Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  9 106
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  145

Kjell Iver vant dagen sist Oktober 17

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Kjell Iver

 • Rang
  Tja :)
 • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

 • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

14 507 profilvisninger
 1. Det ligger også lenker nede på hver side
 2. Jeg er veldig usikker på om den gulltiden (for oss forbrukere) vi har nå kan fortsette. G-max og G-sport er borte. Går XXL dukken baner det kanskje veien for andre aktører. Jeg er veldig usikker på om prisene vil holdes lave. Det er vel mye som tyder på det motsatte, for "alle" taper jo penger nå. I verste fall sitter vi der med bare Stormbergbutikker og Brandsdal of Norway eller lignende. Fryktelig synd at de lokale sportsbutikkene blir taperne, for de lokale butikkene støtter veldig opp i lokalmiljøene. Dette har en stor verdi for idrettslagene. Ungene kan prøve sko/drakter osv Det blir håpløst om den ene sportsbutikken vi har må legge ned fordi folk bare handler på nett. Men det går den veien med mange andre bransjer lokalt, så all ære til de som tør å satse. Jeg husker en gang jeg skulle kjøpe en barnepulk, og prisen var 3499 inkl drag på XXL. Jeg ønsket å støtte min lokale butikk og fortalte om dilemmaet - da ga han meg en pris på 4000, som sikkert var omtrent den prisen jeg måtte ha betalt med frakt hos XXL. Når jeg betalte sa han at han tapte 1000 på den handelen. Det var et tankekors, og egentlig var jeg plutselig usikker på om jeg hadde støttet den bedriften. Mest sannsynlig er det en masse mennesker som ikke bryr seg om prisen når de handler f.eks. en pulk. De skal ha en pulk, og betaler villig 6500 for den pulken eller whatever. Så jeg vet ikke.. prisen betyr ikke alt...
 3. Det var et øsende regnvær ved oppstart av dagens tur. Ungene ville absolutt innover på dette fjellet (Hilstadfjellet 401 moh ved Hommelstø), som de hadde vært på for 2 uker siden uten å få registrert seg elektronisk. Hendig nok er det nylig oppført en hvilebu oppå her og vi stoppet og tok maten her. Dette er den eneste toppen vi har som har hytte nesten på toppen. Snøballkrig på vei nedover - med Lomsdal/Visten nasjonalpark i bakgrunnen. Vinteren i anmarsj - flott tur og fantastisk fin årstid å komme seg ut i. Vi hadde forventet regn hele dagen, men det ble knallvær.
 4. https://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/spis_opp_ugraset Litt spesielt, men sikkert mulig..
 5. Har vært mange turer på meg i det siste. Bæring av plank og litt småtilrettelegging.. Nå er vi ved hytta og i dag gikk vi inn Storvegskardet til Else Larsen steinen, som er en stein der en gammel samekone omkom for 115 år siden. Jeg limer inn historien til slutt . Storvegskardet ligger mellom Susendal og Fiplingdal og i tidligere tider gikk de over her. Nå for tiden er det tydligvis brukt mer 4 hjulinger desverre - ikke helt uten spo. Håper at vedkomnende som har laget dette oppslaget ikke misliker at jeg legger historien ut på nettet. (Oppslag ved parkeringen) Reidar Svare Den 7 Januar 1904 sto dette stykket av P. Haagensen i Nordlands Folkeblad! Bortkommen fattiglem. Lappeenke Else Larsdatter (der bærre navnet tull-Else), forlot Gaarden Nordli den 8 December (1903) for at tage over grensen til Børgefjeld til Susendalen. Men manden på Gaarden fraraade hende at tage over fjeldet den Dag, men tilraadede hende at gaa til Kroken den dag og siden velge en Dag over Fjeldet. Trodsig som hun var, innvilgede hun dette, for at de tryggere kunde stole på hende, men til fjelds hun satt og blev borte. Først den 11 fikk jeg vide at Else hade taget til Fjelds, og samme dag foretog jeg Undersøgelse etter Else. Men tiden fra den 8de til den 11te Blæste en stærk Østenvind, så Spor var umulig at finde. Imidlertid foretogs skriftlig henvendelse til Susendalen med Forespørgsel og alt med samme Udfald, saa sidenefter en alvorlig søgning kunne iverksættes. Først den 3dje Juledag fik jeg besked fra E. Paulsen, for at foretage en Grundig Søgning. I to dage søgte med 8-10 Mand efter hende, men måtte oppgive Søgningen uden at finde Hende. Nyttårsaften kom hendes broder Lap Nils Larsen, der hade hørt Tildragelsen, og som bor i Susendalen hit for at høre. Og om aftenen, medens vi sad pg Samtaltes om Dit og Dat, tog saa Leppen til at fortelle mig om en forunderlig Sang han fik høre forleden Dag. Han stod og huggede Ved ude saa begyndte det at tude og synge i Luften, og han saa til alle side om seg, men Lyden og Sangen for med Lynets Fart igjennom Luften i retning af Gravstedet Svenskvold i Susendalen. Saa blev jeg urolig, sagde han. Ja, dette var meget mystisk Fenomen svareder jeg. I morgen skal du og jeg til Fjelds igjen og lede hende op. Morgenen var pen og klar. Vi satte Kursen ind igjennom Storvegskaret. Kommen indst i Skaret fandt Broderen hende Liggende tæt ved en stor Sten, og Skistaven staaende opreist paa Stenen. I Dag er to Mand og Hest samt Lappen, hennes Broder draget til Fjelds for at besørge hende bragt til Gravpladsen Svenskvold i Susendalen efter Broderens Ønske Fiplingkroken 03.01.1904 Haagensen. Liket var først fraktet til Vollan opplyser Konrad Svenskvoll (I "sett og sagt"). Der dreiv Nils Larsen (Skott) og braut og tinte på liket før han la det i kista. Dei hørte han snakket med seg sjølv medan han dreiv med dette. "No søster, no må du va snill og ikkje far og skrømt og skræm folk!"
 6. Takk for en fantastisk flott turrapport! Måtte lese den to ganger Delte den på facebooksiden vår!
 7. Ojj.. spennende. Min samboer og jeg kjøpte hvert vårt par, som er på "posthuset enda". Jeg VET at den passer til henne, for huner storfornøyd med det paret hun har, bare at det var litt for smått. Jeg har bred fot og har egentlig funnet sko fra Alfa eller Viking som passer til meg. Jeg kom en gang på et "konkurs" salg der de hadde et par Alfa Glittertind på 70%. Disse skoene har vært fantastisk bra, varme og veldig god passform. Eneste ankepunkt måtte være at de kanskje tørker litt sakte. https://alfa.no/shop/fjellstovler/mountain/glittertind-advance-gtx/glittertind-advance-m
 8. Jeg bruker bare Navida. Syns den er enkel og grei til mitt bruk. Har lastet alle gpx-rutene mine inn i den (alle de 53 fjelltrimfjellene), og syns den er helt genial. Koster ikke noe. Den har også sjøkart
 9. Nasjonalparken er rimelig beskiltet i innfallsportene. Litt forundret om ikke droneforbudet (eller ferdselforbudene) er nevnt på infoskiltene man må passere på vei inn.
 10. Jeg vil tro dette med å tørke teltet godt er svært viktig også. Og her er det jo et dilemma på langturer når man svært ofte må pakke ned teltet vått, og kanskje tar en natt eller to i en hytte før man får satt det opp igjen. Vil tro at langvarig vått telt også sliter litt på duken, men det bli vel kanskje først om det blir mugg eller surt.
 11. Har holdt utkikk etter Crispi Beseggen 2.0 til min samboer. Kjøpte et par til henne i fjor, men de ble ørlite for små, men de er blitt brukt allikevel, men når de nå kom på salg på XXL igjen til 1499,-, samme salgspris som i fjor, så kjøpte jeg et par til henne. Normalprisen er 2499, så 1499 må vel sies å være en OK pris https://www.xxl.no/crispi-besseggen-2-0-dame-fjellsko-var-forpris-2499-fiolett/p/1163332_1_style Kjøpte også et par i herremodell til meg selv - gikk opp en størrelse. https://www.xxl.no/crispi-besseggen-2-0-fjellstovel-var-forpris-2499-svart/p/1132391_1_style
 12. Jeg bruker en https://www.erling-sande.no/nb-NO/Marine/Linder/Produkter/Linder-410F på hytta - Linder 410. Har en 6 Hk 4 T Honda på den samt en elektrisk påhengs. Fordelen med denne er at den er lett - veier så lite at den kan tas på taket på bilen. Helt grei båt, men man må være klar over begrensingene disse båtene har. Siden de er så lette er de også dårlige sjøbåter når det blir mye vind. Jeg kjenner ikke til Vinstrabåten. Generellt så ser jeg etter vekt/nytte forhold, og jeg kan ikke på første øyekast se tekniske data på båten. Ser at de har benyttet mye glassfiber innvendig i båten, noe som kanskje veier mye i forhold til det man får igjen. Glassfiber inni en båt bør fortrinnsvis være til flytetanker. Personlig fortrekker jeg treverk på detaljer inni båten - som tofte osv. Det er passe sterkt og kan lett byttes osv. Dette er mine personlige preferanser. Jeg liker de gamle rana Plast båtene til Prestæng. Enkelte av disse båtene hadde optimal design. hansvik sine båter er også stødige båter, men jeg syns personlig de er for brede og at de har for flat bunn. samtidig er de lette for motor.
 13. Hei - jeg ville først forsøkt med Aquasure. Det koster ikke all verden, og de reperasjonene vi har hatt har holdt veldig godt. Når du har fikset hullet så test med vann.
 14. Takk for en flott rapport med nydelige bilder!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.