Gå til innhold
  • Bli medlem

Luftigste toppunkt, ulike høydekategorier


Kaare_70

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg ville poste et innlegg om hvilket toppunkt som er luftigst i Norges land. Mulig det har vært diskutert før; jeg har faktisk ikke sjekket.

Jeg er mest interessert i de høyeste toppene selv, og av de over 2000moh må det vel være Store Austanbotntind som skiller seg ut. Mange ønsker jo sikring ut på selve toppunktet av denne monolitten. Men ellers kan jeg faktisk ikke komme på noen selv, som er så luftige. Jo, Søre Nål på Knutseggen, men den har ikke "min" pf... Og søren, nå kommer jeg på Veobrehesten også. Der hadde jeg jo sikring selv...

Ok, men det er mange topper i landet, og om noen har erfaring fra luftige toppunkt , f.eks. <1000moh og <2000moh, så hadde det vært kjekt å høre litt om det eller se bilder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
....og av de over 2000moh må det vel være Store Austanbotntind som skiller seg ut.

Synes luftigheten til Store Austanbotntind er særs oppskrytt. Personlig ble jeg skuffet da jeg kom dit! Synes flere andre toppunkt er mer luftig. Feks:

Søre Nål

Storen

Skarvflyløyfttinden SØ2

Store Memurutinden Midttoppen

Veobreahesten (stortoppen og vesttoppen)

Delvis Killingen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er enig i mye av det Sondre skriver, men synes fortsatt Store Austanbotntinden kvalifiserer til en av de mer luftige toppene, men det er på en måte veien ut dit som er mest luftig, når man sitter godt plantet på baksiden av varden er det med en gang bedre plass.

Men Midttoppen på Store Memurutinden??????

Ellers er de toppene du nevner stort sett sekundærtopper. Av skikkelige topper over 2k er det vel egentlig mest Storen som skiller seg ut.

Slettmarkpiggen er heller ikke helt tapt bak en stol, er ikke alt for mye plass på selve toppunktet der, som strengt tatt henger ute i veggen. Er jo derimot ikke så langt ned på innsiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slugen har et luftig toppunkt som er tilgjengelig for folk flest uten høydeskrekk

Om du mente Slogen så kaller jeg ikke den luftig. Det er mye luft rundt ja, men når det kan sitte 20-30stk på toppen blir det for stort til at det kvalifiserer som luftig i en slik sammenheng kaare_70 spør etter. Høyeste punkt på Råna er det ikke mange som går bort på, relativt luftig dit. Ellers kan jeg tenke meg at nordøsteggen til Store Trolltind må være noe av det luftigste vi dødelige kan få med oss her til lands, når det gjelder adkomstruter til topper. Til og fra topper kan en jo gjøre det så luftig en vil, uavhengig av hvor luftig det er på selve toppen.

Denne ruta husker jeg som luftig, spesielt ene standplassen som var på 0,5m dyp hylle i bratteste veggen :D Og østegga på Bispen var også ei luftig og fin rute selv om den kanskje ser verre ut enn den var. Eller har det noe med vanen å gjøre når en er noen timer i høyden :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egentlig er det svært få 2k hovedtopper som er det jeg kaller luftig.

Men Midttoppen på Store Memurutinden??????

Husker sikkert feil Morten. Mener å huske at det ikke var så mye plass på toppen, og at nordstupet ga en viss følelse av luftighet. Slettmarkpiggen kan vel sammenliknes med St. Austanbotntinden. Ellers så synes jeg den korte broa over til Sørvestre Styggehøbreatinden var mer luftig enn ut til Austanbotntind.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tydelig at følelsen av luftighet varierer ja. Er fullt enig med trådstarter at Store Austanbotntind kvalifiserer i høyeste grad, men holder med Morten i at veien ut kanskje er mest luftig. Man blir litt akklimatisert på veien til toppvarden...

Ellers er vel de mest luftige over 2k listet opp nå...

Husker sikkert feil Morten. Mener å huske at det ikke var så mye plass på toppen, og at nordstupet ga en viss følelse av luftighet.

Hehe, vi satser på at minnet spiller deg et puss akkurat der Sondre :) , selv om akkurat selve toppunktet, som Hans Petter her sitter på, har liten plass:

https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=1202 (Store Memurutind, midttoppen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, vi satser på at minnet spiller deg et puss akkurat der Sondre :) , selv om akkurat selve toppunktet, som Hans Petter her sitter på, har liten plass:

https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=1202 (Store Memurutind, midttoppen)

Hehe, ja det var nok den lille egga/tappen jeg husket var så luftig. :) Spesielt siden det var en del vintersnø.

http://2.bp.blogspot.com/_cBQMeuQg4lg/ScapSYkoe5I/AAAAAAAABV0/Lh8nGWvTq_I/s1600-h/2009-03-21_18.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_cBQMeuQg4lg/ScapRwgxIwI/AAAAAAAABVk/c0_QK85ggP4/s1600-h/2009-03-21_21.jpg

Ellers synes jeg det absolutte toppunktet på Store Dyrhaugstinden også er en smule luftig. Noe av grunnen til at jeg "kritiserte" St. Austanbotntinden var nok at jeg hadde så store forventninger til den etter å ha hørt mye om toppunktet fra før. Da jeg kom dit enset jeg knapt at veien ut eller toppunktet var luftig. Det er MIN personlige oppfatning. At den er blant de mer luftige toppunktene over 2k her i landet kan jeg vel saktens si meg enig i, selv om noen ligger over og ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.