Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Dagstur i Nordmarka 26/7-09


Anbefalte innlegg

Fikk et lite turtips når jeg leste et av DNT Oslos blader her i vinter/vår, om at de hadde merket på nytt et par blå løyper. Hvorav den ene var Hakadal - Tømte - Skar.

Etter å ha sett litt på kartene fant jeg ut at det var en veldig grei tur, med en liten modifikasjon for å ende opp der jeg bor. Hakdal - Tømte - Mellomkollen - Movatn - Sinober - Lilloseter - Romsås. Burde ta ca 8 timer.

Pakket min veldig lite egnet ryggsekk med masse drikke og mat, samt noen små nødvendigheter (Må kjøpe meg en egnet tursekk tror jeg :twisted: ), og fikk en kamerat til å kjøre meg opp til Hakadal Verk på søndag, da første buss ikke gikk før en timere senere.

Første del av turen gikk på bred skogsvei et lite stykke før de første skiltene mot Store Hyttetjern tar deg inn i skogen. Føret var ganske bløtt da det har regnet en god del i Oslo i det siste.

Etter en time var jeg fremme med Store Hyttetjern, hvor jeg fundert på å ta en tur oppom Eiriksknatten (517m), men stod over siden det var så bløtt. Videre mot Tømte passerer man Gruvåsen, et stille og meget vakkert område. Glemte bare å ta bilde der. :shock:

Deretter gikk det videre nedover mot Tømte. Traff på 2 personen med en hund i den søndre delen av den delen, men ellers var det ikke en sjel å se etter jeg forlot skogsbilveien ved Hakadal. Bare lyden av insekter, fugler og et lavtflyvende privatfly (de fløy rett over meg så jeg fikk ikke vinket).

Beklageligvis nedover mot Tømte så begynte mitt venstre kne å gjøre vondt. Det er noe jeg har opplevt på et par turer i marka før, gjerne etter en 3 timer og en del nedover. Føles som det er i underkanten av kneet, og spesielt når jeg tar vekten av benet etter å ha tatt et steg med det, og nedover. På flatmark og oppover er det bedre selv etter det tar til.

Bestemte jeg etter at jeg nådde Tømte Gård at jeg bare tar turen opp til Mellomkollen, og så ned til Maridalen og finne transport hjem.

Etter at jeg nådde skogsveiene rundt Tømte så var det som regel folk hele tiden, ser ut som området er relativt populært, spesielt for sykkel.

Tok turen videre mot Mellomkollen (537m), og fant utkiktspunktet (bra merket av DNT-Oslo), og satte meg der en stund og bare nøt det, samt litt mat og drikke. Fantastisk utsikt, vil vel si at den er bedre enn fra Barlindåsen (øst for Maridalsvannet), da du her fikk med deg Maridalen i forgrunnen. Hinket meg nedover fra kollen (ned via en steinur, som ikke var noe hyggelig med vondt kne og våte steiner), og tok såklart feil sti. Endte opp på parkeringsplassen like ved Sørbråten, istedet for å gå mot Skar. Tuslet videre til Maridalen kirke, hvor jeg fikk meg transport hjemover.

Var veldig synd at kneet gjorde at jeg ikke fikk tatt turen jeg ville. Men mye bedre at jeg testet det i Marka, enn å ta en av de andre turene jeg har lyst på (Besseggen f.eks). Får vel se og finne ut av hva det er, og hvordan jeg blir kvitt det..

Alt i alt brukte jeg 6 timer, og tilbakela 20.7km. Kart jeg brukte var Ugland ITs "Oslo Nordmark Sommer 1:50k", samt "Lillomarka 1:25k" fra Lillomarka OL. Hadde også med meg min GPS, men siden turen var såpass bra merket var det ikke så nødvendig.

Øystein

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fin tur og raport, mange av oss her inne som setter pris på slike "enkle turer" også.

Er veldig enig med deg angående viktigheten av å teste utstyr,kropp og egenskaper på slike turer før vi legger ut på

lengre og mer krevende turer.

Når du (og jeg) får tildels store problemer med et kne etter noen km i lett terreng, ville det være dumt å legge i vei over Besseggen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 7 years later...

