Gå til innhold
  • Bli medlem

Leiku

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Leiku

  1. Ja sjekka den nå når jeg var å kikka på nye skisko. For meg er det enkle best, holder meg til 75 mm og BC. Xplore er dyrere, bindingen virker solid nok men ikke skoen. Skoen har til og med bevegelige deler, to knotter som er fjærbelastet ! Kommer sikkert noe skitt inn når man går i lyng og grus. Xplore tør jeg ikke satse på!
  2. Sjekket skomakeren, han ville ikke fikse dette, eller bytte såle. Bare å kaste, synd selve skoene er jo helt ok, ikke noe gjennbruk her nei Har under tvil kjøpt nye BC sko. Fant noen på salg, får heller sjekke om bøylen er løs før langturer. Og være flinkere til å skrape i sporet på bindingen.
  3. Har forsket litt på emnet etter at bøylen løsnet på mine -BC skisko i løssnø, kuling og 8-10 minus. Ser i butikkene at sålene på ulike skisko for BC systemet er av samme fabrikat, antar derfor at faren for at bøylen løsner må man leve med selv om man er flink til å fjerne is/snø i bindingen under skoen.Har ikke bestemt meg for nye sko enda. En del anbefaler lim, men jeg er nok tilhenger av mekanisk reparasjon om det er mulig. Liming, krever ofte mer tid og noe temperatur. Klassisk nødreparasjon på 75 mm binding blir stabil og skia kan løftes i løssnø. kan stabiliseres mer med rem bak hælen. På BC systemet er det litt mere plundrete, ser at det er mulig å legge et dobbelt nylonsnøre (som jeg alltid har i sekken) igjennom bindingens låseklo. Det er da mulig å få bundet skoen fast. Kan stabiliseres ytterligere med rem/snøre gjennom/under midtstykket på bindingen og rundt skoen. Blir brukbart men ikke veldig stabilt, og noe vinglete sideveis.
  4. Interessante tilbakemeldinger, ikke ukjent problem ser det ut til. Selve skoen til Alfa er svært god, beste jeg har hatt tror jeg. Kunne sikkert vart i mange år til. Har tidligere slitt ut Alfa, Asolo og Crispi med 75 mm såle, hvor jeg har slitt ut selve skoen. En av fordelene med 75mm systemet er at bindingen gir bedre muligheter for nødreparasjon i fjellet. Ser ikke helt hvordan jeg skal få til en brukbar nødreparasjon med BC. Svaret fra Alfa sko er slik: "Bøylen er fortsatt støpt på samme måte is oene nå unntatt Xplore systemet. Dette er noe som kan skje på sko når man går i løssnø som gjør at man får snø under sålen og skoen/bindningen blir gåendes i spenn." Jeg går jo mest i løssnø, utenfor løyper. Foreløpig konklusjon er at BC systemet brukes på turskiene, og 75 mm på fjellskiene.....? Litt kjedelig jeg har likt BC systemet på mine Åsnes Nansen.
  5. I dag ble skiskoene mine ødelagt - Alfa skarvet gtx bc. Hadde et lite fall og den ene bøylen blei trukket ut av sålen !! Den andre bøylen er også løs! Bruker alle produsentene samme såleløsning som Alfa på bc-skisko eller finnes det noen bedre ? Det viser seg at bøylen bare er stukket inn i sålen, det er kun et lite hakk, ellers ingenting som holder den på plass om den blir løs. Dårlige greier synes jeg, stengene som holder bøylen i sålen burde hatt en liten knekk slik at den holdes på plass selv om den blir løs. Jeg hadde en strabasiøs retur på noen kilometer i løssnøen, 8-10 minus og kuling. Måtte surre skia fast til skoen med gaffatape, det holdt ei stund. Bra det ikke var noen lang fjelltur, det kunne blitt krise, spesilet om det hadde skjedd med begge skoene. Vurderer sterkt å gå tilbake til 75 mm systemet. Har noen tilsvarende opplevelser ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.