Jump to content

Kanotur i Trøndelag


Moose
 Share

Recommended Posts

Er det noen som har tips til fine kanoturer i Trøndelag? Tenker da maks et par-tre timers kjøring fra Trondheim. Lurer også på om noen vet om det er mulig å leie kano rimelig i samme område.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Uten at jeg har vært der selv, kan Feren og Forra være verdt å undersøke.

Storvatnet på Fosen har mange holmer og sund. Det er også flere større innsjøer vest for Gauldalen.

Nesjøen ligger også innenfor kjøreradiusen du nevner.

Tror også du må presisere hva du mener med "fine turer" før du kan få noen gode svar.

Link to comment
Share on other sites

Jeg padlet sammen med fattern fra vannet Grønningen øst for Snåsa, og mot Holderen og svenskegrensen. Så vassing, sleping, bæring og litt padling nordover mot Gjevsjøen , bæring over til Rørtjønna, padling mot Langvatn og bæring tilbake til Grønningen og utgangspunktet. Det var en fin tur med fin fisk og natur. Det er noe bæring , og jeg regner meg ikke som sprek nok til å prøve dette pånytt nå 30 år etter. Men kunne jeg skrudd bein og muskler 30 år tilbake i tid, hadde jeg dratt i morra...

Link to comment
Share on other sites

Selv om det er et par år siden "Moose" stilte spørsmålet, kan jeg jo hive meg på med et par forslag. Øyangsvatnet i Lensvik og Storvatnet på Fosenhalvøya. Begge kan vel best beskrives som omfattende med variert strandlinje, bukter, nes og øyer. I tillegg er det spesielt for Øyangsvatnet en mengde tilstøtende vann og det er vel en tusing mindre utsatt for vind enn Storvatnet. Dessuten er det mindre hytter/folk og mer fristende å ta en liten "topptur" i området.

Har kikket litt på kartet og vurdert padling fra ytterst i Åstfjorden og til Øyangsvatnet via andre vann og vannveier, men etter en smule rekognosering ser det litt verre ut i virkligheten enn på kartet. Men Øyangsvatnet blir årets første skikkelige padletur i kano.

:lol:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Som nevnt:

Feren og Forra!

Det er diamanten i området.

Selve Feren er jo som en hvilken som helst stor sjø på fjellet, men så kommer Forra(Storelva).

En passe stor elv som slynger seg som Overfloden(brødrene Dal referanse!) og er nesten uten stryk. Flott natur og stor fisk(dog sky).

God tur!

Link to comment
Share on other sites

Med ditt "nick" bør du absolutt vite hvor Feren og Forra er :)

Feren ligger i Meråker og Forra starter i Feren, videre gjennom Forramyrene og ender til slutt i Stjørdalselva like øst for Hegra. Så langt jeg vet er det stort sett de øvre delene av Forra som egner seg best til padling. Feren kan være skummel og det skal ikke mye til før den går stor hvis vinden kommer fra riktig (eller det kan være bedre å si "feil") kant.

Link to comment
Share on other sites

Med ditt "nick" bør du absolutt vite hvor Feren og Forra er :)

Feren ligger i Meråker og Forra starter i Feren, videre gjennom Forramyrene og ender til slutt i Stjørdalselva like øst for Hegra. Så langt jeg vet er det stort sett de øvre delene av Forra som egner seg best til padling. Feren kan være skummel og det skal ikke mye til før den går stor hvis vinden kommer fra riktig (eller det kan være bedre å si "feil") kant.

Link to comment
Share on other sites

Hei Spirrevipp!!

Ha,ha...det hadde du rett i!! :D

Det var jo nesten flaut.

Men "nicket" mitt har ikke noe med stedet Hegra å gjøre,

og jeg er ganske fersk i Trønderlag. :D

Jeg regner det som en god unskylding. :)

Uansett; takk for forklaring og tips.

Det er alltid fint å få litt lokale turtips,

ellers ender vi opp med de samme kjente stedene

hele tiden.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 3 weeks later...

skjedde en feil når jeg postet innlegget.. havnet i feil tråd så jeg poster her på nytt i håp om at flere leser..

.....

Vi er en gjeng som tenker oss på padletur/fisketur i storelva/Øvre forra / feren første eller andre helga i juli..

Har aldri vært der før og er ganske fersk i å padle i kano så har noen spørsmål til vante kanopadlere og kjentfolk.. :oops:

Har lest litt på forumet om at det tar ca 3t å padle over feren (nerme land).. Så kanskje la oss drive ned til ett sted der elva gjør ett stor bue.. for å slå leir. så padle tilbake 1 eller to dager etterpå..

http://kart.gulesider.no/m/p4xk6

Går det greit å padle tilbake eller er det mye stryk i elva? redningsvest er jo påbudt... men vil helst unngå å kantre..

