Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken fugl er dette?


springsteen

Anbefalte innlegg

Annonse

1000 tipset VG ble en gang oppringt av en person som påstod at det satt en pingvin på en stein et sted i Oslofjorden. VG rykket ut, bare for å finne en forvillet lomvi.

Det er en del lomvi i Nordsjøen og sikkert også i Skagerak i vinterhalvåret. Det er ikke uvanlig å finne slike fugler både langs Jærkysten og rundt platformene i Nordsjøen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bildet av en lomvi tilsølt og død av olje er ikke et uvanlig syn langs Jærstrendene. De siste 20 -30 årene har mindre og lokale ojesøl langs de fine sandstrendene våre vert helt vanlig. Graver man i den fine hvite sanden så ligger det noen plasser olje som svarte årringer nedover i sanden. Dette er ikke olje fra plattformene i Nordsjøen, men fra båter som spyler tankene sine ute i havet et sted.

Så lenge det ikke skjer på østlandet, i Oslofjorden eller langs kysten av sør og sørøstlandet hvor de av våre landsmenn som ikke snakker dialekt har hyttene sine, så får det ingen oppmerksomhet verken i presse eller media.

Enda godt at vi kan få slike hendelser der borte også en og annen gang slik at våre myndigheter ikke glemmer at dette kan være et stoet miljøproblem.

Oljeplattformene i Nordsjøen er faktisk de som slipper ut minst av synlig forurensning. Hva de slipper ut av giftige stoffer som ikke viser på overflaten er nok mer usikkert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.