Gå til innhold
  • Bli medlem

Kvalitet på turutstyr


krokavatnet

Anbefalte innlegg

For en del år siden, før det ble vanlig å få klær sydd i fjerne østen, så var det flere produsenter, f.eks. Bergans og Helley Hansen, som fikk sydd tingene sine i Portugal. Jeg hadde en fjellannorakk fra Bergans i denne perioden og maken til dårlig søm. Jeg tror jeg sydde om alle sømmene i løpet av et par år. Den var laget av "kraftig" bomullstoff som forandret seg til noe tynt mykt og rart noe etter første vask. Noen mente at stoffet kanskje var vokset for å virke ekstra kraftig. Samtidig var jeg innom en skredder i Bankok. (Han var fra Burma.) Han påstod at portogisisk søm var kjent for å være blant verdens dårligste på den tiden.

Hvem som syr mest i dag vet jeg ikke, kanskje Kina eller India, men det forundrer meg ikke å høre at det forekommer mye dårlig kvalitet.

Både på matvarer og andre varer har det i mange år bare vert diskutert pris, men det var kanskje en tanke at noen snart begynte å snakke om kvalitet. Det finnes jo en grense for hvor billig det går an å produsere før det begynner å gå ut over kvaliteten.

Til Krokvatnet:

Reklamer på alt som du mener ikke holder mål. Ikke godta halvveis løsninger. Så dyre klær skal tåle å bli brukt til det de er laget for og gjerne enda litt til. Hvis ikke produsenten gir deg ny jakke eller full erstatning så finnes det jo et forbrukerkontor. Send problemet over til dem og hør hva de mener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eg fekk til slutt flunk ny jakke frå Klättermusen utan at eg vart kravd for anna enn å senda inn den gamle jakka. Den nye jakka ser betre ut, men eg har berre testa ho på småturar så langt.

Uviss på kvar Klättermusen produserer sine ting, men meiner det er i Estland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke slik at prisen på et produkt ukritisk sammenfaller med kvaliteten. The North Face jakken jeg kjøpte hadde veil pris hos sportskjeden som tilsvarte det dobbelte av hva jakken kostet i sverige. Har sjelden følt meg så til de grader lurt. Høy pris på en vare er med på å underbygge forventning og inntrykk av kvalitet. Jeg ser ingen grunn til at dette ikke skulle gjelde andre merkevarer. Unntak jeg kan se for meg, er småskala håndtverksproduksjon, som Venor kanskje kan være et eksempel på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten å være rasist, må jeg nok si att mye av den dårlige kvaliteten på endel turutstyr for fullt kom da de fleste av de nordiske fabrikkene flagget ut og produksjonen (og mye av materialet) ble lagt til lavprisland i det fjerne østen..........selvfølgelig skal det fortsatt være en viss kvalitetskontroll, men den forsvinner vel så lenge man får penger i kassa??

Alt blir dyrere å produsere og da ser man seg gjerne om etter billigere produksjon, billigere materialer osv osv., - og det går utover oss som gjerne bruker turutstyret til det det egentlig skal være beregnet til..........

En del solide merkenavn er jo også etterhvert blitt rene "motemerker" og det tror jeg også går ut over kvaliteten!

Deler klart dine synspunkter her. Det er egentlig noe "dritt" at sports-/turutstyr har blitt "mote".

Det er nok dessverre slik at en del produsenter har redusert kvalitetsnivået på en del produkter som følge av et stadig mer "forbrukersamfunn". Det har ikke lengre noen "verdi" i å produsere kvalitet som varer, når en stadig større andel av kundene kjøper nytt "hvert år" allikevel. Det er svært få som er "villige" til å betale for kvalitet - vi skal kun ha det "billig".

Sånn har det blitt med det meste - både klær, utstyr, mat osv.

Billige kjedevarer (som vi ikke aner opprinnelsen til) er snart det eneste vi får tak i.

Se eksempelvis på mange av de dunjakkene som tilbys i markedet i dag, nå som det igjen har blitt et "moteplagg". Ser at flere "anerkjente" merkevarer nå også bruker rimeligere materialer (stoff/glidelåser), dårligere dunkvalitet (mer fjær), enklere løsninger (gjennomsydde kanaler) osv. Alt for å få ned prisen.

En annen utvikling er jo også at anerkjente produsenter nå i stadig større utstrekning også tilbyr "kjedespesifiserte" billigvarianter av sine egne produkter. De må kanskje det for å overleve - og for å kunne "forbli" leverandør til de store kjedene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er jo fint at man har billige ting å velge i men det blir på trynet når man produserer de såkalte kvalitetsproduktene i samme produksjonslinje som billigdritten og så mangedobler prisen i forhold til de billige varene. Selv om materialene er av bedre kvalitet så forsvarer ikke det prisforskjellen.

En tanke er at det er på de dyre klærne man oppnår fortjenesten og de er da med å subsidiere billigvarene men det tror jeg ikke på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En tanke er at det er på de dyre klærne man oppnår fortjenesten og de er da med å subsidiere billigvarene men det tror jeg ikke på.

Jeg trodde det var slik at de proffe modellene var for å vise allmennheten hvor gode produktene var, slik at de skulle kjøpe billigere klær med samme merke senere. Nå har jeg nylig kjøpt meg en HH Odin Mountain jakke og bukse - herregud for noen gode plagg! - hvor stykket for å sy sammen jakke og bukse ikke passet buksen. Og vesten som kunne festes til buksen er ikke lenger tilgjengelig selv om butikken sa de skulle få den inn et par uker senere. Venter på svar fra HH nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.