Eller er det mulig å padle videre nedover til roknesvollen og komme på elva som går rett ved parkeringsplassen der man parkerer for å gå til roknesvollen?

Tror ikke vi orker å dra kanoene fra roknesvollen og til parkeringsplassen.. blir vel ett par kilometer i kratt?

Er denne turen gjennomførbar for færske kanopadlere uten for mye strev? og er det bra fiske i storelva?

Tips mottas med takk

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Hei, jeg vuderer å gå til anskaffelse av en Ally kano. Æ e lite kjent med padle/kano turer i Trøndelag. Har tilgang til hytte i Tydal, ikke langt fra Essandsjøen. Er det noen som har erfaringer der, kanskje Nessjøen eller Selbusjøen? Er på utsik etter turer der man kommer seg bort fra sivilisasjonen. 

Finns det Facebookgrupper for padling i Trøndelag som kanskje kan hjelpe videre ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Ivanulven
   Hei! 
   jeg og to venner planlegger å padle ned telemarkskanalen i en uke. 
   De padler i en ally kano og jeg vurderer å enten kjøpe packraft eller leie en kano.
   Jeg tror det hadde vært superdeilig med packraften, men vi lurer på om ikke de i kanoen vil bli nødt til å vente mye på meg i packraften. Vi kommer ikke til å ha dårlig tid, men det er jo surt for dem å måtte stoppe og vente på meg hele tiden. 
    
   Vil jeg måtte slite noe fryktelig for å holde følge eller er det ikke noe særlig forskjell? Har noen her erfaringer å dele? Bør jeg kapitulere og leie meg en kano? Er litt redd for at det blir tomt eller at den jeg evt leier kano av på finn «plutselig» skal ha den selv. Ingen garantier for at en avtale holdes osv. packraften virker som en mer safe bet logistisk sett. Så slipper vi forholde oss til hentepibkt og leveringspunkt osv.
   svar mottas med takk!
  • By tobhar02
   Nå har det seg slik at jeg og en kompis har snakket mye om å ta en lengre tur i villmarka i Kanada. Det vi sliter med, er å finne ut av hva vi bør ha som budsjett på en slik tur. Hva trenger vi av papirer, priser på flytransport, lisenser for jakt og fiske, ca pris på tur totalt? evt andre ting vi bør tenke på. Andres erfaringer innenfor tur i Kanada generelt (jakt, fiske, reise, utstyr)
   Vi er fortsatt ganske tidlig i planleggingsfasen så vi er også åpne for forslag når det kommer til områder
  • By Blouberg
   Hei, vi har lyst på å ta en tur med Allyen til helga. Noen som har padlet Avalsjøen - Leirsjøen? Har bare vært og gått litt rundt Leirsjøen så er ikke særlig kjent. Går det å padle mellom sjøene der oppe?
   Blir første tur med valp så er greit med små vann og korte turer.
   /frode
  • By VirreVoon
   Hei! Jeg har nettopp fått ordnet takstativ (Thule wingbar evo) og har en gammel Thule takboks som jeg skal ha på ferietur med min lille Corolla (4d sedan, 2004). Både ungene og jeg er glade i å dra på tur, og en kano hadde vært veldig gøy. Men - finnes det noe som passer til meg, to barn pluss noe bagasje? Som i tillegg kan festes på noe lurt vis ved siden av takboksen på Corollaen min? 🤔 
   Jeg kan for lite om kanoer, men har lest endel her inne før jeg nå endelig meldte meg inn (hei ja! Jeg er ny her 🙋). 
   Blir glad for tips og anbefalinger som i tillegg er litt overkommelige mtp pris, vekt (jeg må løfte av og på selv) og sikkert noe annet jeg burde husket på! 
    
    
  • By zlelo
   Hei kjære naboer, jeg håper det er noen som kan gi oss noen gode råd. Vi er to danske erfarne naturfolk som planlegger en fisketur i midten av august til Lomsdalvisten nasjonalpark. Vi ønsker å reise via vår Ally kano og leter derfor etter et godt utgangspunkt med parkering der vi kan komme gennem flot natur til noen gode fluefiskevann via vannveien. Vi tilbringer natten i hengekøyer, så vi slipper å bruke ly / hytte. Reisen vår forventes å vare i 5-6 dager. På forhånd takk og de beste naturhilsener
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy