Gå til innhold
MariusP

Pris på brukt hagle

Det er 2764 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg har nettopp tatt jegerprøven og skal kjøpe meg ei hagle for småviltjakt.

Vurderer å kjøpe ei brukt hagle.

En kjenning skal selge ei Winchester mod 101 kal 12. Hagla er ca 20 år, men nesten ikke brukt.

Våpenet er i utmerket stand og det følger med endel utstyr som våpenetui pussesaker o.a.

Selger har fått hagla for noen år siden og vet derfor ikke hva den er verdt. Jeg har heller ikke peiling på hva den er verdt.

Hva synes du jeg skal by for hagla?

...Marius

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja, si det...

Den er fremdeles i salg, her en annonse fra Cabelas i USA: Skjult lenke - logg inn for å se den

Kanskje det gir deg en pekepinn?

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå kjenner jeg ikke den hagla, men med dagens krav til ammunisjon bør ikke gamle hagler gå for dyrt.. De aller fleste nye hagler har i dag utskiftbare choker, mens ei så gammel hagle trolig har fast 1/2 og 3/4 trangboring. Du bør ta den med til en våpenhandler/smed og spørre om den tåler stål f.eks. Jeg ville gått opp til 2000,- hvis den er fin. En ny Baikal med utskiftbare choker går for 4000,-

Men som sagt, jeg kjenner ikke den hagla.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når du først skal kjøpe hagle er det viktig å få tak i ei som passer. Du kan ha flaks med den du har tilbud på. Om det ikke er utskiftbare choker ville jeg ikke kjøpt hvis det er trange løp. Maks 1/2 boring.

Finnes ellers mye brukte hagler hos diverse våpenbutikker. Der kan du gjøre gode kjøp. Google litt på brukte våpen e.l. så finner du mye. Da får du også en anelse om pris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror jeg ville skjekket om hagla er trykktestet og godkjent for stålhagl. Er den 20 år gammel så ikke det sikkert. Da kjøper du kanskje en hagle du ikke kan bruke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tror jeg ville skjekket om hagla er trykktestet og godkjent for stålhagl. Er den 20 år gammel så ikke det sikkert. Da kjøper du kanskje en hagle du ikke kan bruke.

Stål var i bruk i USA leeenge før det kom hit til lands.. uansett er Vismuth et bedre alternativ, og det kan du bruke i alle hagler.. Når det gjelder prisen på den Winchesteren: jeg ville begynt på 1500,... Dersom den ser bra ut hadde jeg muligens strukket meg til 3.000,-...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en Beretta fra midt på 1970 tallet og den har 1/2 og 1/1 boring. Denne, har jeg fått oppgitt, skal ikke være sterk nok for stål (Jaktpatron, stålpatroner til leirduer går bra.) og jeg holder på å se etter en ny. Til rypejakt og stål ville jeg helt klart prioritere en med utskiftbare choker eller i hvert fall åpnere boring.

Noen mener derimot at det ikke trenger å bety noe hvilken patron du bruker, men jeg er ikke sikker.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Nå er det noen som mener at blyforbudet i noen områder kommer til å forsvinne med tiden, men i nermeste fremtid må vi nok regne med at det blir stål, vismut eller andre materialer som må brukes.

Importør eller en seriøs forhandler kan helt sikkert fremskaffe dokumentasjon på hvor høyt trykk dette våpenet tåler. Det kan godt hende at den holder dagen krav.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da man i Dk forbød bly i patronerne, blev en masse gode haglbøsser boret op i choken eller helt skrottet. Senere har man i Dk fundet ud af at næsten alle i god stand vil kunne klare stålhagl og det højere tryk.

En meget lidt brugt Winchester 101 fra ca '90 (findes de?? troede de stoppede i midten af 80'erne med at producere dem?!?måske er det en 101 XTR-lightweight) ville uden tvivl kunne klare stål - de sælges og er ret eftertragtet i Dk. Jeg har set dem for alle priser op til 13000, de 1100$ hos cabelas er nok ikke urealistisk, det svarer vel ca til +11.000 i købekraft her i skandinavien. 101'erne er også eftertragtet derovre. Jeg ville ikke betænke mig på at købe den, hvis du kan få den til 5-6000 (PS jeg kender ikke sælger og får ikke procenter :wink: ).

Ang bly- og stålhagl, så skal jeg ikke gøre mig for klog her inde. Norske patroner kunne jo være hårdere ladt end de man køber i Dk, men jeg tror det på den anden side ikke - det burde være samme standard.

My tuppence worth

ulf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2764 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×