Jump to content

Fisketryne

Aktiv medlem
 • Posts

  415
 • Joined

 • Last visited

About Fisketryne

Recent Profile Visitors

1,626 profile views

Fisketryne's Achievements

 1. Mine første BC sko var fra Alpina, de hadde en plastlignende såle som snø og is lett festet seg til. Jeg hadde mange plundrestunder med skistavpigg og annet verktøy for å få på meg skiene på mine isfisketurer, skoene var også håpløst glatte. Med mine Crispi Stetind er problemene ubetydelig, har også manuelle bindinger som renses og lukkes når jeg har tatt dem av.
 2. Fisketryne

  Flue og dupp

  De fleste som fisker med flue og dupp fisker nok mere "bevegelig" gjerne med våtfluer eller muddlere mer eller mindre stripende. Vil du ligge i lyngen og døse kan du sannsynligvis like gjerne fortsette med mark
 3. Lim mot lim. Litt plundersamt å rulle dem før limet hefter, men det går En litt kraftig lynlåspose holder dem tørre, eller fuktige alt etter behov
 4. Har møtt mange sportsbutikkekspeditører som bare motvillig sjekker spennet i fjellski. De påstår gjerne at det ikke har særlig betydning! Det har selvfølgelig ikke det, ikke for dem som ikke skal bruke skia Var så heldig å få godkjøp på et par nedstøvete Rago med tilstrekkelig smørespenn for både meg og ryggsekken for et par år siden.
 5. I gruppa " Trugende Tullinger" på facebook er det mye trugeprat, mange fine bilder og mye tullprat iblandet nyttige ting
 6. Du har fått gode råd her. er enig med jenspetter. Skardtjønnan er et godt valg, dit er det en tur på maks et par timer med oppakning. Der er det fisk og lov å fiske, og det er også snaufjell. Som han skriver er det nå midt i jaktsessongen og dere må ikke stole på at det er plass i noen av buene i området.
 7. Ser du har fått mange forskjellige forslag her. Du skriver i ditt startinnlegg ingenting om hvilken fiskemetode du foretrekker, om du fisker i salt eller ferkvann og etter hvilke arter. Jeg fisker i innlandet og hovedsakelig med "dorgemetode" og har feste for stangholder montert på fordekket. Selve stangholderen settes av og på i et håndgrep, den oppbevares under snorer eller nett eller legges igjen hjemme om jeg ikke skal fiske. Jeg foretrekker ei kort stang på 6-7ft. med multiplikatorsnelle, en liten hendig håv får plass mellom beina og det er mest praktisk uten sprutetrekk. Bruker selvfølgelig åresnor men det andre sikres eventuelt med flytehjelpere, flere snorer kan være uheldig ved kantring. Lykke til med fiskinga, det tilfører en ny dimensjon til padlinga!
 8. Hva er galt med Real Lapskaus? Den er en av mine favoritter, synes de fleste rettene er ok og bedre enn de konkurrentene jeg har prøvd. Liker dårlig at de har redusert innholdet i posene, kunne ofte trengt litt større porsjoner. Vi hadde en tråd om dette i fjor og flere av oss sendte klager til Drytech. Spurte i min klage om muligheten til å kjøpe de militære utgaven, men fikk ikke svar på det. Og Lindap, dette er ikke et forsøk på å ødelegge tråden din. Fortsett med dine eksperimenter og å fortelle oss om resultatene!
 9. Jeg har både Åsnes kortfeller, vanlige langfeller og også Madshus 2/3 feller. Synes både lim og syntetpels holder bra lenge. Har ikke km-teller på dem men kortfellene har vært på i mange mil over 5 vintre. Å smøre ski er greit når en kan smøre med tørrvoks, tuber rører jeg bare når de inneholder mat eller tannkrem
 10. Nordenden av Mjøsa er for det meste trygg nå. Noen områder bør unngås og sikkerhetsutstyr er jo alltid viktig! Ta gjerne kontakt på PM for mer info.
 11. Vandreskoen på Lillehammer har stort utvalg og mye ekspertise, anbefales!
 12. Wilderness fikk flere oppdateteringer for et par år siden og er i dag enda nærmere til toppmodellene Mountaineer/Millitary/Hunter.
 13. Skulle tro han klarer å håndtere 21". Tubbs har mange modeller i denne lengden. "Glacier er en ganske enkel og rimelig barnetruge. Om du har tro og håp om jevnlig bruk kjøper du heller 21" dametruger f.eks. Wilderness.
 14. Trugene du spør om er laget for å gå på ganske faste underlag, og til slik bruk er de veldig behagelige. Til en lett person kan de fungere noenlunde også i løs snø, men om dere ikke trenger løypetruger anbefaler jeg heller å kjøpe tradisjonelle. Ligg unna "hyttetruger" spesielt bindingene er vanligvis av dårlig kvalitet. Kanskje dere kjenner noen dere kan prøvelåne hos først, vil ikke anbefale større enn 19-21" Om du er på facebook treffer du mange trugebrukere i gruppa "Trugende tullinger"
 15. Kan anbefale facebookgruppa "Trugende Tullinger" for alle trugebrukere https://www.facebook.com/groups/460247827355411/
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy