Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  9 414
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  154

Kjell Iver vant dagen sist 24. juni

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Kjell Iver

 • Rang
  Tja :)
 • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

 • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

16 339 profilvisninger
 1. https://www.outnorth.no/ er et par unntak med merker den ikke funker på men verdt et forsøk.
 2. For oss har dette med kosthold vært en nøkkel til suksess, samt selvsagt lystbetont friluftsliv. Vi har satset på mer tradisjonelt kosthold, med grovt brød, brunost, frokostblandinger, havregrøt (kokt på tørrmelk), buljong til drikke til lunsj i tilleg til svart brød f.eks., pasta og kjøttdeig etc. Mine er ikke så veldig opptatt av snop, og det er greit for oss. Derimot er de veldig glade i Real Turmat, og spiser glatt en pose hver til middag (10 og 11 år). Vi har sett at om vi spiser mer næringsrik mat så blir energinivået til ungene mer jevnt og det gir en lengre og bedre prestasjon når dagene blir lange. Unger ser ofte ikke helt poenget med å gå til et visst turmål - det er turen som er målet. Det er selvsagt forskjell på unger på samme måte som det er for voksne, men jeg har tro på også unger har behov for skikkelig utstyr. Det er alt for mange som sender ungene avgårde på tur i gummistøvler, crocs eller joggesko, eller klær som ikke duger til friluftsliv.
 3. Veldig gode innlegg. Det er bra det er mange som holder seg over nesen når de betaler medlemsavgiften. Jeg gjør det samme. I år trodde jeg faktisk at jeg ville benytte meg av noe av tilbudene, men det ble med tanken i år og. Det er uaktuelt å forhåndsbooke, men medlemskap gir noen prosenter i den lokale sportsbutikken som jeg allikevel støtter ved å handle lokalt. DNT sin helkommersielle drift og på mange måter enerett for tilrettelegging og bygging i ellers uberørte områder er på kant med det enkle turlivet de en gang var ambassdører for. Nå er det jo som kjent de lokale foreningene som foretar mye av disse tilretteleggingene, men det virker som om DNT har mye lettere for å få gjennomført slike tiltak enn andre kommersielle aktører. Jeg har lenge sett tegn på at de sliter med å få dugnadsfolk til å merke eller gjøre dugnad i hyttestyrer osv. Det er vel en naturlig utvikling gitt at de ikke får med ressurspersoner, men virkelig synd om de ikke klarer å følge opp det ansvaret de har for å fylle på med ved, vedlikehold, merking, renhold osv i hyttene. Om de må begynne å betale timelønn til alle som holder på vil det bli virkelig dyrt å være medlem. Jeg driver selv mye med dugnad for fellesskapet, men jeg har en klar grense for mitt engasjement. Jeg deltar ikke i dugnader der det er med folk som skriver faktura på samme jobben. Dvs f.eks. lokale friluftsråd. Vi skaffer midlene og vi får jobben gjort uten mye møter eller administrasjon. Det er dugnadsjobben som blir gjort som er verdien, ikke materiellet (med det jeg holder på med). Det er utrolig mange som driver med enkel lokal tilrettelegging, med bygging av gapahuker, bålplasser og klopplegging som ikke er DNT. Hadde dnt vært mer jordnær i sin fremferd kunne de kanskje fungert som en paraplyorganisasjon for fler enn de gjør i dag.
 4. Takk for en fantastisk flott turrapport! Visste ikke at det var mulig å krysse det fjellplatået på den måten med telt. Er vel mest benyttet på ski de områdene der ja. Jeg plottet den inn på turkartet så kommer den inn i oversikten over dine turrapporter og i turkartet.
 5. Fint du kom med et alternativ. Det er veldig likt Exped egentlig, og de oppgir ikke R verdi, om dette har noen verdi. Er litt småskeptisk, uten god grunn Tyngre er det også. Må lese litt mer om det der. Jeg ser vel et mønster i de delamineringene jeg har hatt mhp at de har skjedd ved temp endringer. Altså at vi har blåst opp underlag på kjølig kveld og at det har delaminert på morningen/formiddag når varmen er mer intens. Bare så synd at når et underlag er ødelagt ved delamineringhar det ingen verdi.
 6. Bæråsen er et område som vi er mye på tur - året rundt. Børgefjell (som er rett i nærheten) er så utilgjengelig i forhold, mens dette området er lett tilgjengelig. Jeg har akutt behov for å få gått en skikkelig dagstur for å få i gang pusten litt. Hva kan vel passe bedre enn 16 km over dette området? Fortsatt lysegrønne blad på bjørka og nesten vårlig enkelte steder her oppe - på ca 600 moh. Fantastisk turterreng - og det er godt fiske i disse vatna. De ligger som en perle på en snor langs hele dette området. Nord for vannskillet har noen satt ut røye, så der er det mer småfisk enn lenger sør i fjellområdet- Flott fiskerbu/gjeterbu. Legg merke til snomengdene i kappfjellet i bakgrunnen. Ikke rart at vannføringen i Vefsna er høy enda. Bæråsen til venstre - Fiplingdalen til høyre. Jeg velger å gå ryggen bortover - ryggen som jeg så ofte ser i mot fra hytta vår nede til høyre der. Simskardmyra til venstre og i det fjerne øvre Fiplingvatn og bak der Majavatn osv. Begynner å gå først kl 12, og er fremme nede kl 19. Fin årstid gjennom et fantastisk område.
 7. Har 4 andre expedunderlag (i familien), men ingen som duger til skikkelig vinterbruk for meg. Dette med liggelengde har aldri vært en issue, men her får man jo samme vekta på et langt et som et kort. Exped hadde tidligere 120 lange down-mat (eller var det 140?), og det fungerte helt utmerket helt til det begynte å lekke dun. Det er gått ut av produksjon. Får fundere litt mer. Er jo ganske drøy pris på underlagene men om de er av holdbar kvalitet er det verdt det. Har plundret en del med pumpesekken på mitt downmat (der jeg brukte pumpesekk på ventil beregnet på integrert pumpe). Virker i grunnen veldig betryggende de videoene som de har liggende. Kjappe å blåse opp.
 8. Finnes det noe bra alternativ til Exped Downmat til vinterbruk? Mitt trofaste delaminerte på siste tur og jeg er i tvil om jeg ønsker å bruke mer penger på Exped. Har ymse erfaringer. Har lest mye positivt om Therm-a-Rest NeoAir XTherm MAX, og det ligger vel an til at jeg prøver meg på et slikt et. Er det noen som har erfaring med bruk i streng kulde med dette underlaget?
 9. En del av disse merkene har vel ganske OK kvalitet? Det er i hvertfall nok av eksempler på at dyre merker har elendig kvalitet. Om man kjøper en skalljakke til lav pris og den ikke holder mål, er det vel som forventet, men om man kjøper en Norrøna recondress til 11000 og jakken er slitt hull på etter en tur med pulk har man alle grunn til å være skuffet! Det er ikke lenger sånn at det er sammenheng mellom kvalitet og pris, og beste tips er vel å ta vare på kvitteringene på det man handler og eventult returnere om det ikke fungerer. Jeg tror en stor utfordring nå er at folk ikke er villige til å betale det som det koster å lage et kvalitetsprodukt. F.eks. skalljakker til barn. Der måtte i hvertfall vi lete lenge før vi fant kvalitet, men vi er på en liten plass. Mye av det de selger på disse outlet'ene er jo bare søppel, men inn i mellom kan det selvsagt finnes noe brukbart. Men det betyr ikke at det ikke er brukbart til hverdagsbruk - som streetwear. Det er kanskje en grunn til å skille mellom forventet bruk.
 10. Mygghatt er jo en vinner om man sliter med mygg, fluer eller klegg. Vi bruker å ha med en ekstra tynn fiberpose slik at om en i familien fryser så har vi denne som ekstrapose. Den veier 800 gram og har veldig ofte kommet til nytte om noen skulle fryse. Vi har hatt veldig god nytte av tarp om man stopper og skal ha pause i regn osv. Eller benytte for å spenne opp for å skjerme for sol til telt og i det hele tatt veldig anvendelig.
 11. Takk for en nydelig turrapport. Så ut som en flott tur! Har på lista å komme meg tilbake til det området. Ser ut som at snøen begynner å forsvinne for godt for denne sesongen også.
 12. Det er original innfesting det du har der. Det er nøyaktig slik på min også og den er det ikke gjort noe med. Det er en veke og skal være festet akkurat sånn. Har du et bilde av brenneren når den durer og går? Det skal være ganske rett frem å legge inn bilde her. -> På iPhone: Gå til Innstillinger -> Kamera -> Formater -> Huk av for Mest kompatibel istedenfor High Efficiency:
 13. Vi bruker Vega og Jetboil om en annen. Jetboil er bra på småkoking - altså veldig lav flamme. F.eks. kosefyring i teltet osv. Jeg syns ikke reguleringen på Vega er like presis som MSR Jetboil sin. Vi har alltid med to brennere på tur, samt reserve gassboks. Vet i grunnen aldri om noe kan svikte.
 14. Vi bruker alltid footprint og ser bare fordeler med å bruke det. (Glemte det på denne turen og det savnes!) Men det spørs på behovet og hvor langt man skal bære..
 15. Fin tur på Brønnøysunds tak Breivasstind 1223. Lang dag i krevende terreng sammen med @graham 23 km - 1500 hm. noe snø og is i høyereliggende strøk Og elvene er store. Den nye innfallsporten i tosbotn var en virkelig god sti. Mange biler så mye folk på tur.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.