Gå til innhold
  • Bli medlem

Naturforvalteren

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Naturforvalteren

  • Bursdag 15. mars 1992

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Takk for svar. Tenkte selvfølgelig med tanke på Isbjørnbeskyttelse
  2. Hei. Noen som vet om det er krav til kaliber på rifle ved beveglese på Svalbard. Og evt. hvilke kaliber? mvh Jonatan
  3. Heia. Har en liten problemstilling her. Jeg skal til Svalbard et halvt års tid og trenger varmt fottøy. Har til nå gått mest på ski på vinteren, men fotposer og et par tykke kartanker (ulltøfler) i sekken for bruk i leiren. Nå på svalbard blir det litt scooterkjøring og andre aktiviteter hvor beina ikke er så veldig mye i bevelgese. Trenger derfor alternativer til gode, varme sko/fottøy. Har tenkt på selv: Neos med lobber oppi. - varmeste alternativet, fint på tur Sorellsko - billigere og mer annvennelig i sivilisasjonen. Har ingen erfaring med sorellsko, så om noen har brukt det og vet at de er varme nok hadde det vært fint å høre fra dere. Andre forslag? Kom med de!
  4. Hei. Jeg og kjæresten planlegger langtur. Tenkte i utgangspunktet klassiske Nordkapp-Lindesnes, men så kom jeg til å tenke på et annet alternativ istedenfor. Norge fra østligste punkt til vestligste, på fastlandet vel å merke. Grunnen til at dette alternativet ble tenkt på er fordi vi kanskje vil gjøre noe som ikke alle andre har gjort før, men noe litt anderledes. Og avstanden er ikke så veldig forskjellig... Spørsmålet mitt nå er om noen her på forumet vet om noen som har gått denne ruta før? Kanskje har de hatt en blogg/hjemmeside, skrevet en bok? Artikkel i et blad? Hadde vært fint å ha noe vi kan lese på å få litt tips fra om rutevalg på de etappene som ikke blir godt hver dag...
  5. At dyr og fugler tar så stor skade av vindmøller mener jeg er noe tull. De har en enorm evne til å tilpasse seg slike inngrep i naturen. Vi må skille argumenter for at enkeltindivider skal overleve og at vindmøllene faktisk utgjør en reell trussel for bestander, da hovedsakelig med tanke på fugl. At en vindmølle tar livet av fugl er et faktum. Havørnene på Smøla er det gjort mye forskning på, og det viser at selv om vindmøllene tar fugl er det ikke noe problem for bestanden totalt sett, den er stabil. Det er derimot to gode argumenter mot utbygging av vindmølleparker mener jeg. Fare for fragmentering av leveområder og direkte ødeleggelse av et leveområde. Her er faktisk bestanden i fare, vi kan risikere å utrydde en eller flere arter fra dette området. Derfor mener jeg det er viktig av forskning ligger til grunn når det gir tillatelse til å begynne å anlegge en vindmøllepark. Det kan ikke plasseres slik at det fragmenterer et habitat brukt av dyr i området. Det kan heller ikke bygges om det dirkete ødelegge leveområde til et dyr. Jeg mener altså at man skal kunne legge flere ting til grunne enn at "det ser stygt ut". Enten det er vindmøllene i seg selv eller anlegget rundt. All skaden som eventuelt blir gjort mot naturen her vil leges over tid, det har naturen vist oss flere ganger..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.