Nå kan vel kneproblemer være så mangt, men nedoverbakkeknevondt har jeg også slitt med. Jeg er redd for at det uansett er trening som er svaret på dette. Noe styrketrening og jevnlige turer i terreng, med og uten sekk, har hjulpet meg. Gikk nylig fra Hakadal til Sundvolden uten å få nedoverbakkeknevondt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Anserinus tendinopati - det var min leges dom etter sommeren. Bare en enkel betennelse i kneet. Litt hvile og litt behandling først(voltarol forte), og så trening, trening og trening. Det er en enkel sak og fikse heldigvis. Så lenge minisk og ligamenter er i orden vel og merke. Men man bør uansett gå til lege med slike vondter. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Heriks featured this emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei!
   jeg har gått en del blåstier rundt omkring i oslos nærmark, men ønsker tips til flere. Gjerne turer som ikke er så kjente! I disse coronadager ønsker jeg å komme meg litt unna steder man kan nå med t-bane eller buss. Jeg, mannfolket og et vennepar tenkte oss på en dagstur på søndag. Vi ønsker gjerne en tur på 10-12 km i lett kupert terreng. Da den ene i følget har en skadet akilles er det litt viktig at det ikke er alt for mye stigning, men ønsker ikke å gå på grusvei - helst stier, gjerne blåmerkede! Noen som har turforslag til steder som kan nås på maks 30 min kjøring fra oslo? Setter veldig pris på tips!
  • Av rayun
   Det er ikke tvingende nødvendig å planlegge mye for å sykle en tur til Bergen. Men for egen del har jeg stor glede av både planlegging og forberedelser i forkant av turene jeg tar. Det spiller ingen rolle om turen går på beina, eller som her, på sykkel. Forberedelsene kan gå på utstyr, mat, reiserute og kanskje er det greit med litt trening også, før man legger i vei. 
   Jeg koser meg og bruker relativt mye tid på dette og når ting ikke går som planlagt setter det noen følelser i sving. Det er ingen skam å snu, heter det, men det er neimen ikke artig å gi seg heller. Det er selvfølgelig en lettelse når et problem kan løses, men likevel føler jeg på litt av den nederlagsfølelsen ved å ikke komme i mål. 
   Det er mye lettere å dele sine vellykkede turer med andre, men innimellom har vel de fleste av oss opplevd at det kan butte i mot noen ganger. 
   Etter en del fram og tilbake har jeg kommet til at jeg skal dele mine forsøk på å nå Bergen. Det er tross alt en del av turopplevelsen, om enn ikke den hyggeligste. 
   Så her kommer nok en (Logg inn for å se skjult innhold)
   fra meg.
    
  • Av Turfyr
   Hei,
   Noen som har vært noe ute i Nordmarka i det siste? Har isen begynt å gå på vanna? Evt. er det noen muligheter i Østmarka?
   Vurderer å komme oss ut en tur til neste helg, 5-7. April
  • Av rayun
   Det nærmer seg sommer og jeg trenger tips fra dere som er kjent i Nordmarka (Oslo).
   Jeg skal altså krysse Nordmarka fra øst til vest med en fullastet Touringsykkel med smale dekk.
   Jeg ser for meg å entre marka fra rv.4 et eller annet sted mellom Gjelleråsen og Stryken / Harestua. Jeg skal gjennom Hønefoss og videre oppover 7´ern så et eller annet greit sted mellom Åsa og Klekken hadde vært fint å komme ut av marka.
   Jeg kan sykle rundt både nord og sør for Nordmarka, men det hadde passet fint å ta første teltnatta et eller annet sted i marka.
   Jeg kjenner overhodet ikke til Nordmarka så det jeg håper på er at noen av dere kan komme opp med ei grei rute gjennom marka. Siden sykkelen er tung og dekkene er smale er det vei jeg ser etter, men kan takle kortere trillesti vist jeg kan spare kilometer eller bratte bakker.
   Alle tips er velkomne.😀 
  • Av Thomas Rekdal
   Hei,
   Tenkte å ta en overnattingstur i Nordmarka i helgen.
   Starter turen fra Songsvann, supert om det er et fiskevann i nærheten også.
   Noen som har noen forslag? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.