Jump to content

TheFlorux

+Sponsor
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

TheFlorux last won the day on June 8 2021

TheFlorux had the most liked content!

About TheFlorux

 • Birthday February 16

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

573 profile views

TheFlorux's Achievements

 1. Hei, Gleder meg stort til å gå hele MASSIV alene i ett fra Sota til Haukeli, og tenkte gjøre det med liten og lett sekk uten telt og dermed sove på DNT-hyttene underveis. Jeg er imidlertid ikke nevneverdig glad i å dele rom med fremmede, og kunne tenke meg et tidspunkt med minst mulig trøkk i fjellet. Har mulighet når som helst fra 2.august, men tenker kanskje det kan være lurt å vente til etter skolestart da det kanskje er mindre folk da? Er det noen her som har noen erfaring med når det er minst mulig folk på hyttene så man kan ha et nogenlunde realistisk håp om å få et rom for seg selv?
 2. Hei, Jeg kjøpte disse for et par uker siden og er kjempefornøyd så langt. De er litt for vide til å passe i trikkeskinnespor, men bærer godt, svinger helt greit, har supre feller og er egentlig akkurat det jeg ønsket meg. Er kanskje litt ekstra positive da de erstatter et par 30 år gamle Rossignol fjellski/planker av billigste type, men likevel. Da de ble kjøpt vurderte jeg også Ingstad og Ousland, men valgte Sverdrup da de er noe mer allround, og kan brukes både til pulk og tung sekk og til kortere dags- og helgeturer. For turer med primært nedoverkjøring har jeg uansett rando-ski, og ettersom jeg aldri har stått telemark blir nedkjøring med pulk en slitsom affære uansett hvordan jeg vrir og vender på det. To tomler opp fra meg, og hadde jeg hatt flere skulle de jammen fått en tredje tommel opp også, men det ville vel gjort skikjøringen noe komplisert...
 3. Hei, Grunnet tidligere utfordringer med ujevn hjerterytme har jeg etter råd fra legen vent meg til å bruke en Garmin HRM pulsbelte til all slags anstrengende aktivitet. Den sitter imidlertid ikke så altfor langt fra skredsøkeren, og den snakker jo ANT+ med klokken min og BlueTooth med telefonen (i sekken). Dette er kanskje ikke helt ideelt. Pulsbelte: Garmin HRM-Pro Skredsøker: Mamut Barryvox S Klokke: Garmin Fenix 6 Har skrevet til support for både Mamut og Garmin, men de helgarderer selvfølgelig og sier henholdsvis "Ingen elektronikk" og "Ingen kommentar" Kjennes litt som jeg flåsete sagt må velge mellom hjertestans eller skred-drukning på neste tur 😱 Er det tilfeldigvis noen her som vet noe mer rundt hva slags interferens dette skaper for skredsøkeren?
 4. Tusen takk for svar! Jeg endte til slutt opp med Sverdrup etter meget gode råd fra Sportsnett på CC Vest. Jeg har allerede et par gamle stive fjellski med stålkanter til bruk i spor, og valgte derfor de bredere Sverdrup-skiene for bedre bæring utenfor spor, samt bedre styring nedover. Kjøpte også Ukemagasinet før jeg valgte, men ser ut til at Sverdrup var såpass ny at den ikke var inngående testet. Får dem ferdig montert på torsdag, og skal teste dem i Breheimen til helgen. Gleder meg som et lite barn!
 5. Hei, Planlegger et par relativt lange (for meg) skiturer denne sesongen, som blant annet Jostedalsbreen på langs, og trenger i den sammenheng oppgradere mine 15 år gamle syltynne og helt stive fjellski. Dessverre begynner det bli passe tynt i butikkhyllene, og ingen butikker i Oslo-området som har bredt utvalg av de lengder og modeller jeg vurderer. Ettersom jeg allerede har flere par rando- og slalåmski er jeg ikke interessert i fjellski med altfor mye vekt på nedkjøring. Det jeg trenger er et par transport-ski som kan brukes over Hardangervidda, over Jostedalsbreen, og som bærer greit, er rimelig retningsstabil, og samtidig ikke bringer altfor mye hat i nedoverbakkene. Rando-ski har jeg som sagt fra før. Er *VELDIG* glad i Åsnes, ikke minst deres felle-system. Står derfor per i dag mellom Åsnes Ousland og Åsnes Amundsen. Er 181cm lang, veier 75kg i strømpelesten, og trenger nok derfor en ski på 190-200cm. Jeg synes i utgangspunktet Ousland er noe smal med sine 52cm på midten, mot Amundsens 57. Her er heldigvis mange folk med mye peiling - hva mener dere? Innspill mottas med bøttevis av takknemlighet!
 6. Takk for godt svar. Det du beskriver gjenspeiler mye av det jeg har funnet på nett. Godt å få det bekreftet her. Jeg konkluderer med at jeg dropper 360-kamera på selfie-stang i denne omgangen, slik at jeg kan konsentrere meg om opplevelsen. Vi passer heller på at alle fire i følget har gode og lett tilgjengelige kameraer (festet i snor under klatringen) slik at vi kan ta gode bilder av hverandre, uten å ha et kamera i veien når man skal manøvrere et vanskelig parti.
 7. Hei, Skal på en del fjelltopper og over Jostedalsbreen i vinter og sommer, og kunne tenke meg å få noen kule bilder som minner. Har en 3-4 år gammel GoPro, men leser svært mye godt om Insta360, og spesielt deres Insta360 One X2. Tenker montere den på "usynlig" selfie-stang festet til klatrehjelm eller hoftebelte/sekk der den visstnok ikke er noe særlig i veien (?). Er det noen her som har erfaringer med Insta360 eller tilsvarende utstyr? Innspill mottas med tusen takk!
 8. Hei, Oppdaget i siste liten at det er salg på alt av fjellsko på Oslo Sportslager (og andre steder). Er på jakt etter tverrstive topptursko til å bruke for utendørs klatring type Store Skagastølstind, Austanbotntindene etc der turstøvler blir for myke. Jeg skal ikke ut og klatre de aller kaldeste dagene midtvinters, og har ingen ambisjoner om 5000m+ turer, så de råeste skoene til La Sportiva har jeg nok liten bruk for, men bortsett fra det vil jeg heller investere 5-6.000 i et par skikkelig gode sko for bena enn å kaste bort 2-3.000. Har sett på Scarpa Ribelle Lite HD for semi-automatic stegjern step-in bak, og også La Sportiva G5 Alpin klatrestøvel full-automatisk med stepin foran og bak. Trenger en sko med bred lest, og høy kvalitet. Spørsmålet er om jeg trenger full-automatisk med stepin både foran og bak, eller bare bak? Noen anbefalinger? All hjelp mottas med tusen takk!
 9. Tusen takk for godt og grundig svar! Jeg får litt motstridende råd på bredden, men ser ut som 96 treffer godt. Trenger definitivt lette ski, da mitt primærmål er å komme meg opp, og det å stå ned nesten blir et "nødvendig onde". Nå er det bare å glede seg til vinteren!
 10. Hei, Jeg skal omsider kjøpe mine første randonneeski, og håper å få litt tips her så jeg ikke fremstår som altfor grønn og lettlurt når jeg står i butikken. Mitt primære bruksområde for disse, og grunnen til at jeg har bestemt meg for å kjøpe dem, er at jeg er veldig glad i å komme meg til topper. Og skiene kommer kun i betraktning fordi det er lettere å stå på ski enn truger ned. Jeg har aldri vært hverken glad i eller flink på slalom, og har nok ingen ambisjoner om å kjøre hardt. Jeg har imidlertid store ambisjoner om å komme meg opp uten altfor vondt i føttene, så ut fra alt jeg har lest på nettet (og ja - jeg vet hva de sier om å stole på alt man finner på nettet 🤪), så kan det se ut som støvlene er betydelig viktigere enn skiene. Det kan foreløpig se ut som Dynafit har noen støvler som kan passe min bruk ganske greit, men jeg håper altså det finnes folk her med noe peiling som kan tipse om hvor "myke" støvler som trengs, fordeler og ulemper ved disse etc. Når det kommer til ski kan det se ut som jeg trenger noen som er 5-10cm kortere enn meg, som er ganske tilgivende. Kan det stemme? Alle tips og innspill mottas med tusen takk!
 11. Takk skal du ha! Den Fjällräven er super - har allerede sett på og ønsket meg den, men innbiller meg at det er litt annet bruk. Ser nok ut til at min gut feeling med Brynje nok er det rette ja, men hadde jo ikke lyst til å bli en vandrende reklameplakat for dem heller 🙂
 12. Hei, Jeg er på jakt etter bedre midlayer etter litt for mange turer med "hyttefleece". Har forelsket meg litt i Brynje først i baselayer, men nå også Brynje Expedition Jacket 2.0 som ytterjakke når det er mye vær. Er litt var for å gå all in på bare ett merke, og vurderer derfor både Norrøna Trollveggen Thremal Pro Jacket ([Hidden Content]) samt Brynje Polar Expedition Jacket ([Hidden Content]). Sistnevnte kommer forøvrig i ny og forbedret versjon om 2-3 uker, men samme funksjon og prisnivå. Noen som har erfaringer med enten Brynjen eller Norrøna-jakken, eller kanskje til og med begge? På forhånd tusen takk for svar!
 13. Fryktelig gammel tråd, men hvis noen andre søker opp denne tråden for hjelp med å blokke ut sko, kan jeg nå varmt anbefale Everest Sko på Majorstuen. Se [Hidden Content]. Fantastisk service og nærmest latterlig billig. De har skikkelig utstyr, god peiling på sko siden de lager sine egne, og kunne dermed gi gode råd om hvor mye det var trygt å blokke og også hjelpe med en søm på hælen på den ene skoen som ga unødig friksjon på lange turer.
 14. Supert - takk igjen! Rådet om minkolje kom fra både Oslo Sportslager da jeg kjøpte Impactene og folk i militæret. Alt du foreslår er jo logisk og fornuftig, så jeg stikker innom og kjøper en slik impregnering og ekstra flaske med Alfas egen "melk" etterpå. Antar det er denne du bruker - [Hidden Content]
 15. Tusen takk! Så Grangers erstatter minkolje? Eller kan jeg eventuelt ha minkolje mellom Grangers imrregneringsspray og Alfas medfølgende olje? Antar det er Grangers Footwear Repel sprayimpregnering for sko du bruker? Når det gjelder Alfa leather care så har jeg gått over med det på det meste 6-7 ganger, men det trekker alltid litt til, og selv etter det, merker jeg at støvlene blir raskt mørke i fargen når jeg tråkker i vann med dem. Håper det er fordi jeg ikke har impregnert først. Kjøper det etterpå og prøver den. På Oslo Sportslager mente de at oljen som fulgte med er nok, i militæret sier de minkolje alene er nok, så derav spørsmålet.. Takk igjen for tålmodigheten for en som måtte ha dette inn med teskje 😀
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy