser seg i soveposen en halvtimes tid og da er det klart for steking. Blir like bra hver hver gang. Personlig synes jeg at brød kun med bakepulver lett kan bli litt "mursteinaktig". Men det er vel en smakssak. God tur!
 11. HawkEarl

  Hva har du kjøpt nå!

  Etter å ha lest i Teltbelysningstråden http://www.fjellforum.no/topic/29849-telt-belysning/#entry274667 Har jeg bestillt meg et par av disse lyktene fra DX. http://dx.com/p/mini...-assorted-32114 Venter spent!
 12. HawkEarl

  Sponse Fjellforum?

  2014 bidrag på vei fra meg også. Takk for et supert forum! Ønsker alle et riktig godt nytt turår!
 13. HawkEarl

  Pumpa til omnifuelen lekker

  Jeg dyttet røret tilbake. Krevde litt kraft, men ikke all verdens. Vet ikke om det er gjenger der som jeg kan ha ødelagt, men pumpa har fungert problemfritt etter dette.
 14. HawkEarl

  hvilket telt har dere?

  Helsport Ringstind light 2 - Plass til meg og bikkja. Greit å ha i sekken. Fjällräven akka dome 3 - Kanoluksus. Frisport 4 manns lavvu og et gammelt Bergans 3-manns fjelltelt som brukes til utlån.
 15. HawkEarl

  Hva har du kjøpt nå!

  Fjällräven akka dome 3. Har vært på jakt etter et selvstående telt med litt god plass. Perfekt til kanoturer der jeg ikke trenger tenke på vekt og volum.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.