Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Fann omsider ein tysk nettbutikk med vanvittig utval: https://www.allmaps.de/WG_1355.php EUR 29,90 inkl frakt til Noreg. Og så blir det vel litt toll og anna.
  3. Kortreist tur, rett på baksiden av huset (østmarka): Dagen derpå, kaffe må til:
  4. Her var det mye fint, skal absolutt sjekke ut disse knivene også. Tusen takk
  5. I dag
  6. Casström er også fine og gode kniver og mener de kan graveres om du bestiller fra produsent. Disse finnes i ulike størrelser, og man kan på de samme modellene velge mellom ulike skaft, slirer, sliping og på noen modeller stål. F.eks. noe sånt https://www.casstrom.com/en-world/products/no-10-sfk-curly-birch-stainless-leather?_pos=7&_fid=c52cc1877&_ss=c No. 8 er en litt mindre kniv.
  7. Tusen takk! Helle sin Gaupe er en veldig attraktiv kniv, pluss tilbud! En kvinnes drøm
  8. Jeg har veldig lite forhold til gravering på kniver, men Helle har tilbud på gravering, på noen modeller, ut mai. https://no.helle.com/collections/konfirmasjon-spesial Ikke at det er veldig dyrt, ellers, heller, men det kan jo være verdt å ta med seg. Av modellene på tilbud, så ville jeg ha gått for Gaupe, eventuelt Fossekallen, til dette bruket. Det er helt ok modeller, fra en produsent, som pleier å vite hva de driver med.
  9. Hei, Jeg har lyst å gi en frilufts kniv i gave til min bedre halvdel, men har dessverre lite kunnskap rundt dette. Har ett ønske om å forholde meg innenfor Norsk tradisjon og med ett tre håndtak. Ønsker også mulighet for gravering av navn og/eller tekst på håndtaket og slire. Jeg tenker også att kvalitet er viktig her siden jeg ønsker att han skal kunne bruke kniven når vi er ute på tur. Bruksområdene vil være som hos moderate turfolk: Camping, båle, fiske, spikke, etc. Så en kniv som tåler å bli brukt på forskjellige områder er høyst ønskelig. Tusen takk i forveien fra en lettere forvirret dame.
  10. Hvis hullet innenfor er litt større enn plata du setter på, så får de vel gripetak i selve plata likevel? Eller blir det for glatt?
  11. 17. mai hælja er over, noen dager i Nordmarka med Norges flotteste 17. mai utenfor teltet.
  12. Jeg fikk følgende svar den gangen: Det står MERK: inReach Sync kan ikke installeres på en telefon eller et nettbrett. For kompatible Windows- og Mac-operativsystemer, se - inReach Sync Compatibility. Jeg vet ikke om InReach Sync og app gjør akkurat det samme? Men for min del måtte jeg bruke Windows.
  13. Det står ingen ting på Garmin sine sider at du må ha en Windows PC for å få full nytte av InReach. Så vidt meg bekjent lager de verken Mac eller Linux klient, men en ok Android- og iOS-app. ...
  14. Takk for tips, men ingen suksess. Kanskje nokon her på forumet har eit kart som ikkje skal brukast i sommar? Det er Maastokartta W523, nordlig del av Enaresjøen eg ser etter.
  15. Varuste.net eller Scandinavian outdoor er finske nettbutikker som sender til Norge.
  16. I går
  17. Nokon som er oppdatert på kor hen det fungerer best å kjøpe finske topografiske kart for tida? Sist eg kjøpte var det på cdon.com men dei har slutta med kart. Papirkart altså.
  18. Hvordan er disse sammenlignet med de fra Quietstove?
  19. Finne er som en liten skeg eller kjøl på en kajakk. Disse båtene er jo ikke veldig retningsstabile, så det hjelper mye. Særlig i sidevind. Om 250 er lang nok kommer vel an på hva slags tur du skal på. En lengre tur betyr gjerne mer bagasje, og ekstra plass kan være en fordel. Man har gjerne litt stæsj i båten uansett. Særlig sånt som man trenger underveis. Blir det mest småturer så er den sikkert stor nok.
  20. Jeg vet ikke om dette kvalifiserer til "tur"? I kveld har vi i alle fall byttet ut soverommene med åpen himmel. De siste tre nettene har orrhanene laget spetakkel utenfor soveromsvinduet, og forhåpentligvis får vi oppleve det litt nærmere med å sove ute. Her holder de på i hagen utenfor det grå/blå huset i bakgrunnen. Den største jaget den minste over gårdsplassen. Ved "stabburet" hadde han fått nok, og røyk inn i den lille orrhanen. Klar for hva enn denne natten måtte bringe. Allerede er det flere heiloer nede på åkeren. Hadde vært ekstra bonus om denne karen dukket opp igjen. Denne skulle se etter noe godt i fuglemateren om kvelden 16. mai. . EDIT: For de som lurer på hvordan det gikk, fikk vi se to orrhaner! Leiken gikk ganske fort over, da den ene presterte å flakse seg opp på plena 5 meter unna der vi lå. Guttungen synes det var en kul opplevelse, mens minstejenta ikke skjønte helt greia. Omtrent som forventa.
  21. I alle dager... Slang nå inn en bestilling jeg har utsatt. Takk for info.
  22. Det var et slik svar jeg egentlig tenkte meg, og håpet på. Mange takk.
  23. Øøø...været tok en dupp...med regn, sludd og snø og dertil temperatur, samt for mye vind til padling ble turen lagt til navnebroren Velmunden😉. Nedtur som jeg er sikker på snur til opptur. Gjensyn skader ikke, men abbor er ikke det helt store, selv om de spreller bra, så blir litt ekstra proviant. Femundsmarka kommer tilbake sterkere.
