Gå til innhold
  • Bli medlem

erys

Aktiv medlem
  • Innlegg

    268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av erys

  1. Den ekstra takhøyden er lett å bli glad i. Vedr. vekt, så er det noen gram på Orion som strengt tatt ikke behøver å være med på tur. Vet ikke hvordan det er på Allak.
  2. Kort kommentar, selvom trådstarter har valgt - og kjøpt telt. Gimle Light 2+ > dvs lightutgaven som har gått ut av produksjon hos Helsport er fortsatt tilgjengelig hos en del nettbutikker.
  3. Jeg vil også klart anbefale Source. Spesielt mht rengjøring, som kan være tuklete på bl.a. Camelback. Forbeholdt at man ikke kun drikker rent vann. Kan kjøpes bl.a. her: http://www.birksport.no/index.php?main_page=product_info&cPath=109_660&products_id=5361
  4. erys

    Exped telt

    Med forbehold om at jeg ikke har prøvd det selv, men.... uten en eneste plugg kan det da umulig stå særlig stramt og stødig?
  5. Dersom ikke den lave vekten, og pakkvolumet til Superlight 1-2 er "nødvendig", så er min anbefaling å gå for Ringstind 2. Det er større, har bedre løsninger (bl.a. ventilering) og har nok mer solide materialer. Spes. bunnduken i Superlight synes jeg virker "skjør".
  6. erys

    Exped telt

    Er selv i vurderingsmodus om nytt telt, det Orion Extreme er et av alternativene. I forhold til Venus er det, foruten takhøyden, også en annen vesentlig forskjell: På Orion går krysstanga helt ned til bakken. Orion kan dermed stå helt uten bruk av plugger. På Venus går krysstanga kun litt ut på hver side. Man må da ha pluggfeste til forteltet på hver side. Til solobruk er jeg enig i at det er litt "overkill", men den ekstra takhøyden kan i mange tilfeller være kjærkommen. Pakkposene til Exped har vel flere kommentert. Løsningen er bedre på papiret, enn i praksis.
  7. Roars Pelsindustri i Sandvika har impregnerte reinskinn
  8. erys

    Ansiktsmaske

    Denne fungerer også helt greit - og til en rimelig pris. http://bullfighter.no/annet-tilbehoer-bullfighter-neopren-maske-p-354.html?cPath=32
  9. Ja, mod. Dovre til Norrøna tåler å bli brukt og har mange detaljer som man setter pris på over tid. Bl.a "ordentlig" hette, varmelommer, stormklaff mm. Dovre er i utgangspunktet en jaktmodell, men Norrøna har også "tilsvarende" jakker i sine øvrige sortiment. "Dessverre" har det blitt slik at en del merker og modeller har blitt mer "moteplagg" som egner seg mer til en regnskur og litt ruskevær i byen, enn til fjellbruk. Enkelte "Pac-lite" modeller er litt ribbet for lommer og detaljer for å få ned vekt og volum, men kan allikevel være fullt funksjonelle og solide nok (som f.eks. Norrønas mod. Forelhogna).
  10. Prima villmarksliv hadde tidligere en gapahuk av merke Inuk. Har brukt en slik i flere år. Den har litt bedre plass enn Helsport og Frisport modellene.
  11. "Normale" brukskniver er ikke noe problem. Jeg har kjøpt flere (Puma White Hunter/Buck Frontiersman mv.) fra USA. De pakker den opp (som regel) og sjekker, men det er alt.
  12. Hodelykt dekker nok i utgangspunktet behovet (og er alltid med), men Martin.M. har et poeng vedr. gass og varme/tørke i de tilfeler der det kan være aktuelt. Men - hvem vet - kanskje kan LED-teknologien og kreative sjeler komme opp med et produkt. Vi vet jo ofte ikke behovet - før noen gir oss løsningen
  13. Jeg er nok "redd" for at disse kommer til å "subbe". Dvs. du får dårlig gli, da smøringen vil gå i snøen om du smører langt nok til å få feste. Alternativt, så får du bakglatte ski om du legger smøring i den korte smøresonen du har.
  14. Hæ....? Mener du at festesonen kun går fra tuppen av bindingen og til 2-3 cm. bak hælen?? Er disse skiene i det heletatt målt/tilpasset din vekt, eller...? Hvem har målt opp denne festesonen? "Normalt" skal/bør en ski minimum være merket med kald og varm sone + balanse punkt (men det er jo lett å sette selv da). Kaldsone 20 -25 cm foran tupp på binding, eller ca. 50 cm, målt fra bakkant hæl, er vel omtrent "inne på skiva". Prøv med papirarkmetoden - på et helt plant underlag. Når du står med "likevekt på begge ski. Hvor langt klarer du (dvs. enklere med hjelp av en til) å skyve arket frem og tilbake? Flytt all vekt over på kun en ski. Klarer du da å "låse" arket - dvs. trykke ned hele spennet i skien?
  15. OBS! Ikke varm inn glider i festesonen da Rubb opp festesonen med 100-papir, og så kan du med fordel varme inn grunnvoks i festesonen. Jo flere ganger du "gidder" å varme inn myk/varm glider og så sikle og børste ut, jo bedre.
  16. erys

    Hull i ull

    Neppe møll, og helt sikkert ikke mus. Det mest sannsynlige er biller. Enten sølvkre, sebraklanner, museumsbiller eller pelsbiller. En mulig løsning på å bli kvitt de er å tømme hele klesskapet og legge alle klær ut i noen timer, nå som det er sprengkulde. Da dør de. Støvsug samtidig alle klesskap og skuffer. Å dusje over kroker og kriker med insektsspray i tillegg kan være fornuftig.
  17. Deler klart dine synspunkter her. Det er egentlig noe "dritt" at sports-/turutstyr har blitt "mote". Det er nok dessverre slik at en del produsenter har redusert kvalitetsnivået på en del produkter som følge av et stadig mer "forbrukersamfunn". Det har ikke lengre noen "verdi" i å produsere kvalitet som varer, når en stadig større andel av kundene kjøper nytt "hvert år" allikevel. Det er svært få som er "villige" til å betale for kvalitet - vi skal kun ha det "billig". Sånn har det blitt med det meste - både klær, utstyr, mat osv. Billige kjedevarer (som vi ikke aner opprinnelsen til) er snart det eneste vi får tak i. Se eksempelvis på mange av de dunjakkene som tilbys i markedet i dag, nå som det igjen har blitt et "moteplagg". Ser at flere "anerkjente" merkevarer nå også bruker rimeligere materialer (stoff/glidelåser), dårligere dunkvalitet (mer fjær), enklere løsninger (gjennomsydde kanaler) osv. Alt for å få ned prisen. En annen utvikling er jo også at anerkjente produsenter nå i stadig større utstrekning også tilbyr "kjedespesifiserte" billigvarianter av sine egne produkter. De må kanskje det for å overleve - og for å kunne "forbli" leverandør til de store kjedene.
  18. Jeg er "usikker" på skinnene til XXL - og hvordan/hvor godt de er impregnert. Mulig de er bra, men... ihvertfall så finnes det et firma i Sandvika (Roar Pelsindustri) som selger reinskinn de impregnerer selv. Pris omtrent som XXL. Har brukt dette skinnet ute i noen sesonger - og det fungerer ihvertfall bra.
  19. Og - så lukter det "dødogfordervelse" etter kort tid. Også der er ull mer tilforlatelig.
  20. Deler mening med de som mener du kanskje bør kjøpe en brukt sykkel. Rammestr. M 17"/18" er nok "riktig" for deg, selvom en 18" ikke nødvendigvis er like stor/liten hos alle fabrikat. Dvs. en Scott 18" er ikke nødvendigvis like stor som en Trek 18" eller en Specialized 18". De fleste "rimeligere" syklene har bagasjefester, men de dyrere og mer trenings- og konkurransepregede har ikke innfesting. "Normalt" sett på en offroad til din type bruk, så bør styret og setet ha omtrent samme høyde over bakken. Når du stiller inn setehøyde, så skal helen akkurat rekke ned til pedalen på utstrekt ben.
  21. Ok. De betaler inn dette og "legger" det til regninga.
  22. ????? Hva slags "snippetriks" har du på dette da? Fortollings/spedisjonskostnader og mva av CIF-verdi tilkommer på alt kjøp fra utlandet, dersom det går "etter boka".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.