Jump to content

Tonjeb

Aktiv medlem
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

About Tonjeb

 • Birthday 02/23/1994

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Frikjøring, fotografering, ekstremsport, friluftsliv, jakt og fiske, hundekjøring og livet generelt :)
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

1,466 profile views
 1. Heisann! Nå er det lenge siden jeg har vært på Fjellforum, men tenkte at det fins vel få plasser man kan få bedre svar enn her. Jeg lager turdokumentar om min tur igjennom Lappland. Jeg filmer en god del, men har i det siste begynt å tenke hakket mer kreativt i filmingen, og derfor spør jeg DERE om: - Hva er en bra dokumentarserie for deg? - Hva liker du å se på tv / hva er bra tv for deg? - Er det noe du ofte savner på eventyrdolumentarer? TAKKER FOR SVAR Tonje
 2. Hola! Er på utkikk etter erfaringer med Fjellpulken. Har selv bare testet ut Acapulka Scandic Tour 150. Acapulka-pulken min er forferdelig å bruke når den er godt lastet. Det gjelder forsåvidt alle typer underlag bortsett fra is og forblåste, flate vidder. Snakker vi så mye som 10 cm løssnø blir den ustabil og velter. Og velter. Velter og velter. Jeg har prøvd å pakke om gang på gang, pakke mindre, pakke mer, pakke på forskjellige måter. Er på utkikk etter erfaringer med Fjellpulken i størrelser over 350 L. Gjerne av typen X-plorer; - 154 cm - 168 cm - 188 cm Er ikke forresten modellene til Fjellpulken smalere enn Acapulka sine - slik at de da lettere tipper ved mye last - eller? Jeg vil vite; - Hvordan er de å trekke med tung last i løssnø? - Graver pulken seg lett ned i snøen? - Har pulken spor til skispor? - I hvilke tilfeller tipper pulken lettere? OSV. KOM MED ERFARINGER DU HAR Tjohei Leverpostei!
 3. Tonjeb

