Jump to content

Espen K

Aktiv medlem
 • Posts

  229
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Espen K

 1. Litt ot, men hvor varme er Kayland m11? For a vare litt konstruktiv ogsa, kan jeg nevne at jeg har breie fotter og liker passformen til Kayland, og synes la sportiva sine er fryyyktelig smale. Dette med sko er som nevnt fryktelig komplisert, har solgt en del sko og det er ofte klin umulig a vite hva som passer folk/hva de liker. Losningen er og blir a prove alt man kommer over, inntil man finner noe som passer.
 2. CE-godkjent kun for slakkline.. Kan hende det er fullt mulig, men ville ikke tatt sjansen. Gleden over å ha spart en hundrelapp er kanskje ikke så stor lenger når du henger og dingler og lurer på om karabinen holder:)
 3. OT, men har du oppskriften til det snasne pannebrødet?
 4. Det burde være et alternativ til; Det finnes mye vi ikke kan forklare ENNÅ. Det er bare dumt å tro at vi forstår alt, som det virker som mange mener i dag. Tenk bare på elektrisitet, radiobølger, for ikke å nevne ild; krefter som alltid har eksistert, men som mennesket bare har "mestret" i en relativt kort periode. Jeg tror evner som de Snåsamannen har er absolutt reelle, og det blir for dumt å si at det er humbug bare fordi vi ikke forstår det på det nåværende tidspunkt. Internett ville også blitt omtalt som humbug hvis det ble presentert for 100 år siden, og radio ble ansett som et leketøy i en ganske lang periode.
 5. Sikkert et dumt spørsmål, men; Når man tørker sin egen turmat, koker man da opp pasta/ris for så å tørke det? Tenker da spesielt på fullkornpasta og brun ris, som er mest næringsrikt men krever noe inn i grøten med koketid. Espen
 6. Største problemet ditt vil jeg si er lunsjen. Lunsj er det måltidet som spises mens du går, og selv om det er fristende å kjøre rett i koppen gir det ikke mye energi. Jeg ville hatt noe tilsvarende en pose Real til lunsj, og evt laget en litt mer "skikkelig" middag. Kjør potetmos/ris+kjøttdeig og posesuppe for eksempel. En ting jeg hadde stor suksess med i vinter var å ha med en pose med grønnsaker (purre-gulrot-mais-paprika-tomat etc) og ha en liten håndfull oppi hver middag. Jeg er glad i mat, og blir gal av kun real og havregryn etter en stund. Både kjøttet og grønnsakene kan jo helt fint tørkes.
 7. Tja, kommer an på så mangt. Uteklatring sliter mer enn inne, steintypen har også en del å si. Lengde på øktene? Selv sliter jeg ut et par ila ca 9-12 mnd, klatrer 1-3 ganger i uka alt ettersom. Punktslitasje som det du beskriver kan jo ha begynt som et kutt og utvidet seg etter hvert. Tror ikke jeg ville gitt deg nye sko ut fra det du har sagt nå, men det er jo alltid verdt å prøve.
 8. Det er måten jeg har pleid å gjøre det, men jeg har lyst til å slippe alle disse småposene. Det blir jo fort over 20 stykker på ei uke! Det er noe søl å lete gjennom alle posene, også samler det seg jo opp en del søppel. Tenk så deilig å kunne ha en pose med havregryn, en med ris og en med potetmos. Slipper all letinga, og slipper poser som sprekker og nalgeneflasker som tar opp plass og er tunge. Skulle jo være en god ide, men ser ut til at det er vanskeligere å få til enn først antatt.
 9. Ved å ha maten rett oppi, altså? Har hørt at PU ikke er det beste å få i seg, men tenker samtidig at det får være grenser for hysteri.
 10. Jeg er så lei av å alltid ha med en haug fryseposer til turmat. De lekker og samler opp en masse søppel. Kunne tenke meg t par STS-poser til maten, men er litt usikker på om disse kan brukes. Setter de igjen smak på maten, og inneholder de evt giftstoffer som det kan være lurt å holde seg unna?
 11. Det kommer helt an på. Er du på et crag en dag og det henger igjen slynger, tar du de ikke med deg. Men frekventerer du stedet og det alltid henger slynger på ei (åpen) rute og du aldri har sett noen som faktisk klatrer der, syns jeg det må være kurant å ta dem med seg. Men man rappellerer IKKE ned for å hente de, skal det gjøres i god stil skal man klatre ruta og strippe den på vei ned. Konklusjonen for de som klatrer og henger igjen utstyr blir jo da at skal du jobbe med ei rute får du passe på å ihvertfall være der, drar du til Syden i to uker kan det være en fordel å ta ned slyngene sine.
 12. Nøyaktig hva de to første betyr skal jeg ikke uttale meg om, men den totale misvisningen er Total correction+annual corr*antall år siden kartet var produsert. Annual correction viser hvor mye magnetisk nordpol beveger seg i løpet av et år.
 13. Hei! Drar om ikke mange dagene på tur til Alaska, men så har det dukket opp et problem. Fyren som skulle kjøre oss ut i villmarka skal bort, og vi vet ærlig talt ikke hva vi skal gjøre. Er det noen som har forslag til gode måter å komme seg ut i marka på, med utgangspunkt Fairbanks? Gracias, Espen.
 14. Hehe, var en liknende annonse på Finn for en stund siden.. Snø gis bort mot henting:)
 15. Jeg fikk ikke sett det på TV engang:( Ganske ille, faktisk, å bare kunne se tabellene oppdatere seg på nett, så først noen klipp i dag på Youtube. Skulle så gjerne vært der! Har vært ute i marka og sett på et par ganger før, det er stemning, det!! Får prøve å få til VM, men med lang reisevei og studier blir det fort vanskelig.
 16. Om du bare får til syinga tror jeg det er en superide. Dunjakka mi har tilsvarende løsning, og jeg har også lurt på å ly det på soveposen. Eneste minus jeg kan tenke meg er at det kan bli ubehagelig med velcro rett på kroppen, men på en vinterpose har man jo gjerne på ullundertøy uansett. Om du gjør det; post i sytråden så vi kan se resultatet!
 17. Ja, æsj. Tenk å gjøre langrenn om til en artig publikumsidrett hvor man faktisk kan se løperne mesteparten av tida, også attpåtil gjøre det til en fellesstart så man kanskje kan få en spurt også! Noen ganger er jeg glad jeg er av den yngre garde.. Greit nok at kanskje 6 runder blir litt i overkant, men jeg ser virkelig ikke problemet med at de prøver å skape litt mer action.
 18. Alternativt har du dette, som kan strykes på. Finnes også i en utgave som sys på, det er vel fort nett hva du ser etter. http://www.shelby.fi/catalog/product_info.php?cPath=22_30&products_id=170
 19. Da må jeg kverulere litt til; Hvorfor har du med dunjakke somerstid? Det jeg anser som dunisens bruksområde er lunting rundt teltet/foran bålet, i teltet om det er kaldt, stopp osv. De gangene det er plussgrader er ikke behovet for å kunne hive på seg noe varmt og kjapt like stort. Er ikke en god ull/fleecegenser en bedre løsning enn knappe halvanna kilo dun, som i tillegg er kokvarmt når det blir mer enn 4-5 minus? Eller er det jeg som har misforstått noe?
 20. Tror ikke jeg ville brukt penger (og vekt) på en vanntett pose. Annapurna er ikke akkurat ei jakke man har på seg i regnvær, så fukt burde ikke være et problem. Helsport selger pakkposer tilsvarende de som soveposene kommer i, skulle tippe den minste av de kunne passe bra. Uten å ha prøvd vanntett pose vil jeg anta den er mer knotete å stramme og tømme for luft, enn det det er å stappe en soveposepose og dra igjen reimene.
 21. Hva med i stedet for å pakke liggeunderlag nedi sekken osv, så bare klipp til og lim/teip biter av liggeunderlang rundt flaska og matpakka? Skulle ikke det løse mesteparten av problemet, egentlig?
 22. Etter at jeg kjøpte dunis har jeg praktisk talt slutta å ta med tjukk ullgenser på tur. Ned til -25 går jeg i brynje arctic under ytterjakka, og hiver ME Annapurna over når jeg stopper/om det er kaldt i teltet. For kaldere forhold enn som så bruker jeg svigerbestemors strikkede genser.
 23. Ifølge mitt heller dårlige mattehode er det gjennomsnittsvekt du må se på, altså hva flaska . Sett at du drikker helt jevnt og er tom akkurat i det turen er ferdig, blir snittvekta på termosen 1 kg, og du får 7,5 dl vann. Soloflaska on the other hand får en snittvekt på 0,875 kg og gir 1,5 l vann. Samtidig kan det nevnes at det er mulig tineteknikken kan ha en innvirkning, iom at snø isolerer veldig godt. Sånn. Tilbake til bacheloroppgaven.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy