Jump to content

Hvordan er utsiktene for rypejakta?


larka

Recommended Posts

Det nærmer seg og spørsmålet er som alltid hvordan det står til med rypebestanden. Signalene fra ulike steder i landet varierer og er ikke så lette å bli klok på. Senest i går så jeg et innslag på lokalteve her fra Østlandet hvor det ble rapportert om bedring fra tidligere år. Hvordan er det der du ferdes? Har du sett noe rype og hvordan vurderer du utsiktene? Selv gikk jeg på det største kullet jeg har sett på en fisketur på finnmarkskysten tidlig i august. Håper det er der senere på høsten også.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

I Jotunheimen har jeg sett store kull, men langt mellom. På Hardangervidda ser kullene ut til å være mindre, med små kyllinger. Men det er bare basert på mine egne småturer. Har også sett noe lemen, men langtfra mye.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjørte fra østlandet til vestlandet via Dalen i Telemark, Setesdalen og Sirdalen for en ukes tid siden og de høyeste partiene på veien mellom Dalen og Valle var full av overkjørt lemmen. Dette vidner om mye smågnagere i fjellet og slike gnagerår er jo som oftest et godt utgangspunkt for mye jaktbart småvilt. Det skal jo normallt være slike gnagerår ca. hvert 3. til 4. år, men her i Ryfylkeheiene har vi kun store gnagerår hvert 10. til 12. år noe mange mener har sammenheng med at det her beiter det så mye sau. Men nå skjer det igjen og da er det alltid like spennende hvor mye rype det blir. Været under klekkingen betyr jo også mye for hvor store kull rypa får frem.

http://www.snl.no/lemen%C3%A5r

http://www.snl.no/sm%C3%A5gnagersvingninger

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy