Jump to content

Fiskern

Aktiv medlem
 • Posts

  175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Fiskern

 1. Hei alle fjellvandrere med fiskestang som har prøvd lykken i fjellvannene rundt Stavtjørn og Ørsdalen. Finnes noen som har oversikt over vann med fisk og ev hvilken art? Det er lenge siden jeg har vandret i disse områdene nå og mange år siden fiskestangen ble prøvd i flere av vannene der inne. Noen som har prøvd og som kan gi tips og anbefalinger?
 2. Nei, jeg vet ikke hvem som eier stølen. En fin teltplass er oppe på haugen/neset som peker østover inn i Langavatnet (øst for Motlandsstølen).
 3. Som de andre tilbakemelderne sier var det kjekke trakter å se bilder fra. Her har jeg gått mye. Fisket har jeg også. Langavatnet - litt lenger inn langs elva fra Byrkjedalsstølen - huser fortsatt fin fisk. Selv om antallet har gått opp og størrelsen ned de siste årene. Håper du tar med kamera og fiskestang neste tur. Ser gjerne på bilder fra de traktene, selv om jeg trolig har gjort en runde eller to selv før vårbettet skal prøves ved isgang.
 4. Var innom en av disse store sportsbutikkene i dag. Ikke for at jeg trives der, men mer for å slite ut litt tid, slippe å legge ungene og kanskje finne ei ny skallbukse. Kom over den nevnte buksa fra Berghaus. Noen som har testet denne og kan gi en vurdering? [Hidden Content] Mvh bukseløs
 5. Jeg har et slik Olympus Tough TG3 og er godt fornøyd med det. Det tåler vann i hvertfall, jeg har tatt bilder av fisk på 2-3 meters dyp. Virker robust og tåler en støyt.
 6. Jeg reiser også bort for å få slike som du presenterer på bildet, men det hender man lurer kilosfisken i områdene rundt her også. Grunnetjørna f.esk. (vannet nedstrøms Heinshølen) huser fin bekkerøye. Mye smått selvsagt, men har fått en del fin fisk der (0,8-1 kg). Har fått fangstrapport derfra med gode fangster og fin størrelse fra årets sommer (har ikke fått muligheten til å ta turen selv). Fantastisk ørret på bildet. Nå stikker jeg ut for å ta en slik selv
 7. Ser ikke fiskestanga i utstyrslisten, men fisker du noe når du rusler i disse områdene? Evt. får du noe og hvordan er kvaliteten?
 8. Akkurat hatt ei natt i Lyngsheia. Testet noen vann som skulle huse ørret. Det gjorde de, i hopetall - desverre. Men ei fantastisk flott natt; vindstille, ikke insekter, fullmåne og ro. Anbefaler Lyngsheia, mellom Årdal og Songesand.
 9. Blåfjell og Skjækerfjella. Fantastisk "villmark" og flott fisk i mange vann. Kan angripe fra feks Snåsa, men også fra Ogndalen. Kan tipse om gode vann, men det blir på PM
 10. GIkk tur/retur fra Vinddalen, opp Fårelia, via Sletteskaret, forbi Fossjuvet, Korvabu, Skitdalane og til Fidjadalen i går. Flott vær og føre. Mye vann i elvene pga god snøsmelting. Godt med snø i enkelte områder. Går man Fossjuvet nå tror jeg det er godt gjennomførbart. Noe fuktig i bunnen, ved vannet oppe i juvet, pga fossen, men med sola på full guffe tørker man greit opp etter eksponering for vannstøv
 11. Hm. Tror jeg skal teste en slik selv. Støynivået fra brenneren gjør i dag at jeg ikke bruker omnifuelen. Til nå har det vært en av de dårligste investeringer på utstyrssiden mtp dette.
 12. Endres effekten på brenneren av dette?
 13. Ja, jeg tror du har rett mtp slitestyrke på sålen. Jeg bruker mine mye og har samme oppfatning. Men det er en utrolig god sko på foten min og jeg har gjennom årene ikke funnet bedre sko til mine bein. For min del veier det opp i forhold til slitestyrke på sålen. Min erfaring er at sålen slites veldig raskt like under tærne/helt fremme, men det skyldes nok hvordan jeg går. De øvrige delene på skoen synes jeg holder veldig godt mtp slitasje. Jeg behandler/pleier sjelden/aldri skoen særlig. Men, det har jo ikke mye å si for sålen som jo var ankepunktet her. Er det noen brukere av Skarven som også har et annet skopar (annet merke) som kan sammenlignes med Skarven mtp passform? Tag gjerne imot tips.
 14. Jeg har i vår tatt i bruk mitt fjerde par av Crispi Skarven. Har ikke noe å utsette på skoen til nå. Brukt på tørt og vått fjell. Atter en gang fornøyd bruker av Skarven.
 15. Mange fine folk på lista di, men kan jeg velge meg bestefar som MIN villmarkshelt? Han levde for og med naturen og endte sine dager der med skia på beina og fingrene i rosinesken.
 16. Helt ok tur for den noe trente fjellvandrer. Mye stein å forsere nedenfra og opp. Jeg vil si det er letteste vei, da steinur er lettere å gå opp enn ned. Noen dager med oppholdsvær og lite vann i elva/bekkene gjør dette til en spennende og begivenhetsrik tur.
 17. Ja, det går greit når forholdene i bakken og urda er tørr.
 18. Hei. Spekulerer litt på denne. Noen som har erfaringer å dele rundt sekken? [Hidden Content] På forrhånd takk.
 19. Tipper Norrøna Falketind i dri3
 20. Dette er selvbetjente hytter som står åpne. En tur innom ville gitt tilgang på mer detaljerte kart og bøker med informasjon om området.
 21. Det var vel litt satt på spissen det jeg antydet, men det (hyttene) gjør det mulig å orientere seg bort fra tankene om at man er i Nordland eller Sogn og Fjordane. Jeg liker Mr. Monsen, likte også programmet og vil følge det fremover.
 22. Enig med REJOHN vedr dette med hyttene han må ha sett på turen (Heibergtunet og Taumevatn). Det er jo greit å stikke innom for å sjekke kart, sladre med andre vandrerer (som det sikkert var der inne i det fine været) og kjøpe med litt ekstra mat.
 23. Det er nok mange som kjenner til vann her inne på fjellforum, men det kan være lurt å søke litt på [Hidden Content] også. Kanskje noen ivrige fiskere som ikke opererer på flere forum?
 24. Hei, jeg har et telt tilsvarende det på bildet. Dette er vel mer å regne som en bolig/basecamp å regne. Det er godt med plass (ca 6,5 m2 grunnflate) og jeg som er nesten 190 cm kan stå oppreist. En fordel i forhold til lavvo er at teltet ikke skrår opp fra kanten, men at veggene er stort sett vertikale den første meteren, slik at man får utnyttet plassen. Riktig nok ikke et telt å pakke i sekken for lange turer, men på pulken eller i kanoen som jeg har brukt det, er det supert og behagelig. Ungene elsker god plass på tur. Må barduneres en del i vind, men det er mange barduner å velge i. Erfarer at det står godt i sterk vind. Stengene man trer i kanaler (som på andre telt) er lange og noe vanskelig å få til første gangene (litt avh av rekkefølgen man trer i). Kanalene er merket og man finner disse greit. Jeg liker teltet godt og merkelappen på teltet bærer en tekst jeg er enig i: "Holmeslet. Telt man kan bo i". Ligger en del erfaringer med telt fra Holmeslet på forumet hvis du søker i søkefeltet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy