Gå til innhold
  • Bli medlem

montymastiff

Aktiv medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om montymastiff

Nylige profilbesøk

1 202 profilvisninger
  1. Ulovlig å telte mer enn 2 dager på samme sted. Nok et kroneksempel på lover som folk ikke bryr seg døyt om (meg inkludert dersom jeg ikke er i nærheten av andre) Kanskje på tide at en del av disse lovene gjennomgås?
  2. Det er forsåvidt sant Sorry, prøver bare å fyre litt opp under for å få i gang litt diskusjon
  3. Hehe, ja, men Norge er et stort land i forhold til hvor få folk som bor her, og vi har mye skog, så nei, jeg tror ikke nok folk ville være interessert i å bygge gapahuk på gamlemåten (uten presenning, tarp, eller annet) til at det ville blitt et problem. Nei, det er ikke lovlig, noe jeg selv påpeker i første post, lurte bare på hvordan folk praktiserte dette. Og som jeg trodde så "driter folk i loven" og bruker sunn fornuft. Skulle man vendt argumentet til Friluftsnoob på hodet, kunne man sagt: "hva om alle ga blanke i loven og baserte sine valg på sunn fornuft"? Det interessante her er jo at veldig mange bevisst bryter loven når det gjelder friluftsliv (inkludert meg selv). Chrisp forteller jo rett ut at de selv som barn ble oppfordret til "lovbrudd" da de var små, da det selvfølgelig ikke finnes noe unntak for antall kvist så lenge det er fra levende trær. Den samme diskusjonen har pågått i årevis når det gjelder bålforbudet også. Kjente friluftsfolk driter ganske greit i det og speidere forteller også der at man kan fyre bål hele året så lenge "ditten og datten", selv om loven sier man ikke skal fyre i nærheten av skog fra 15 april til 15 september. Er lovene for lite spesifikke? Trenger man lover så lenge det finnes sunn fornuft? Spiller litt djevelens advokat her. Men håper dere ser ironien på dette området. Lover skal ikke bare være veiledende, de skal da vel forsterkes hvis de skal ha noe poeng? Jeg tror jeg fortsetter å lage en gapahuk i ny og ne med god samvittighet Ikke minst sparer jeg skauen for de "heslige" presenningene
  4. Dette er vel strengt tatt også ulovlig uten grunneiers tillatelse? Altså å skjære ned granbar? Ikke for å kverulere eller ta noen for det ene eller andre, jeg bare prøver å skaffe meg litt innsikt i hvordan folk tolker regelverket.
  5. Takk for godt innspill Tviler på at alle er interessert i å sette opp gapahuk uansett jeg dog Men tolker svaret ditt som at du innretter deg etter reglene og mener reglene er fornuftige.
  6. Fra jeg selv var barn pleide vi å sette opp enkle gapahuker inne i mellom. Den gang kalte vi enkle boliger innrettet av materialer funnet i skogen for gapahuk. Når jeg nå søker på Google etter Gapahuk får jeg opp det jeg ville kalt små laftet hytter Uansett: leste at Gapahuk er ulovlig å sette opp (hvis du skjærer i friske trær) uten grunneiers tillatelse. Hvordan praktiseres dette? Innspill?
  7. Helt utrolig at de selger denne til 699 på Gsport.no når såpass mange opplever at tuten bare faller av. Skjerpings til four seasons Nydelig bilde, forresten!
  8. Verdensproblemet... Vedder for det er mye selv du kunne klart deg uten, men som du likevel tar deg råd til du, rene friluftsman
  9. Takk for tips, The Lone Wolf. Da kan jeg fjerne den fra ønskelista. Den er jo dobbelt så dyr som den fra Eagle Products. Og da bør ikke tuten falle av... Men den sila, er det for å hindre grut forresten?
  10. Det er sant, men bruker du da hansker? Jeg har med noen enkle hansker fra Hestra når jeg batonerer og fliser. Det hjelper mener jeg.
  11. Takker for tipset med å stappe ulike ting i tuten Vet om disse triksene, dog.
  12. Takker for svar folkens! Hva tenker dere om denne kjelen fra Four Seasons? For tung? http://www.xn--verkty-fya.no/svartkjele-i-kobber-1-8l-four-season
  13. Takker, Tom. Drikker MYE kaffe. Det er halve gleden med tur hadde trangia sist og syntes ikke den var så bra i grunn. Hvordan tenker du å bruke filteret? Sette det i koppen mene man heller liksom?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.