Gå til innhold
  • Bli medlem

Sokk i skisko?


holt

Anbefalte innlegg

hei

Jeg har fra gammelt av pleid å bruke to par sokker i skiskoene: Et tykt ullpar og et tynt ullpar. Etterhvert har det kommet litt tykkere ullsokker som er fint strikket, slik at de ikke lager gnagsår slik som de gode gamle ullsokkene fra bestemor gjør hvis de kommer direkte på huden.

er det noen som har noen erfaringer med å bruke bare en enkel litt mellomtykk sokk i skiskoene? Eller anbefales det å bruke to par?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Var i helga på telttur og prøvde Smartwool mounatineering. Varm og flott sokk. Var for det meste i ro, og ca -12 til -15. Alfa skarvet sko. Fungerte bra, men før neste telttur på denne årstiden skal det investeres i biuvakk-sko av en eller annen sort. Kan være at den smartwool sokken blir for varm ved høy aktivitet, men det kommer jo ann på hvor varm man er.

Hadde med meg noen summit knestrømper fra bridgedale, men de ble for kalde. Ser at bridgedale har innersokker også, skal prøve det ved en senere anledning. Er vel som alt annet med ull, lag på lag prinsippet gir mer varme. Bare vær obs på at skoen du har tenkt til bruket ikke blir for små, viktig at man får et lite luftlag i skoa. Hvis du ikke har kjøpt sko, kan det jo være greit å prøve sko i butikk med begge par sokker - kan hende du må opp 1-2 str hvis det er tenkt for vinterbruk. Erfarte i helgen som var, at skarven fungerer bra i aktivitet i kulda, men kan bli kald når i ro - men da er det biuvakk-sko som er tingen - evt hvis man har pulk ta med seg noen "heavy" sko i tillegg som er beregnet for vinterbruk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker sokker fra Bionic/X-socks i skiskoene. Har 2 versjoner til langrenn(en for hard trening og ikke så kaldt og en for kuldeperioder(les vintern2010) og roligere turer) og 1 til alpint.

Synes disse fungerer veldig bra og holder fasong fint selv om det kan bli noen dager mellom hver vask. Dog er de vel laget for aktivitet så hvis man skal rusle rolig rundt og så f.eks ta lange pauser, isfiske e.l når det er kjølig burde man nok ha noe mer ull i sokkene enn X-socks har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.