Gå til innhold
MariusP

Pris på brukt hagle

Det er 2853 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg har nettopp tatt jegerprøven og skal kjøpe meg ei hagle for småviltjakt.

Vurderer å kjøpe ei brukt hagle.

En kjenning skal selge ei Winchester mod 101 kal 12. Hagla er ca 20 år, men nesten ikke brukt.

Våpenet er i utmerket stand og det følger med endel utstyr som våpenetui pussesaker o.a.

Selger har fått hagla for noen år siden og vet derfor ikke hva den er verdt. Jeg har heller ikke peiling på hva den er verdt.

Hva synes du jeg skal by for hagla?

...Marius

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja, si det...

Den er fremdeles i salg, her en annonse fra Cabelas i USA: Skjult lenke - logg inn for å se den

Kanskje det gir deg en pekepinn?

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå kjenner jeg ikke den hagla, men med dagens krav til ammunisjon bør ikke gamle hagler gå for dyrt.. De aller fleste nye hagler har i dag utskiftbare choker, mens ei så gammel hagle trolig har fast 1/2 og 3/4 trangboring. Du bør ta den med til en våpenhandler/smed og spørre om den tåler stål f.eks. Jeg ville gått opp til 2000,- hvis den er fin. En ny Baikal med utskiftbare choker går for 4000,-

Men som sagt, jeg kjenner ikke den hagla.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når du først skal kjøpe hagle er det viktig å få tak i ei som passer. Du kan ha flaks med den du har tilbud på. Om det ikke er utskiftbare choker ville jeg ikke kjøpt hvis det er trange løp. Maks 1/2 boring.

Finnes ellers mye brukte hagler hos diverse våpenbutikker. Der kan du gjøre gode kjøp. Google litt på brukte våpen e.l. så finner du mye. Da får du også en anelse om pris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror jeg ville skjekket om hagla er trykktestet og godkjent for stålhagl. Er den 20 år gammel så ikke det sikkert. Da kjøper du kanskje en hagle du ikke kan bruke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tror jeg ville skjekket om hagla er trykktestet og godkjent for stålhagl. Er den 20 år gammel så ikke det sikkert. Da kjøper du kanskje en hagle du ikke kan bruke.

Stål var i bruk i USA leeenge før det kom hit til lands.. uansett er Vismuth et bedre alternativ, og det kan du bruke i alle hagler.. Når det gjelder prisen på den Winchesteren: jeg ville begynt på 1500,... Dersom den ser bra ut hadde jeg muligens strukket meg til 3.000,-...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en Beretta fra midt på 1970 tallet og den har 1/2 og 1/1 boring. Denne, har jeg fått oppgitt, skal ikke være sterk nok for stål (Jaktpatron, stålpatroner til leirduer går bra.) og jeg holder på å se etter en ny. Til rypejakt og stål ville jeg helt klart prioritere en med utskiftbare choker eller i hvert fall åpnere boring.

Noen mener derimot at det ikke trenger å bety noe hvilken patron du bruker, men jeg er ikke sikker.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Nå er det noen som mener at blyforbudet i noen områder kommer til å forsvinne med tiden, men i nermeste fremtid må vi nok regne med at det blir stål, vismut eller andre materialer som må brukes.

Importør eller en seriøs forhandler kan helt sikkert fremskaffe dokumentasjon på hvor høyt trykk dette våpenet tåler. Det kan godt hende at den holder dagen krav.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da man i Dk forbød bly i patronerne, blev en masse gode haglbøsser boret op i choken eller helt skrottet. Senere har man i Dk fundet ud af at næsten alle i god stand vil kunne klare stålhagl og det højere tryk.

En meget lidt brugt Winchester 101 fra ca '90 (findes de?? troede de stoppede i midten af 80'erne med at producere dem?!?måske er det en 101 XTR-lightweight) ville uden tvivl kunne klare stål - de sælges og er ret eftertragtet i Dk. Jeg har set dem for alle priser op til 13000, de 1100$ hos cabelas er nok ikke urealistisk, det svarer vel ca til +11.000 i købekraft her i skandinavien. 101'erne er også eftertragtet derovre. Jeg ville ikke betænke mig på at købe den, hvis du kan få den til 5-6000 (PS jeg kender ikke sælger og får ikke procenter :wink: ).

Ang bly- og stålhagl, så skal jeg ikke gøre mig for klog her inde. Norske patroner kunne jo være hårdere ladt end de man køber i Dk, men jeg tror det på den anden side ikke - det burde være samme standard.

My tuppence worth

ulf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2853 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.