Jump to content

Ludden

Aktiv medlem
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Ludden

 1. Sjekket dette for butan for litt siden, for ren butan var svaret mellom to og tre grader pr 1000 meter. Hvor mye det svinger med (naturlige variasjoner i) lufttrykk og om det var dette som gjorde at det ikke var mer nøyaktig spesifisert fant jeg ikke ut, men det er jo sannsynlig.
 2. Aluminium er ett grunnstoff. Som brukes i legeringer.
 3. Har ett fra Vango (Cairngorm 200) som har dette. Tror de har brukt systemet på flere telt.
 4. Tror ikke det er så enkelt som at XXL ikke publiserer negativ omtale. Har prøvd å anmelde to produkter, ett jeg var skeptisk til pga flere feil i varebeskrivelsen og at produktet ga ett "billig" inntrykk, men også en entusiastisk anbefaling av turmat fra Firepot. Ingen av dem ble publisert, og jeg tenkte det kanskje var slik fordi det ikke var verifisert at jeg hadde handlet produktene. Det jeg produktet jeg hadde forbehold til har flere andre anmeldelser med lik eller lavere karakter publisert senere. Har bare tenkt det er klønete av dem å ha det åpent med mulig verifikasjon via mail (fikk ingen mail), om det er årsaken.
 5. Tørket sommerkotelett med erter og løk i potetmos. Enkelt og billig, alle som har fått det servert synes det er utmerket turmat. Renskjær kjøttet for å fjerne fett, skjær i små biter og tørrstek (skader ikke å være raus med pepperet her) i panne til det meste av vannet er borte, tørk i ovn på 50-60 grader til tørt. Tørk løk og erter i sopptørker. Vei alt før og etter så du vet hvor mye vann du må ha i ved tilberedning. Koker opp og lar det stå i 20 min, koker opp igjen og har i potetmosen. Pakkes i vakumposer og fryses til det er tid for tur. Chilli con carne har også fungert godt å tørke i ovn på samme måte, har da laget en vegetarisk med masse bønner og linser, og en med bønner og karbonadedeig iblandet litt brødrasp for å hjelpe på rehydreringa. Til disse tilsetter jeg couscous eller hurtigris før servering. Begge deler er lettere og vesentlig billigere enn real etc.
 6. Det viser seg at det er en aldersgreie, i følge Trangia. "Ja det kan vara så att det inte stämmer helt och hållet mellan ditt äldre vindskydd och den nya tallriken för vintertillsatsen. Det har skett mindre förändringar och ditt vindskydd är tillverkat av ett lite tjockare material, av vad vi kan se, och den nya tallriken har ett tunnare material i en annan aluminiumkvalitet. Det kan påverka att dessa inte passar ihop så bra som man skulle vilja och det är svårt att lösa på något bra sätt. Jag testade med samma talrik och ett vindskydd och passformen var bättre än den du har på fotot. Du kan istället använda Multidisken." Løsning? Tok noen biter av den grove siden av en skuresvamp, kilte ned i kanten og limte fast. Smelter ikke, fyller mellomrommet og gir god nok støtte. Da slipper jeg bruke multidisken, som det virker som flere har ødelagt ved å bruke slik.
 7. Takker! Får se an en løsning, da passer den fint på dine, og det er noe med en av delene her. Godt å se det ikke skal være slik.
 8. Neida, den er rund. Bilde 1 er ment å vise hvor mye som gjenstår før den hviler på tallerkenen, bilde 2 hvor mye rom det er for bevegelse. Hele greia oppleves ustø, og ikke noe jeg vil ha som base for brennende væske som kan skvulpe.
 9. Bilder som viser hvordan de blir liggende på hverandre. Nedre del av vindskjermen passer perfekt i multidisc'en, men den tåler vel ikke varmen?
 10. Takk for svar. Da tolker jeg deg slik at du ikke har dette problemet. Mitt er nok 25-30 år gammalt, men trodde ikke de hadde endret noe på måla.
 11. Var og hentet en Trangia vintertilsats i dag til 25'en. Det er meningen at tallerkenen som følger med skal brukes som base, men opplever at tallerkenen er litt for vid, slik at trangian ikke når kanten av tallerkenen og hele greia blir noe ustø. Andre som opplever at dette ikke passer sammen?
 12. Det er samme ytterduk og stenger (om ikke i samme konfigurasjon) i begge telta, så da blir det vel mye det samme som du sier du har slitt med?
 13. Tatt med mobilen, det er ikke så verst å sitte ute og se sola gå ned noen ganger..
 14. Du finner nok infoen du trenger her https://forskning.no/partner-bakterier-mat-og-helse/spekepolsa-er-full-av-bakterier-det-gjor-den-perfekt-til-a-overleve-sommervarmen/1193834
 15. Prøv Eurax. Mener det tipset kom fra Sverre M. Fjeldstad, og at jeg plukket det opp her. Uansett; har ikke vært plagsomt mye knott i år, men har hatt ett par anledninger til å prøve, og effekten så langt virker være god. Har bare smurt på som jeg ville med myggolje.
 16. Kjører blanding av halvt om halvt havregryn og granola naturell blandet med tørrmelk og rosiner. Ikke noe frokostmenneske, men for min del er dette ett kompromis mellom mengde/kalorier og smak som fungerer godt. Har det pakket i porsjoner i ziplockposer, kjapt og greit.
 17. Ordet "andre" Altså at du ikke punkterer den på andre måter før du prøver med tråd.
 18. Det er en stang for lettere fiske ja, skaff deg ett lite knippe sluker i 5-12gr og prøv abboren og ørreten så trives nok både du og stanga best. Start med vanlig sene i 0.25 og en snelle i 1500/2000/2500 størrelse(ta med stang i butikken og finn den du synes balanserer best, og ta en med bremsen foran), så kan du heller prøve fireline etter hvert. Stanga skal være bra den, så da er det bare å ønske skitt fiske!
 19. Den lar fluen svømme mye friere, og så slipper du at den kommer inn sideveis pga en stram slukknute som har flyttet seg i øyet f.eks.
 20. Om du ikke har kjøpt deg pumpe har Sportoutlet den Monsenpumpa til 350 kr. Den ser kliss lik ut som Flextailgear sin, så sikkert OEM.
 21. Har den gamle versjonen av Flextailgear tiny pump, og er alt i alt godt fornøyd med den. Det hender pumpa detter av adapter under oppblåsing, men som SnorreL sier er dette luksus.
 22. For de av oss som kaver mye i søvne er det lettere å snu seg i posen enn med den med skumunderlaget på toppen.
 23. Har ett Cloud Up 1, og det er akkurat plass til sko og sekk (exos 58) i forteltet etter å ha plukket ut det jeg trenger for natta. Jeg liker teltet, men det er jo ikke romslig. Som sommertelt der du bare skal sove i teltet er det knall. På den annen side blir turene med Abisko shape 2 og stort fortelt skikkelig luksus etterpå
 24. De sier at produsentene av dun er sertifisert, uten å nevne hva slags sertifisering. Og at de kjøper dun fra lokale produsenter, der de kan følge med. Kanskje det å ikke betale for sertifisering ut over det er en del av det som lar dem holde prisene nede?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy