Gå til innhold
  • Bli medlem

Tur Espen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Tur Espen

  • Bursdag 23. februar

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Piteraq Arctic Bedding HD XL. Denne er lang nok og bred nok, bruker den selv med LW liggeunderlag. Piteraq bruker også YKK glidelåser… kjenner mange som har erfart på tur at fjellpulken ikke bruker det.
  2. Hei Jeg tar en bachelor i arktisk friluftsliv og naturguiding og i den forbindelse trenger jeg noen informanter som bruker inreach i friluftslivet sitt. Jeg søker etter deg som: - Er villig til å ta en prat på teams, tar ca 30min - Er på tur alene(hvert fall av og til) - Har brukt inreach i mer enn 2 år(minimum 4 turer i året) - Ikke har kommersielle interesser i friluftsliv(Sponsing, guiding eller salg) I oppgaven min vil du selvfølgelig være helt anonym, og står fritt til å trekke deg når du måtte ønske. Hvis du kunne tenke deg å være med send meg gjerne en melding her, hvor du skriver et par ord om deg og ditt friluftsliv Håper at noen kunne tenke seg å ha anledning til å delta Mvh Espen Ps. Svarer tidvis da jeg trives best uten dekning
  3. Veldig fin og nøyaktig oversikt! Tur alene er alltid tyngre enn hvis man er flere. Som sneakyowl sier så tror jeg nok du har med litt mye fuel og batterier. Fuel: Personlig beregner jeg 0,5l fuel per dag og da får jeg vann(smeltet fra snø og varme i flere timer) beregner ikke noe ekstra med tanke på å være værfast. Det er som regel litt igjen i 0,5l flasken hver dag. Et par andre ting jeg tenker når jeg ser listen er: - Trenger du virkelig 24 teltplugger/snøanker? - Jervenduk og nødpose - To primuser og repkit - To hodelykter Et tips for å spare vekt kan være å legge inn vekt på alle tingene, da ser man veldig lett hva som drar opp vekten. Så er det bare å avveie om det er hver å ha med... Erfarte dette selv når jeg pakket til en langtur og tenkte at to kommer med kakao om dagen må jeg jo ha. 60 porsjonspakker av 35g ble til 2,1kg med kakao, det ble ikke med for å si det sånn!
  4. Jeg har heller aldri hatt dette problemet med MSR, hvis det skulle være noen produksjonsrester kan man rense hele fuelslangen på en XGK. Ved å ta ut wiren i fuelslangen og skru ut dysen har man åpnet XGKen helt og man får renset det. Dette er problemet med Primus, slangen og andre deler av brenneren kan ikke renses så når man får noe dritt inn i den. Gratulerer med ny brenner.
  5. Stiller meg bak Spitsbergen 3 helt toppers med rette vegger og god plass. Jeg har hatt en del netter i Keron GT 3 også og valget mellom de må jeg si er litt hipp som happ, noen ting er fint på Helsport og noe er bedre på Hilleberg. Hvis jeg skal trekke frem to grunner til at jeg gikk for Helsport må det være servicen! den er helt rå!! Har hatt diverse telt inne hos de og det har blitt fikset på under en uke, og jeg har bare betalt frakt til de. Hilleberg blir også enda dyrere hvis du ønsker stormmatter, da dette må sys på i etterkant. Uansett hva du velger er jeg sikker på du blir fornøyd!
  6. Jeg stemmer også for Line Sverdrup skiene(Liv Arnesen skiene er også knall). En kjekk ting å ha i bakhodet er at ski med dame navn er laget for damer, dette når det gjelder spenn og utforming. Eventuelt Breidablikk, disse er uten stålkant og er derfor ganske mye lettere. stålkanten savner man bare på dager med meget har snø/is i bratt utforkjøringer, men lette ski er du glad i alle andre dager..
  7. Jeg/min samboer har brukt Omniaen med både gass og bensin brenner, uten å merke noen smak fra bensin brenneren. Det viktigste er at man kan regulere brenneren sikkelig. MSR whisperlite på gass er knall, men med bensin er primus omnifuel flott. God regulering er alfa omega!! Litt avgasser er det sikkert fra bensin brenneren, men personlig er jeg mer redd for konsekvensene av å på parafin i maten. Jeg har sjeldent med meg nok dopapir på tur til sånne hendelser. Og ja! to tommer opp til Omnia! herlig med ferske kanelboller eller deilig nachos på tur.
  8. Det stemmer godt det som Tessatroll skriver, fra sandhaug til hellvassbu er det veldig dårlig. Var over der i fjor, og jeg fikk ikke noen varsler på telefonen på den strekningen. Du kan sjekke dekningskartene til mobiloperatøren din. Telenor: https://www.telenor.no/dekning/#dekningskart Telia: https://www.telia.no/dekning/ Ice: https://www.ice.no/dekning/ Husk at dette er en teoretisk utregning...
  9. Hei Du har vel egentlig løsningen... Min pumpe har hverfall denne lille søte pakningen.
  10. Nå er det ikke lenge før Kong vinter angriper fjellet! Og i den anledningen er jeg på jakt etter en ny pulk. Jeg har en Pariser pulk i dag og den fungerte greit sist vinter, men i år planlegger jeg noen lengre turer og da trenger jeg litt mer plass. Har sett på Fjellpulken Xplorer 168 og Acapulka 170. Fjellpulken ser jo veldig fin ut med at den er litt smalere og at den da er lettere å trekke i mye løssnø, men hører veldig mye fint om Acapulka.... Noen som har erfaring med begge? Eventuelt negative opplevelser med den ene eller andre?
  11. Disse må testes! takk for gode tips. dette er mitt første innlegg her. Toppe tilbakemeldinger
  12. Ser for meg en som kan brukes ganske kaldt, men ikke av de tykkeste vinterposene. ser for meg fiber, men hvis du vet om noen i dun er det et alternativ.
  13. Hei Tur folk! Jeg er på jakt etter en ny sovepose. Problemet er bare at de jeg har sjekket ut er så breie! jeg er ca 188cm høy og av typen slank er det noen som vet om noen sovepose produsenter som kan ha noe sånt? mener å ha hørt noe om en fabrikant som har et slags stretch stoff inni? Hilsen en med utslitt sovepose
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.