Gå til innhold
 • Bli medlem

Mattis T.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mattis T.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som vet om det finnes på markedet en lett brenner til solobruk, som går på fast brennstoff (gjerne brennstoff-tablett) og har en integrert titan-kopp?
 2. Jeg faller stadig tilbake til Ajungilak Kompakt Winter til helårsbruk, med mindre det er kaldere enn -10. En veldig god og komfortabel allround-pose. Drøye 2 kg og ikke spesielt liten, men den funker. Er lei av Helsport-poser der glidelåsen kiler seg i stoff-leppa utenpå.
 3. Min erfaring er at de svært rimelige kit-objektivene som følger med EOS450D og de andre "forbruker-kameraene" fra Canon ikke i det hele tatt yter disse husene rettferdighetBildene blir blasse og altfor ofte uskarpe. Legger du på noen kroner og erstatter det med f.eks. Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM (koster rundt 2,5K) eller Canon EF-S 15-85mm F3.5-5.6 IS USM (som koster litt mer) får du et MYE bedre og mer anvendelig standardobjektiv, som gir deg den ekstra punchen du aldri vil få med kitobjektivet, der alle komponenter så vidt meg bekjent er i plastikk. Sikkert mulig å få tak i brukt
 4. Knallbra kvalitet, men styr unna den aller minste turøksa. Totalt ubrukelig til annet enn lett kvisting og opptenningsved, altfor kort skaft.
 5. Ønsker ikke å diskutere for eller mot catch-and-release eller betenkeligheter rundt hvorvidt denne skytingen foregår i nærheten av tettbygd strøk eller ikke. Heller ikke hvorvidt gjedda er et skadedyr som bør beskattes hardt eller ei (har for øvrig “oppdaget” gjedda som en prima og fra min side høyst undervurdert matfisk, fisker jeg gjedde er det derfor til maten). Når skytevåpen brukes på denne måten som vi ser her, i en helhet med umoden brøling, skryting og barnslilge machotakter, og hvor formålet virker å være å slakte så mye gjedde som mulig, tror jeg det stritter fullstendig med fol
 6. Pønsker på kajakk, og har følgende kravspec: - Stødig og robust allround-kajakk - Skal kunne brukes både på sjøen, på innsjøer og i "moderate" elver - Må kunne ta oppakning for en ukestur - Må kunne håndteres greit alene opp og ned på et biltak og ved bæringer - Tilnærmet vedlikeholdsfri Forslag?
 7. Har selv testet Spot II grundig de siste månedene, bl.a. gjennom en månedsekspedison i Canada. Både SMS-er og mailer til "pårørende" har UTEN UNNTAK gått gjennom. Håper du finner ut av det og kunngjør svaret her.
 8. Bruker selv en liten Sony (med øreplugger ) og er veldig fornøyd. Min erfaring er at du får det du betaler for, så kjøp et anerkjent merke! Fine go billige radioer på Claes Ohlsson, men de tar jo ikke inn signaler hvis du er i litt grisgrendte strøk...
 9. Spot II testet på seiltur i går kveld, sjekk [Hidden Content].
 10. Synes de "tynne" Ortlieb-sekkene blir for puslete til oppbevaring av mat (ref. skarpe kanter), og foretrekker PD 350 eller den enda kraftigere PS 490 eller PD 620 (sistnevnte har et langsgående "vindu", ganske praktisk).
 11. Rendalssølen er fantastisk, støtter det forslaget! Som et alternativ til å starte fra Fiskevollen eller Mefurua kan dere kjøre til Åkrestrømmen og retning Drevsjø, rett før du kommer til Elvbrua (der vegen krysser Femundelva) ligger det et hyttefelt på venstre side (Grønlia?). Herfra går det fin tursti innover mot selve Sølen, lettgått og flotte leirplasser. En overnatting i selve Sølenskaret ved Skardtjønna anbefales, herfra er det bare en liten spasertur opp på toppen av selve dronninga av Hedmarks fjelltopper.
 12. Hei, hvis det er ok å kjøre 3-4 timer kan Valdresflya anbefales som utgangspunkt for turer inn i den "nærmeste" delen av Jotunheimen. Har selv hatt flotte helgeturer fra Osloområdet i de traktene. Eller hva med å kjøre til Gjendesheim og parkere der, og gå opp Leirungsdalen som er merket og lettgått og omgitt av spektakulære topper, og ende opp på Gjendebu. Herfra kan man ta båten tilbake til Gjendesheim, eventuelt gå av halvveis på Memurubu og gå siste etappe over Besseggen før dere setter dere i bilen.
 13. Undertegnede har fjernet linken i dette vedlegget, da det fremprovoserte en reaksjon som jeg ikke har noen problemer med å forstå/respektere. Men når det etterspørres konkrete råd om utstyr/leverandører i en slik tråd synes jeg det bør være legitimt å kjøre "rent trav" fra entusiastiske aktører. Mattis T.
 14. Hei, du vil IKKE bli misfornøyd med en SynMat 7! Gode tilbud her: [Hidden Content] Selv til "normale" vinterturer vil du oppleve at den isolerer godt (temperaturgrense -17 grader i følge produsenten). Og en tynt, rimelig celleplast-underlag som underlag til madrassen vil selvsagt gi enda bedre isolasjon. Sover du under åpen himmel vil det også gi god beskyttelse mot kvister etc. Og da er vi jo inne på ulempene med de delvis luftfylte madrassene - de må behandles med litt forsiktighet. Det er ikke den du ligger på foran bålet, for å si det sånn.
 15. Saksopplysning: Vesten produseres av Baltic Safety Products AB, og holder bra kvalitet!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.