Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/17/2015 in all areas

 1. 2 points
  Lompa

  Undertøy - ull eller synt?

  Klær varmer ikke, de isolerer mot varmetap.. Ullplagg beholder mye av isolasjonsegenskapene selv om det blir vått, til forskjell fra syntetiske plagg. Min erfaring er at en kombinasjon av ull og syntet er å foretrekke. Hvis aktiviteten er høy og det blir mye svetting, så går jeg gjerne for syntet netting innerst og en tynn ullgenser utenpå, før ytterlag. Med lavere aktivitet har jeg ullnetting innerst og et fleecelag utenpå, før ytterlaget. Fleecelaget er effektivt for å transportere fukten bort fra kroppen, og bidrar til at isolasjonsegenskapene i ulla beholdes. Jeg liker forøvrig ullplagg med 20-30% syntet. De slites ikke så fort ut. Rene ullplagg blir utslitte veldig raskt. Dess skitnere plaggene blir, dess dårligere isolerer de. Ville i alle fall hatt med ei ekstra underbukse og trøye på en ukestur.
 2. 1 point
  Johan2000

  Undertøy - ull eller synt?

  För min del: Gå i ett set, byt när läger är uppe och man kommit in i tältet och fått ordning på sakerna. Detta menar jag är en bra metod, oavsett om man kör syntet eller ull. Om du skall ha ull eller syntet beror på vad du har för kropp. För en del människor fungerar ull bättre. För andra syntet. Det går inte att ge generella råd om detta eftersom folk är olika, så detta måste du prova ut själv, praktiskt, i fält, för att se vad som fungerar för dig.
 3. 1 point
  zimwalker

  Reservdelar till Trangia?

  Gjør bare obs på at CDOn selger Trangia mini stove (eller "Mini Trangia" som det heter på Svensk, som var det Johan2000 trengte ny tang til) til kr 225,- (*), Det er kr 156 lavere enn prisen hos nærmest konkurrent nå - i flg prisjakt.no. (De har også rabattkode som gir kr 100 (**)i avslag nå om man handler for mer enn 500 i outdoor avdelingen deres) (*) http://cdon.no/outdoor/trangia-mini-trangia-28-t-p22699401 (**) http://cdon.no/sport_%26_outdoor/
 4. 1 point
  a_aa

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dro tidlig fra jobb (som en god nordmann på en fredag ), pakket ryggsekk og tok bussen til Loddefjord. Tanken var å gå fra Loddefjord til Laksevåg via Lyderhorn (396 moh), Ørnafjellet (329 moh) og Kvarven. Det skulle vise seg å bli en flott tur i ettermiddags- og kveldssol! Startet opp Grøvledalen ikke langt fra Vannkanten. På bildet under er Lyderhorn besteget, og Ørnafjellet er litt til høyre for midten av bildet, mens Kvarven er litt til venstre: Gikk greit over til Ørnafjellet - der tok jeg en lengre pause og fikk en ny bekreftelse på at min DIY Fancee Feest rødspritbrenner kunne brukes til å lage god kaffe, selv med kjølig nordavindsdrag Fortsatte videre mot Kvarven, og da jeg nærmet meg knipset jeg et tilbakeblikk preget av nydelige høstlige farger. Ørnafjellet ligger her i midten av bildet, mens Lyderhorn ligger lanbgt bak helt til høyre Turen gikk videre mot Laksevåg i rolig tempo, og godt fornøyd rakk jeg hjem før solen gikk ned
 5. 1 point
  Jeg har ligget inne på Spiterstulen og ute i telt og servicen var kjempe bra begge gangene, så tror ikke du trenger og bekymre deg:) Det er en fin teltplass på andre siden av elven , så mye bedre å ta med telt en å sove på den kjipe parkeringsplassen som foreslått over
 6. 1 point
  Jeg skal ikke komme med mange råd. 1.Dersom du ønsker å kjøre hundespann så blir det fort flere enn 4 bikkjer. Det er ikke så mye mer arbeid med 6 enn 4. 2.Dersom du ønsker å fortsette med 2 hunder så kjøp ALDRI hundeslede.. 2 hunder og lett slede osv. blir det bare flere bikkjer av. Pulk, ski og 2 hunder er helt suverent. Men det kan fort balle på seg da også til 3 bikkjer osv 3.Vær realistisk i forhold til bosted og økonomi osv. Et lite spann koster massevis av penger. Hundegård, vogner, sparkesykler, sleder, pulker med brems, for og vetrinærutgifter. Ja, det er en livstil. 4.Sett deg inn i treningsmuligheter også på barmark og finn ut om det frister med timeslange løpeturer i mørket og i all slags vær etter at de fleste har lagt seg til i godstolen og at du syns det er greit å komme hjem seint på kveld etter at resten av familien har tatt kvelden. (Det er en grunn til at du ikke har sett så mye til hundekjørere før du har lett etter dem. Lykke til!
 7. 1 point
  Tok med to kamerater til Sunndalsøra i helga, ble en fin tur opp til Hovsnebba (1554m) med en luftig klyvetur innom pinakkelen Rebekka på lørdagen. På søndag gikk vi opp Kalknebba (1644m) og Hårstadnebba (1550m) på motsatt side av dalen. Utrolig flott å komme opp på kanten å se ned i Litldalen 1600m under oss, det suger godt! Bilder fra Hovsnebba, ut mot Rebekka og fra Rebekka. Tidlig søndagsmorgen i Sunndalen og flere bilder fra turen opp til Kalknebba.
 8. 1 point
  turgåer

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke i dag, men i går (satser på at det er innenfor). Syltraversen i stort sett skyfri og vindstille forhold. Kjempeflott tur. Orket ikke drasse med meg kamera, så det får duge med mobilbilder.
 9. 1 point
  HegeJohnsen

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Toppturer i nærområdet til hytta i helgen. To nye topper på "Holtålen PF >100 meter" kan krysses av: Storskarven (1265 moh) og Gjårdvola (1121 moh). Var også oppom Bønskneppen på hjemvei etter Gjårdvola. Nysnø på toppene, og små myrtjern og bekker er i ferd med å fryse til. Det går ubønnhørlig mot vinter i fjellet. Det første bildet viser punkt nord for selve toppunktet på Gkårdvola. Finest utsikt herfra, synes jeg. Bilde 2 er fra Bønskneppen, og siste bilde fra Storskarven.
 10. 1 point
  Jada, det ble en kort tur fra fredag til lørdag til Svarttjern på Skrim. Været var lett yr fredag kveld, rått og fuktig på natta, men på lørdagen lysnet det etterhvert. Tåka lå tjukk som graut på morgenen ved vannet. Fant en fin teltplass ved Svarttjern etter tips her på forumet. Det ble mørkt da jeg kom frem så jeg gikk for den selv om det var veldig fuktig i bakken her. Opp med telt og skifte til tørre ullklær og varm mat. Satte alle luker på fullt gap. Det ble en del kondens i løpet av natta og posen kjentes fuktig ut på utsiden, men tørket greit opp utover morgenkvisten med åpen teltdør. Jeg så på morgen at noen av pluggene hadde løsnet litt i bakken da jorda var veldig løs og fjell under. Burde vel ha lagt på noen stener eller noe. Positivt overrasket at det ikke ble noen form for frysing. Det beste ved teltet var vel egentlig og åpne opp hele siden av teltet på morgenen, strekke ut armen og fyre opp primus og sette på morgenkaffe. Satt i posen med en atom lt hoody på overkroppen. Forøvrig veldig fornøyd med den. Ble et par timer med kaffe og frokost Legger ved et mobilbilde av Svarttjern her. Når jeg gikk tilbake passerte jeg en leir oppe på en kolle. Det var to mindre telt med en tarp imellom. Ser i ettertid at det var nok et smartere valg under slike værvalg; vekk fra den verste morgentåka som samlet seg rundt vannet og mer lufting. Men alt i alt en positiv opplevelse og en erfaring rikere. Takk for bistand dere
 11. 1 point
  Ikke annonsert her, men..... Ser at Hekta-på-tur annonserer med 24 timers kupp på blant annet Jetboil Flash til kr 999,-, med oppgitt førpris kr 1799,-. Et søk på prisjakt viser dog at prisen ligger på fra 949,- (Outnorth) til dyreste 1799,- (Amfibi).. De fleste ligger godt under dyreste pris. Søket hos prisjakt viser også at den faktiske "før prisen" hos Hekta på tur var 1299, ikke 1799. Ikke akkurat rederlig annonsering dette syns jeg.
 12. 1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy