Ja, det krever litt gass å steke pannebrød – men faktisk mindre enn mange tror. Jeg bruker ofte mindre drivstoff på å steke et brød enn på å koke opp grøt. Det går raskt og kan gjøres på lav varme, så forskjellen i forbruk er nok ganske liten. Mange antar at steking alltid er energikrevende, men for mat som stekes raskt, stemmer ikke det.
Du kan også steke i en kjele eller gryte, avhengig av hva slags kokekar du har med. En liten kaffekjele eller titankopp går nok ikke, men det går an å eksperimentere med hvilke kokekar man har med. En liten gryte med lokk er jo veldig universal, og fin å pakke kjøkkenredskaper i.
Selv har jeg med en non-stick stekepanne og en liten kaffekjele på langtur. Stekepannen er stor nok til å koke risgrøt og lignende i også. For meg er de ekstra hundre grammene verdt det – det gir stor variasjon i hva slags mat jeg kan lage underveis.
Med det var bare et forslag – siden din løsning hverken fungerte eller smakte godt, så er det kanskje verdt å endre på noe.