Gå til innhold
 • Bli medlem

gauperaa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

gauperaa vant dagen sist 17. april 2014

gauperaa hadde mest likt innhold!

Om gauperaa

 • Bursdag 23. nov. 1974

Contact Methods

 • Skype
  gauperaa

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, foto, brettspill, kaffe, lese bøker, se film
 • Sted
  Homborsund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det ser ut som et godt alternativ . Men bare 10D - duk?
 2. Jeg ville sett på Hilleberg Akto og Enan. Det ligger f.eks. et ubrukt rødt Enan til 6300 på finn.no. Vær obs på at det med de MSR-teltene og lignende telt fra USA er slik at man må sette opp innerteltet først, noe som ikke er gøy når det regner :).
 3. Hvor skal du bruke teltet? Altså, høyfjell, skog osv? bruker du staver?
 4. Unna bruker 9mm Easton-stenger, kan ikke se på Helsport sine sider hva slags stenger Superlight bruker? Ang. stoff så bruker Unna Kerlon 1200 ([Hidden Content]) som er det samme som på min Soulo, og det virker kjempesterkt. Superlight-stoffet da jeg kjente på det en gang jeg var innom XXL virker mye tynnere.
 5. Jeg tror også Unna vil være en god match, @Sjimpansen 👍. Ang. vekt så ble vel alle Hilleberg-teltene litt tyngre et år da de gjorde et eller annet med stoffet (og annet?). Hvis du er heldig så finner du et pent brukt Unna fra før det skjedde :).
 6. Når det gjelder vind, hva har vært problemet med Helsport Fjellheimen 3 Superlight? eller er det for å ha større marginer?
 7. Er de kriteriene i prioritert rekkefølge?
 8. Av ren nysgjerrighet: Hvorfor dome/kuppel?
 9. Akto uten innertelt er fin løsning det da hvis man vil holde vekten så lav som mulig. God plass får man også da :). Man må ikke bruke bivy under Trailstaren, men jeg ville hatt det med på tur for ekstra kalde netter og for beskyttelse mot mygg. Min bivy er denne [Hidden Content] som veier ca. 220g. Gåstaver bruker jeg uansett så det er ikke ekstra vekt for meg. Jeg sjekket nettopp pakkelisten fra den gang jeg gikk Jotunheimstien med Trailstar. Der står det at tarpen (silnylon) veide 548g med barduner, og plugger 157 gram. I tillegg hadde jeg med et innertelt med netting fordi j
 10. Helt enig i at dette ikke er et telt, det er en "shaped" tarp, og enig i at hvis man skal bruke det på høyfjellet så må man både ha erfaring med å være i fjellet under krevende forhold og ha oppsettet av tarpen virkelig i fingrene. Man bør også supplere tarpen med en bivy for det er klart at dette ikke er så varmt som et telt med innertelt. Jeg ville følt meg trygg under en Trailstar fordi den som nevnt tidligere kan senkes helt ned hvis det skulle blåse skikkelig opp. Se f.eks. dette bildet: Her er det som dere kan se bare en liten åpning til venstre. Den kan også lukkes og st
 11. MLD Trailstar er litt annerledes enn en vanlig presenning/tarp for den består av 5 stykker duk med en kurve i ytterkanten sydd sammen til en pentagon. Når duken i tillegg er silikonbelagt nylon med litt stretch og den har bardunfester for hvert panel så kan du få duken stram som en tromme, noe som gjør den mer stabil i sterk vind. Her er eksempel på oppsett (en av flere måter å sette den opp på):
 12. MLD Trailstar er eneste tarpen jeg ville følt meg trygg under i fjellet i all slags vær fordi den har så lav profil og er så stabil (kan senkes godt ned også ved behov slik at det ikke er noe glipp). Her er en tilbakemelding fra en brite etter lang tids bruk under røffe forhold: [Hidden Content]
 13. Jeg tenker heller ikke stormmatter er nødvendig, og det finner du nok uansett ikke i et superlett telt. Sjekk ut Hilleberg, de har veldig gode telt, kanskje ikke superlette, men relativt lette og veldig robuste.
 14. gauperaa

  gauperaa

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.