Gå til innhold
  • Bli medlem

Kent Rino

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Kent Rino

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, jeg ser etter bokanbefalinger med Finnmark eller Lappland som tema. Jeg er på utkikk etter noe skrevet for lenge siden(helst før andre verdenskrig) slik som "Finnmark, Russisk lappland og Nord-Karelen." av J.A.Friis, eller "Anteckningar under min vistelse i Lappmarken" av Jacob Fellman. Etnografi, reiseskildringer, sakprosa eller faktabøker er av interesse. Alt som gjør romantiseringen av en mørkelagt og snødekt region enklere mottas med varme takk.
  2. Det svenske kartet jeg har viser at det går en "markerad sommar- och vinterled" over fjellet forbi Storviglen og sørover mot Ljøsnåvollen. Det er sånn ca 5km i luftlinje fra Muggsjølia. Kartet sier at stien fra Ljøsnåvollen til Muggsjølia kun er "markerad sommarled". Det går vistnok også en "markerad sommar- och vinterled" fra Tanndalen og sørover mot Skredbrostugan. Følger du denne ruta så er du 3km luftlinje fra Øvre Muggsjøn. Jeg har aldri vært i dette området, bare så det er sagt.
  3. Jeg så gjennom det svenske kartet i går kveld og det var ikke så mye skuter/skispor på norsk side, så med mindre du ikke skal oppholde deg på svensk side så vet jeg ikke om du går glipp av så mye.
  4. Her finnes dessuten spor for skuter i Sverige https://skoterleder.org/#!map/10/62.2316/12.5109
  5. Hei, disse kartene har merket av både skuterspor og skispor. Jeg har brukt disse i femundsmarka(på både norsk og svensk side) De har også en app der man kan laste ned disse kartene om man ikke vil bruke papirkart, men har aldri gjort dette. https://www.naturkompaniet.no/no/p/calazo-grovelsjon-and-rogen-150000-20466175/
  6. Morsomt at du anbefaler akkurat han Jeg hørte på uteliv podkasten til Valle her om dagen og endte med å ta (skriftlig) kontakt med han. Likte godt energien til fyren og det var lett å bli enda mer inspirert.
  7. "Vi brukte Petzl. Vi hadde tre lykter som heter Duo, som var hovedlykter. Vi fikk beskjed at de var en videreførelse av de vi brukte i 2006, og de var minst like bra lys- og energimessig, men to av dem sluttet å virke underveis. På slutten av turen brukte jeg stort sett en liten Petzl lykt som heter Actik, en liten modell hvor du bruker tre AAA-batterier eller oppladbart batteri. Jeg hadde flere batterier jeg ladet om kvelden, og det fungerte heldigvis nesten like bra som de store lyktene. " https://www.helsport.com/no/oppdag-helsport/inspirasjon/qa-med-borge-ousland/
  8. Noen her som han gått på ski / kjørt scooter i disse områdene vinterstid?
  9. Ah tusen takk! Bruker du liner er kartanker?
  10. Hei, jeg trenger erfaring fra noen som inne som har brukt skoene fra -20 og kaldere. Jeg kjøpte linere(str 45) og har ca 1 cm å gå på fra stortåa og ut til der lineren begynner når jeg bruker tykke ullsokker. Støvlene er to størrelser større enn lineren. Jeg føler at jeg kan bevege godt på tærne inne i skoa med dette opsettet. -Burde jeg kjøpe størrelse større for å ikke fryse?
  11. Har ikke gjort meg opp noe mening om lengde på turer. Er mest interessert i å høre om det er noen her som har erfaring med splitboard og pulk.
  12. Hei! Jeg ser for meg at dette er et spørsmål litt utenom det vanlige. Men går det an å bruke "skiene" i et splitboard til å trekke en pulk? Jeg sitter litt på gjerdet om jeg skal kjøpe fjellski eller splitboard og trenger råd.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.