  Jokkmokk - Muonio

  Hey! Tenkte å utforske et villmarksområde i Sverige til høsten. Fra Jokkmokk - Muonio (svenske/finske grensa). Jeg leter etter erfaringer fra områdene. Er det noen som har gått her før, eller som har vært mye i Jokkmokk-områdene..? Jeg skjønner at det er for det meste bare snakk om skog, skog og skog, men kunne vært greit å vite litt om tilgjengligheten og hvorvidt det er fremkommelig. Takker for svar.
 4. Hei! Sjekk ut Gråsjøen rett før Selbustrand. Ca 1 times kjøring med parkeringsplass ved bommen. Grusvei innover til enden av vannet hvor det ligger til rette med teltplass og bålplass. (Da det er brukt før) Tar ca 15 min å gå innover, lite folk og bra med ørret i vannet sett du kan å fiske, hehe Kjempeplass hvis du skal ha med kids. Hvis ikke fins det fine plasser i Malvikmarka ved Jonsvannet, ved Hønstad gård foreks. Flotte "ville" områder der du kan boltre deg i, sjekk ut Langvatnet foreks. Da må du gå i myra innover et lite stykke. Kommer snart med en artikkel om "Trondhjems ukjente perler" hvor jeg skal skrive om alle disse plassene, kan poste den her når den tid kommer Lykke til!
 5. Nå skal jeg være veldig forsiktig med hva jeg sier men... Forsikringen gikk igjennom med vårt selskap som betaler regningen etter en god del men og men. Det ble sagt at selskapet og avd.leder var kjent med Sysselmannen og hvordan han "er". Jeg siterer: "cowboy sheriff og glad i å fly". Uansett, det er ute av verden nå sånn rent økonomisk sett. Hva folk mener videre er en annen sak.
 6. Nå ble det mange svar å forholde seg til her, men jeg svarer bare samlet at vi tar saken videre med forsikringsselskapet som vi håper vil betale ettersom vi signet up en SAR-forsikring før vi dro. De har vel egentlig sånn sett intet valg vil jeg tro. Kommer med tilbakemeld. når vi har klarnet opp i dette. Jeg vil nok personlig ta en mail til Sysselmannen å forhøre meg litt mer om bakgrunnen, både for min egen ro og nysgjerrighet uansett utfall. Jeg skal etter all sannsynlighet søke meg på samme turen neste år igjen hvis ting går som planlagt, og trenger ikke få Sysselmannen der oppe på nakken ved å skrive artikkel til avisa, SELV OM jeg har fått bekreftet fra flere innbyggere i Longyear som har både opplevd den samme situasjonen om ufrivillig uthenting, og at det er gjort flere aksjoner tidligere som ikke var nødvendig. Nå sier jeg ikke at denne aksjonen var nødvendig, men jeg sitter jo igjen med noen spørsmål for å si det sånn. Jaja - jeg lever jo At vi stolte for mye på scooterselskapet sine henvendelser er jo klart idiotisk. En lærepenge rikere til neste gang!
 7. Det kan klart være at situasjonen var mer alvorlig enn vi hadde trodd en skulle bli, jeg også skjønner at man ikke tuller med slike vindstyrker. Jeg kan også se denne saken fra Sysselmannen sin side om at her må vi gjøre noe i tilfelle det går galt. Siste oppdatering fikk vi ca 3 timer før de kom med helikopter, mener jeg å huske. Vi hadde jo i utgangspunktet ikke tenkt å sove på plassen, men vi fikk bekreftet gode værprognoser av scooterselskapet, og ikke minst fikk vi beskjed om å holde oss der til tross for at plassen er kjent. Vi sa jo nettopp dette i tlf til dem at vi ønsket å bevege oss ut av dalen, men da fikk vi jo enkelt og greit bare beskjed om å holde oss til nevnte koordinater til de kom. Så vi stolte jo litt for mye på værprognosene og ikke minst scooterselskapet som er lokalkjent. Jeg er selv veldig kritisk nå i ETTERTID til den avgjørelsen vi gjorde mtp slik været utartet seg, men jeg forstår ikke hvorfor Sysselmannen ikke kunne ta seg tid til et møte hvor vi også kunne fortelle vår side av saken. Da kunne vi evt blitt enig om en sum eller kompensasjon. Her er det jo bare antatt at vi har oppført som tullinger, og derfor sende oss regningen. Jaja...alt dette får jeg svar på ganske snart håper jeg Jeg og turpartneren min har valgt å følge opp saken både med forsikringsselskap og etterhvert Sysselmannen for å muligens komme til et bedre ufall for begge parter. Takker for kritiske spm!
 8. Spiterstulen finner du ved inngangen til Jotunheimen, oppenfor Lom. Anbefaler deg områdene rundt til alle slags teltturer, men du klarer deg som sagt uten de skyhøye prisene du finner der. Telt er prima!
 9. Problemet var jo ikke å få hunden inne på hytten, men å la den sove utendørs. Det som irriterte meg mest var jo den forhåndsdømmingen en voksen dame klarer å fremstille, som overhodet ikke stemmer med realiteten. Har aldri tenkt meg på Spiterstulen igjen, teltet mitt duger mer enn nok. Dessuten er jeg ikke så sikker på at jeg bare kan ringe lokallaget ettersom Spiterstulen er privateid, for å så be de endre sine meninger og holdninger om store hunder......
 10. Ja, det var selvsagt en føre-var case dette her. Uten tvil. Vi ringte Sysselmannen i første omgang for å oppdatere om situasjonen (skade og lite fremgang) om at vi vurderte retrett, og lurte derfor på om hva vi skulle gjøre. Første gang på slik ekspedisjon kan man vel si. Vi fikk jo bekreftet at vi skulle kontakte scooterselskapet for en evt retrett, som vi antok. Vi ringte jo egentlig bare for å bekrefte hva vi skulle gjøre ang situasjonen og ikke minst for å si ifra om situasjonen. Litt unødvendig kan man vel si, sånn sett i ettertid. Der og da virket det greit å informere.
 11. En liten story om mitt besøk på Spiterstulen i Jotunheimen. Det først som møtte meg i resepsjonen var ei sur megge som kunne fortelle meg at Malamuten min ikke fikk være utendørs blandt andre. Verken folk eller hunder. Dette var pga en tidligere hendelse eller noe hun hadde fått for seg at slike "ulver" biter og spiser alt som lever. Jeg siterer: "du kan ha hunden din i skuret nede ved parkeringsplassen (250m fra vårt bosted), den får så absolutt ikke stå utendørs her hos oss uten oppsyn til en hver tid". Dette skuret viste seg å være et roteskur med utstyr og med en liten flekk til hunden min å sove på, og ingen lufteluker. Aldri har jeg vært så forbanna før! For alle malamuter dreper jo.....HALLO. Vi tok det enkle alternativet, tok oss inn på hunderom som var dyrt nok. Dagen derpå under betaling sa jeg ifra om at vi hadde latt vinduet stå åpent for lufting ettersom stanken av en polarhund er og kan være så meget. Da fikk jeg kjeft for å ta med en så illeluktende hund med på et rom, uten at de hadde vært på rommet å sniffet en gang. De bare antok at det måtte lukte drit der inne. På dette tidspunktet var jeg 17 år og usikker, hadde dette vært idag skulle jeg så sannelig gitt kjerringa inn!
 12. Hei dere! Da har jeg vært til vetrinæren med bikkja, som har fått chip, hundepass, rabiesvaksine og divdiv. Alt er fiks ordnet! Takker for svar. Skal så absolutt ta en tlf til vetrinæren i Kirkenes.
 13. Her kommer en rimelig LAME historie som jeg ønsker å dele med andre her inne. Det er ment som en OBS til alle dere andre som ønsker å gjøre en lignende ekspedisjon selv og som et spm om hva man burde gjøre i en slik situasjon. Here goes.. I vinter skulle jeg og turpartneren min krysse Spitsbergen da vi ble hentet ufrivillig ut av redningshelikopter. I forkant av aksjonen hadde vi snakket med både Sysselmannkontoret og scooterselskapet "vårt" om at ting ikke gikk riktig som planlagt, og at vi vurderte retrett pga skade. Over satelitt-tlf hadde vi forklart vår situasjon først til Sysselmann-kontoret som først trodde vi ba om redning, noe som ikke var tilfelle. Vår idé var å holde Sysselmann-kontoret informert om situasjonen. Da vi fikk oppklart etterhvert at vi ikke var skadet eller trengte umiddelbar hjelp, men bare vurderte retrett pga skade - fikk vi beskjed om å tilkalle vårt scooterselskap. Det gjorde vi. Da fikk vi beskjed av scooterselskapet om at værmeldingene var bra for natten og at de ville hente oss dagen derpå. De spurte om vår posisjon der og da, som var rett foran en brefront i en vindtunnel av en dal kjent for sine ekstreme stormer. Altså en plass du IKKE skal campe for natten. Dette visste vi godt, og sa derfor til scooterselskapet at vi helst ville flytte oss 5 km ut av dalen for å berge oss mot evt uvær. Dette benektet de, og ba oss holde oss til nevnte koordinater til de kom ettersom værprognosene var bra. Da ble vi selvsagt der vi fikk beskjed om å holde oss. SÅÅÅÅ braker det løs! Etter flere timer i campen, og etter å ha slått av satelitt-tlf for kvelden, dukker et SAR-helikopter opp av intet. Vi skjønner ingenting å blir helt ifra oss. Det viser seg at værprognosene har endret seg drastisk de siste timene, å det meldes nå om full orkan med nedbør i vårt område. Dette kunne vi altså ikke få beskjed om ettersom vi hadde slått av tlf. (Sysselmannen hadde tatt kontakt med scooterselskapet å bedt dem avlyse sin uthenting av oss, ettersom været ble som det ble.) På stedet fikk vi beskjed om å komme oss i helikopteret, pakke sammen alt uten å bøye en mine. Ikke fikk vi muligheten til å flytte oss ut av dalen (5 km) ei fikk vi beskjed om kostnadene ved uthenting. Alt vi fikk vite var at vi måtte ta evt spm med Sysselmannen når vi kom til Longyear. Dagen etter får vi beskjed om beløp 40.000kr som erstatning for Sysselmannens redningsaksjon, og egentlig skulle vi ha et møte med han hvor vi SAMMEN skulle vurdere saken, altså om vi hadde opprett uaktsomt. Dette hadde Sysselmannen ikke tid til dagen derpå, så han tok avgjørelsen alene om å sende oss regning og se våre handlinger som uaktsomme. JA - vi har forsikring. Men dette er ikke fairplay spør du meg. Dette er overtramp. Selv gutta som drev aksjonen (helikopterbesetningen) kunne fortelle at dette hadde de aldri hørt om før (ufrivillig uthentning med regning derpå), og de hadde heller ikke trodd vi måtte betale for aksjonen. Jeg ønsker meninger, gjerne kritiske til oss som ekspedisjonsmedlemmer. Jeg tåler kritikk for de som mener vi opptredte uaktsomt og må ta regningen, men jeg ønsker også å høre de som har noe annet å si om saken. Selv ser jeg på dette som lite fair. Her er de skjære fakta: - Vi trykket ikke på nødpeileren - Vi har aldri bedt om å bli hentet ut - Når de hentet oss ut var været meget behagelig (lite vind for Svalbard å være) - Vi fikk ordre om å komme oss ombord - Ingen alt. om å komme oss bort fra dalen eller om noe regning for å sette oss i helikopteret. Dette er etter MIN mening en regning Sysselmanne burde ta på sin egen kappe vurdert i at han selv tok denne vurderingen uten vårs samtykke og uten at vi i tidspunktet var i en nødsituasjon, ei heller hadde trengt å vært det senere. Takk for meg!
 14. Noen her som vet hva reglene er for å krysse grensa til Sverige og Finland er med hund? Norge-Sverige Sverige-Finland Norge-Finland osv.
 15. Heiheihei! Jeg ønsker å komme meg på tur til Nord-Sverige og/eller Nord-Finland i utmarka. Jeg ønsker ikke tråle stier og andre nedtråkkede turistforenings-nett hvor det kryr av turister sommers-/høstid. Kungsleden i Sverige er forsåvidt fin nok den, men jeg er lei høyfjell, nå ønsker jeg mer utmark og villmark slik Nord-Finland har å by på. Jeg vet at områdene rundt Jokkmokk og nordover er fine områder å gå seg bort på, men jeg har til gode å finne skikkelige gode kart på nett. Nå bestiller jeg meg kart ganske snart, men i mellomtiden er det fint om noen som har erfaringer eller tips om fine områder, kunne dele disse med meg
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy