Gå til innhold
  • Bli medlem

HawkEarl

Aktiv medlem
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av HawkEarl

  1. For meg er dette betinget av hvem som er med på tur. Er det hun jeg ellers deler soverom med så tipper jeg nok stemningen hadde blitt litt muggen dersom jeg hadde foreslått hvert vårt telt Når jeg er så heldig å ha henne med blir det alltid i Akka Dome 3. God plass til oss (inkl en ivrig terrier), høyt under taket, gulv i teltet (er viktig for henne), 2 innganger og fortelt samt fantastisk ventilasjon. Hadde selvsagt vært nice med view utgaven som Armillara Mellea nevner, men det er absolutt mulig å ha nokså god utsikt når man åpner helt opp og kun bruker mygnetting selv i en "vanlig" akka dome (Hvis det er padletur uten altfor mye bæring unner jeg meg også dette teltet alene) Kompistur utenom myggsesong = Tarp der det er mulig, ellers akka dome dersom jeg på død og liv måtte dele telt.
  2. Jeg fikk kjøpt et svært pent og lite bruke Fjällräven Akka Dome 3 i fjor for 2000,- så det er sikkert mulig å finne 2-manns varianten i samme prisområdet. Når jeg slipper å bære langt så er det en soleklar favoritt.Spesiellt på kanoturer.. Selvstående, fantastiske ventilasjonsmuligheter og god plass for meg og mine. Lykke til !
  3. Støtter opp om utemannen´s forslag. Det er ikke dumt å starte i Straumsfjorden for så å ta en liten sløyfe opp via Heddevatn, Fossevatn og Stavesvatn før en vender snuten nedover mot Årdalen og Dale. (Bare husk å stopp før Rjukanfossen ) Turen anbefales!
  4. Jeg har samme patent som Fisketryne og dette fungerer aldeles utmerket. Røret får du blandt annet på Biltema og koster ikke mange tiere.
  5. Etter å ha testet et utall forskjellige har jeg landet på denne. http://www.apotekdirekte.no/products/flattfjerner Uten sammenlikning den beste jeg har brukt. (Bor i Arendal og her plukker vi flått på hunden hele sommeren)
  6. Alle hunder er forskjellig. Jeg er heldig og har en som ligger dønn rolig LEENGE. Så han får ligge inne så mye han vil. Hadde jeg hatt en som ikke gjorde dette hadde jeg nok tenkt noe annet. Alle er forkjellige (både hunder og folk), og vi har alle forkjellige løsninger på dette. Hunder kan nok tildels læres opp i telt-regler, men noen er mer aktive og rampete enn andre. Og da kan det sikkert være vrient.
  7. Jeg har kjørt kombinasjonen innehund og exped i lang tid og det funker som bare det. Har uansett alltid med meg et skumunderlag som backup til expeden. Så skum samt et ulldekken/jakke eller annet sitter som et skudd. Nå skal det sies at min hund er svært rolig og legger seg ned meg en gang han er inne i teltet. MIstenker at han synes det er minst like koselig som jeg Enig med svar over angpende komfort/hvile for hunden. Jeg er tursjef og bikkja dilter etter. Da bør jeg sørge for at han har det fint på tur. Derfor får han, som jeg, ofte litt ekstra god mat på tur. (f.eks frysetørket vom i tørrforet )
  8. Uten at jeg kan påberope meg noen lykt fetisj så kan jeg fortelle deg en åpenbar fordel med eksternt batteri. Når det er kaldt virker batterier langt dårligere. Et eksternt batteri kan du putte i en lomme innenfor jakka så hjelper kroppsvarmen til å holde temperaturen oppe. (Dette i tillegg til at du slipper å "bære" et tungt batteri på hodet.) Det du er på jakt etter er en forholdsvis kraftlig lykt med god lysspredning. Jeg bruker led lenser h14 på vanlig tur. Den funker greit for mine 10-15 årlige skiturer i mørket. Skulle noen ganger ønsket at den hadde bedre spredning, men den funker ok for meg. Skal du gå fort, langt og ofte bør du sikkert gå for en mer badass løsning. Kommer sikkert noen kommentarer under med bedre tips om dette en meg. God tur!
  9. I tillegg til å være et svært dyrt plagg så er det en del kontrovers rundt bakgrunnen til pelskragene og dunfyllet i jakka. NOAH antyder at pelsen stammer fra dyr fanget i fotsakser og andre feller som ikke er lovlig i Norge. I tillegg antyder de også at dunen er plukket fla levende dyr. http://www.dyrsrettigheter.no/pelsindustri/oppdrett-og-fangst/hvorfor-du-bor-styre-unna-canada-goose/ Det er èn side av saken. Dersom produsent har annen dokumentasjon ville de hatt mye å tjene på å vise denne frem. (Som Stormberg m.flere har gjort på sine dunprodukter) Inntill da synes jeg man skal styre langt unna disse jakkene.
  10. Jeg blander alt det tørre i porsjoner. (litt fint mel, grovt mel, tørket krydder, salt, sukker og noen korn med bakepulver) Når jeg skal lage brødet tilsetter jeg passelig med oppvarmet vann (selvsagt ikke over kroppstemp) og elter deigen i posen jeg har oppbevart melblandingen i. Posen koser seg i soveposen en halvtimes tid og da er det klart for steking. Blir like bra hver hver gang. Personlig synes jeg at brød kun med bakepulver lett kan bli litt "mursteinaktig". Men det er vel en smakssak. God tur!
  11. Etter å ha lest i Teltbelysningstråden http://www.fjellforum.no/topic/29849-telt-belysning/#entry274667 Har jeg bestillt meg et par av disse lyktene fra DX. http://dx.com/p/mini...-assorted-32114 Venter spent!
  12. Jeg dyttet røret tilbake. Krevde litt kraft, men ikke all verdens. Vet ikke om det er gjenger der som jeg kan ha ødelagt, men pumpa har fungert problemfritt etter dette.
  13. Helsport Ringstind light 2 - Plass til meg og bikkja. Greit å ha i sekken. Fjällräven akka dome 3 - Kanoluksus. Frisport 4 manns lavvu og et gammelt Bergans 3-manns fjelltelt som brukes til utlån.
  14. Fjällräven akka dome 3. Har vært på jakt etter et selvstående telt med litt god plass. Perfekt til kanoturer der jeg ikke trenger tenke på vekt og volum.
  15. SPOT ON, LØSSNØ ! Siden pumpa langt ifra er ny gikk jeg for å prøve å flytte litt på røret. Justering med et par/tre millimeter gjorde susen! Pumpa er så god som ny. Nå må jeg bare finne en patent som kan funke som beskyttelse for pumpa. Hjertelig takk for hjelpen alle sammen - Og spes til deg løssnø
  16. Jeg byttet og smurte den ja. Får se litt mer på det i morra. Igjen - takk for tips!
  17. Takk for innspill! Jeg har byttet ventilen og renset og smurt hele pumpa. Det lekker fremdeles. Messingkonen ser ut til å ligge riktig på sin plass. Som sagt ser skruhetta ut som om den går lenger inn enn den gjorde før. Nå går den så langt inn at det er vanskelig å tighte den skikkelig til. Som om den har fått et støt eller noe som har trykt den litt inn. Foruten dette er det ingen spor på pumpen som tilsier at noe er ødelagt. (jeg har kun brukt håndkraft ved service på den tidligere)
  18. Toro fløtegratinerte poteter er en vinner. Du må ha melk/ melkepulver. Følger alltid med meg på tur i alle fall!
  19. Når jeg pumper trykk i flaska så lekker det bensin ut fra toppen av pumpa (der som den metallskruen sitter). Det virker som jeg ikke fårt strammet til den skruhetta. Det virker også som om selve den skruhetta nå går litt lenger inn i selve pumpa enn tidligere. Det er ingen pakning mellom den skruhetta og den røde plast biten på bildet under. Mulig det burde være noe der? Jeg har ingen pakning i repsettet som passer til oppgaven. for sikkerhets skyld har jeg byttet den lærsaken i enden av stempelet, men det medførte ingen forskjell. Innspill mottas med takk!
  20. Oktobermorgen ved Våmur i Fyresdal 17mm, ISO400 , f.9, 1/500s
  21. Jeg har Helsport Spitsbergen 95 med Link-bæresystem. Er svært fornøyd med det. Dette er den første sekken jeg har på denne størrelsen, men som sagt er jeg veldig fornøyd.
  22. Et utvalg av diverse førstehjelpsprodukter må til. Du kommer langt med diverse plaster, sårvask, sårstrips, smertestillende (paracet og sterkere) sportstape, pinsett og enkeltmannspakke. Så lenge du har sutursett (og kan bruke det) veier det jo ingenting så da er det vel bare å ta det med og. Jeg er av de som drasser med meg et nokså godt utstyrt førstehjelpssett på tur (vesentlig større enn det jeg har skissert over). Det er heldighvis sjelden i bruk, men føles trygt og godt å vite at det ligger i sekken.
  23. Støtter kommentarene du allerede har fått. Jeg bar med meg sag på veldig mange turer før jeg fant ut at den aldri ble brukt. Så den er i alle fall borte fra min pakkliste. Ellers er Toro fløtegratinerte poteter en knallmiddag på tur. (Forutsetter dog at du har med Viking melkepulver, noe jeg alikevel drasser med meg til risgrøten jeg er så glad i til frokost ) Usikker på hvor langt avsted du har tenkt deg - men på en ukestur hadde jeg nok ville ta med meg litt rep.saker i tilfelle noe skulle gå skeis. Strammeren til hoftebeltet på sekken min røk i sommer. Hadde blitt en tung tur videre dersom jeg ikke hadde med med meg egnet rep. utstyr. God tur!
  24. Augustbidrag Kveldsstemning i Straumsfjorden. 50mm 5s f13 ISO 200
  25. Så da kan jeg trygt bestille backwood når det jeg trenger er et telt der det er plass til 3 pers på 175?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.