Gå til innhold

50årsgaven

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 50årsgaven

Nylige profilbesøk

341 profilvisninger
 1. Jeg har tenkt å ta pinsehelga i Dovre, snø er det sikkert mer enn nok av. Er det noen som har vært i området den siste tiden? er snøen råtten eller har den tørket opp slik at det har blitt skareføre, noen som har en oppdatering?
 2. Interessant å prøve å starte i Kirkenes i midten av mai. -hvis jeg selv skulle ha valgt denne perioden å starte på, hadde jeg tatt med ski det første stykket da sjeldent er snøbart i litt høyere strøk (mer enn 200 moh) før langt ute i juni. (juli i fjor) Unngå mest mulig indre strøk av Finnmark da det garantert er mange elver som vil være nesten umulig å krysse. Store øde myrområder med pillråtten snø, er vel litt mer lidelse en det som gøy er. Og stort sett der det ikke er myr det er tett i tett med vierkratt. Jeg vil anta at en forflytning på over 12-14 km i snitt om dagen (i riktig retning) vil nesten være umulig å klare. Dette tilsier at du må med deg mye mat. brensel finner du stort sett nok av så du slipper å bære med deg så mye av. Bon chance !
 3. 50årsgaven

  Friluftsfolk i Vadsø - dansk pige vil ud på tur!

  Jeg støtter den, og ikke du trenger ikke bil heller. Jeg har tatt mange langhelger i Pasvik, med å ta Hurtigruta fra Vadsø til Kirkenes for så å ta skolebussen et lite stykke opp i dalen. Sandnesdalen eller Ørnevannet. Og buss tilbake til Vadsø søndag ettermiddag og da stort sett fra Neiden. PS, hvis jeg husker rett, er det dårlig med busser i skoleferien, men da holder jeg meg unna Pasvik uansett (altfor mye mygg, klegg, knott med mer)
 4. 50årsgaven

  Hodelykt- har ikke råd til den beste ;)

  Det er mye bra billige ledlykter på markedet, det beste tipset er jeg kan komme med er å kjøpe en hvor du kan ha batteripakka på kroppen, ellers så kan du nok risikere at den lykta som du kjøpte som lyste så bra inne ikke gir noe særlig lys ute i -10 og kaldere. Men som en over nevnte bruksområdet vil være avgjørende.
 5. 50årsgaven

  Hva er ditt Friluftsliv mål for dette året?

  2 uker med seilferie i Finnmark 2 uker med vandring i Dovrefjell, Jenteheimen (Rondane) og muligens innom Alvdal Vestfjell for å hilse gamle kjente. 1 uke rypejakt i Finnmark + mange langhelger på Varangerhalvøya
 6. 50årsgaven

  Hva har du kjøpt nå!

  Har kjøpt meg nye seil (Genoa og Tryseil) til min gamle Albin Garmin Montana 600 med Bluechart hele Norge og til Svalbard + topografi Finnmark Pæng e for å brukes Thomas
 7. 50årsgaven

  Black Diamond Apollo Lantern

  Hei Jeg tok med lykta til butikken og fikk bytta den uten diskusjon. Etter kuldeperioden i desember var det stort sett bare "fønvind" i Finnmark og temperaturen ble aldri lavere enn -15 til - 20 og da funka den helt greit. Nå er det midnattssol i Finnmark så både hodelykt og teltlykt er pakka bort for denne sesongen.
 8. 50årsgaven

  Black Diamond Apollo Lantern

  Er det ingen andre som har erfaring Black Diamond Apollo Lantern, når termometeret viser noen "blå"
 9. 50årsgaven

  Black Diamond Apollo Lantern

  Brukte alkaliske- Duracell, men jeg tror ikke problemet er batteriene, siden de var varme når jeg satt dem i lykta på lørdagskvelden og teltet hadde en fin temperatur før jeg prøvde lykta, tror heller det kanskje det selve lykta som ikke tåler noen minusgrader. Enten så er det et gjengs problem, eller så er det jeg som har kjøpt en "mandagslykt"
 10. 50årsgaven

  Black Diamond Apollo Lantern

  Kjøpte Black Diamond Apollo Lantern for en 14 dager siden og helgen for 2 uker siden fungerte den fint med et deilig lys, som for meg gav et evig farvel til telys, trodde jeg. Sist helg var det noe kjøligere tipper det var rundt -30 og på lørdagskvelden fikk vi ikke lys i den i det hele tatt. Batteriene hadde jeg på kroppen under vandringen på lørdag. Fra lørdag til søndag lot lampa jeg ligge i soveposen og på morgenen virket den. La lampa i pulken på søndag og det samme gjentok seg når vi kom til bilen- lampa ville rett og slett ikke slå seg på. Hjemme i husvarmen så tok det bare noen timer, så virket lampa. Er det flere som har de samme erfaringene? Greit å vite før jeg drar å reklamerer på den. http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article716147.ece
 11. Henger meg på her med disse kloke rådene. Føyer bare på noen momenter til i farta; Lær deg triksa i å holde deg tørr på beina og ikke la skiskoa bli full av snø. Det siste kan være en utfordring når du setter/river leirplass. Store fotposer som overtrekk kan være smart, eller skisko med gamasjer som i seg selv fungerer som overtrekk.
 12. 50årsgaven

  December tur i Pasvik

  Tja ikke så veldig mye å skrive om, ikke annet enn at jeg var I et område av Pasvikdalen som er ikke er så bevandret av andre enn hundekjørere og reingjetere. Torsdag - Hurtigruta fra Vadsø og buss videre til Skogfoss. Så med pulk rett vestover mot Malbekken, fulgte der stort sett den gamle traseen til Pasvtrail. Mener å huske at de ikke har brukt den varianten på trailen siden 2004. Fulgte så hundeløypa mot Sameti, men dreide igjen vestover før jeg kom til Sameti brua, som også var stedet for første overnatting. Veldig mye tørrfuru I området som gir knallfine bål, Fredag - rett vest, via Rautajävri og Abborvann (gikk ikke på isen) så mot Sandneselva, fulgte den til finskegrensa hvor jeg telta Lørdag- Mer eller mindre langs grensegjerdet nordover mot Neiden Søndag- til Neiden og buss tilbake til Vadsø Været, ok til natt til Søndag. Søndag blåste det dog ganske så mye fra nord, men ikke noe å lage noe leven av. Helt grei langhelg hvor jeg fikk brukt opp 15 flextimer Blir litt bortskjemt av å bo her i nord!
 13. 50årsgaven

  December tur i Pasvik

  Utmerkede forhold i Pasvik nå, kom derfra igår
 14. 50årsgaven

  Hva har du kjøpt nå!

  Etter mange turer hvor lyskilden har vært hodelykta kjøpte jeg denne.... https://www.google.no/search?q=apollo+black+diamond&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xQGNUuCkLISi4gTysIE4&ved=0CFcQsAQ&biw=1455&bih=732 Ser solid ut , 4 batterier vekt med batterier 315 gram gleder vi oss til fredag og langhelg, da blir den innviet i Pasvik Et annet pluss med den er at lyset er så bra, at den også blir fast inventar i seilbåten,,,,,
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.