Gå til innhold
 • Bli medlem

erys

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  268
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om erys

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Den ekstra takhøyden er lett å bli glad i. Vedr. vekt, så er det noen gram på Orion som strengt tatt ikke behøver å være med på tur. Vet ikke hvordan det er på Allak.
 2. Kort kommentar, selvom trådstarter har valgt - og kjøpt telt. Gimle Light 2+ > dvs lightutgaven som har gått ut av produksjon hos Helsport er fortsatt tilgjengelig hos en del nettbutikker.
 3. Jeg vil også klart anbefale Source. Spesielt mht rengjøring, som kan være tuklete på bl.a. Camelback. Forbeholdt at man ikke kun drikker rent vann. Kan kjøpes bl.a. her: [Hidden Content]
 4. erys

  Exped telt

  Med forbehold om at jeg ikke har prøvd det selv, men.... uten en eneste plugg kan det da umulig stå særlig stramt og stødig?
 5. Dersom ikke den lave vekten, og pakkvolumet til Superlight 1-2 er "nødvendig", så er min anbefaling å gå for Ringstind 2. Det er større, har bedre løsninger (bl.a. ventilering) og har nok mer solide materialer. Spes. bunnduken i Superlight synes jeg virker "skjør".
 6. erys

  Exped telt

  Er selv i vurderingsmodus om nytt telt, det Orion Extreme er et av alternativene. I forhold til Venus er det, foruten takhøyden, også en annen vesentlig forskjell: På Orion går krysstanga helt ned til bakken. Orion kan dermed stå helt uten bruk av plugger. På Venus går krysstanga kun litt ut på hver side. Man må da ha pluggfeste til forteltet på hver side. Til solobruk er jeg enig i at det er litt "overkill", men den ekstra takhøyden kan i mange tilfeller være kjærkommen. Pakkposene til Exped har vel flere kommentert. Løsningen er bedre på papiret, enn i praksis.
 7. Roars Pelsindustri i Sandvika har impregnerte reinskinn
 8. erys

  Ansiktsmaske

  Denne fungerer også helt greit - og til en rimelig pris. [Hidden Content]
 9. Ja, mod. Dovre til Norrøna tåler å bli brukt og har mange detaljer som man setter pris på over tid. Bl.a "ordentlig" hette, varmelommer, stormklaff mm. Dovre er i utgangspunktet en jaktmodell, men Norrøna har også "tilsvarende" jakker i sine øvrige sortiment. "Dessverre" har det blitt slik at en del merker og modeller har blitt mer "moteplagg" som egner seg mer til en regnskur og litt ruskevær i byen, enn til fjellbruk. Enkelte "Pac-lite" modeller er litt ribbet for lommer og detaljer for å få ned vekt og volum, men kan allikevel være fullt funksjonelle og solide nok (som f.eks. Norrøna
 10. Prima villmarksliv hadde tidligere en gapahuk av merke Inuk. Har brukt en slik i flere år. Den har litt bedre plass enn Helsport og Frisport modellene.
 11. "Normale" brukskniver er ikke noe problem. Jeg har kjøpt flere (Puma White Hunter/Buck Frontiersman mv.) fra USA. De pakker den opp (som regel) og sjekker, men det er alt.
 12. Hodelykt dekker nok i utgangspunktet behovet (og er alltid med), men Martin.M. har et poeng vedr. gass og varme/tørke i de tilfeler der det kan være aktuelt. Men - hvem vet - kanskje kan LED-teknologien og kreative sjeler komme opp med et produkt. Vi vet jo ofte ikke behovet - før noen gir oss løsningen
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.