  24. Pipp har flyttet ut av fuglekassa, da hull bak noen oppmurte steiner under hytta var mer stas🤔. Ikke skvetten...og slår av en prat meter unna, mens far venter på at mor enten flyr først inn eller ut...med fluer i nebbet. Blir nok litt lyd etterhvert bak stein.
  25. Er også helt nybegynner og har et par spørsmål og mottar gjerne tips og råd. Får ha meg unnskyldt om dette svares på i andre tråder, men det er veldig lenge siden jeg har vært på forumet. Jeg er ute etter en lett packraft og heller mot å kjøpe en VD Rondane 250, og leser at den har en innerlengde på 155 cm (Er 178 cm og måler 130 til tærne når jeg sitter oppreist, inkl. en liten ryggpute). Jeg ser jo også at de fleste binder en eventuell tursekk fast på packraften framfor å ha den nede ved føttene. Da trenger man kanskje ingen ekstra cm. foran? Høres det ut som et fornuftig valg? Er det noen med min høyde som har noen innvendinger mot valg av Rondane 250? Lurer også på dette med finne. Fungerer den på samme måte som en kjøl i en kajakk? At man ikke overstyrer men at den er mer retningsstabil?
  26. De dagene jeg forbanner DNT opp og i mente for storpolitikken sentralt, så prøver jeg å huske på alle de flinke ildsjelene som legger ned tusenvis av dugnadstimer, slik du gjør. Takk for innstasen du gjør, som alle vi andre får nyte godt av. Og takk for en flott rapport, gode bilder og morsom lesing. (dette er ikke et forsøk på å starte en DNT diskusjon! Bare sette pris på innsats og engasjement) De neste som kommer på hytta får seg nok en god overraskelse.
  27. To lange arbeidsdager i heia. Etter en tur over heia tilbake til Hunnedalen, var det en times kjøring før jeg kunne pakke ut etter turen – og ta en rolig kveld hjemme – trodde jeg. Det er ikke alltid planene holder. Noe kommer i mellom. Bestyrerinnen sto i døra og sa at Per hadde ring. Per er ansvarlig for fjellhyttene til STF, og er den jeg snakker med når det gjelder Blåfjellenden. Per er en grei kar, og siden jeg hadde spurt om han kunne ordne helikopter innover, så ordnet han det i en fart. Det ville bli transport innover neste dag – fredag 16. mai. For å kunne fly på fredagen, måtte ting være på plass – pakket i storsekker og stroppet, på torsdag. Onsdagskvelden, som jeg hadde tenkt å tilbringe i stolen med en bok, ble nesten for kort. Jeg måtte skaffe nytt aggregat, nye tørkehåndklær, ny mopp, og en del ting i tillegg. Jeg hadde også varer hjemme, som måtte pakkes å gjøres klar for transport. Det ble en time i godstolen før jeg stupte i seng, etter en lang dag. Torsdag morgen hentet jeg sengetøy på vaskeriet. Møtte Per på Turistforeningen og var ute og lastet opp lemmer på tilhenger, som andre skulle kjøre til Hunnedalen. Hvor jeg måtte være med å gjøre klar lass til dagen etter. For å kunne gjøre klar returlast på fredags morgen måtte jeg være på hytta torsdag. Av erfaring vet jeg at ting tar tid - dobbelt så lang tid som det ser ut som. Jeg regnet ikke med å være klar for å gå fra Hunnedalen før rundt fem på ettermiddagen. Klokka kvart på fem tråkket jeg i vei oppover bakken mot Oleskaret etter en omtrent full arbeidsdag. Det tar nesten to og en halv time inn til Blåfjellenden,hvor jeg også fikk gjort litt – etter å ha spist middag i åttetiden. Det ble en tidlig kveld. Morgenen ble like travel som dagen før. Siden det var tidsfrist for å få ut ting, måtte jeg få samlet alt som skulle legges i storsekker for transport. Sekken kom selvsagt ikke inn før med første lasset. Første post på programmet var likevel å få av sengetøyet på nesten femti senger. Slikt tar tid. Da siste lasset med ved kom inn hadde jeg returen klar. Omtrent som elektrikeren som hadde anlegget klar da det ble sagt «bli lys». Et under. Nå manglet det bare å få på sengetøy. Jeg klarte nesten halvparten av sengene, før jeg i tretiden var helt ferdig. Det ble halvannen time på benken før jeg var klar til å ta ut mot Hunnedalen i femtiden. Etter to og en halv time på beina, i flott vær med vind bakfra og sol i ansiktet, kunne jeg pakke bilen med det som var kommet ut, og kjøre hjemover. Det ble noen skikkelig lange dager. Jeg tenkte ikke en gang på styrketrening de dagene, armene var lange nok. Ellers var jeg i fin form. Det ble nok en tidlig kveld. Mange vil vel mene det er litt vel mye dugnad på to dager, men for min del syntes jeg det er kjekt å kunne bidra. Jeg fikk jo et ekstra opphold på Blåfjellenden ut av det. Og nytt aggregat på plass.
  28. Tja, var jo det jeg lurte litt på 😊, prisen er jo ganske hyggelig. Har som regel brukt en tynn sommerpose (syntet) utenpå dunsoveposen for beskyttelse
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.