Jump to content

snooze

Aktiv medlem
 • Posts

  254
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by snooze

 1. Mange gode poenger og tips her. Her er noen av mine.... Har det jeg trenger av utstyr og vet hvor alt er. God start😏 Er alltid på jakt etter åpninger i familielivet. Har flere ideer klare og på kort varsel er jeg på tur. Da snakker vi ikke ekspedisjoner, men nære og korte turer. Alt fra å pakke pulk og dra ut på en 3-dagers, til å ta med underlag+sovepose og sykle 15 min for kun å overnatte ute. Dagsturer er det flest av( nesten hver dag jeg er hjemme). Som å ta ettermiddagskaffen ute, laget på primus eller bål. Av og til i egen hage. Så er det viktig å være tilstede i og for familien også. Ikke bare når det skal skje noe, men også når det ikke skjer noe spesielt. Bare se TV og være der. Vanskelig balansegang.
 2. Har en liten Fiskars og en litt større Øyo(gammel rød/hvit-skaftet) som jeg brukte litt nå og da. Er på tur nesten hver dag, og bål blir det på de fleste turene. Leste tråder om øks og erfaringer/kvalitet, som medførte kjøp av Gränfors Lille skogsøks. OMG.... Klarer nesten ikke å legge den fra meg. Den hugger, klyver og spikker så lett og deilig. Perfekt tyngde og balanse. ANBEFALES!!
 3. Har Alfa walk king (ganske nye) og Alfa Bever (gamle) som jeg skal impregnere. Alfa anbefaler ikke noe spesielt utenom det å ikke bruke impregnering med for mye fett. Så jeg trenger konkret anbefaling på merke/type.
 4. Mest brukte funksjoner på min Fenix 3 sapphire er: klokke, varsel telefon, SMS, snap ol, skritteller, aktivitetstracking, soloppgang\solnedgang, hundetracking via Astro 320 GPS,
 5. Akkurat kjøpt og testet Helsport Rago winter fra outleten til Helsport(2600,-). Den anbefales. Pakker lite, veier lite og er varm. Har store vinter-syntetposer kjøpt på Finn som jeg bruker når det blir pulkføre. Men til sekk blir de for store. Og høst/vår holder det med comf på -10.
 6. Anbefaler virkelig Helsport Rago Spring. Liten, lett og varm. Har nå 12 netter på Helgeland, Vesterålen og Lofoten i den. Perfekt sommerpose. Når jeg er i anbefalings-modus, så er mitt beste kjøp på lenge en....Exped down pillow. Digger denne puta. Myk og deilig overflate.
 7. Det ble en Helsport Rago spring(T-limit 0 grader), da jeg har to dunposer som dekker de litt kaldere nettene(T-limit -9 og -18). Denne Spring-posen blir en ren sommerpose. Lett og liten:-) Så nå venter vi på sommeren. Drar nå til Vesterålen og tar med Rab Alpine Pro 800 (T-limit -18 )
 8. Jeg er litt sær muligens, men jeg foretrekker norske produkter hvis de er ca innenfor det jeg trenger. I min kjeller finner du Helsport, Fjellpulken, Norrøna, Åsnes, Devold, Bergans etc Tror det betyr litt å velge produkter som er norske, selv om de koster litt mere i det du drar kortet. Har kikket på Rago superlight selv, som en sen vår, sommer, tidlig høst pose. T-limit på -8 holder da i massevis. Problemet er heller om den kan bli for varm. Viktig at glidelås går helt ned. En bitteliten solgløtt på teltet, og det er badstu temperatur. Er på utkikk etter en dunpose som er lett nok, pakker lite og beskytter hvis det blir litt kjølig + helst norsk. Tror det blir en Rago superlight når det dukker opp et ok tilbud.
 9. Jeg har slitt ut to par med Alfa Skarvet, og slitt med gnagsår på hælene hele tiden. måtte bruke sportstape på selv korte turer. Nå har jeg en og en halv sesong med Alpina Alaska, og har ikke brukt sportstape en gang. Gikk opp en størrelse. Skjønner problemet med stramming over vrista, men det er ikke viktig for meg. Kjører ikke hardt med fjellski uansett. Alpina skoene er også varmere enn Alfa skoene, synes jeg. Ikke brukt impregnering, ettersom de har Alpitex membran. Bare egen svette som gjør meg våt, men der bruker jeg fuktsperresokk som kontrollerer dette på de kaldeste overnattingsturene. Kort sagt: Alpina Alaska anbefales varmt.
 10. Klarer aldri å sende noe i retur. Da ender jeg opp med begge😁 Det er jo også en løsning. Så degraderes det minst gode til underlag på hytta.🤔
 11. Har en Z-lite kopi idag (tror det heter Urberg) , men kvaliteten er lav og holder på å gå i oppløsning.
 12. Takk for tips. Heller mot Z-lite. Liker å kjøpe kvalitet. Det var bare at det Exped underlaget så så digg ut og pakker nesten like lite. 3,8 cm tykt.
 13. Trenger et tillegg til mitt bamse-underlag. Har kikket på therm-a-rest z-lite sol og ridgerest. I tillegg til Exped flexmat plus. Erfaringer?
 14. DNT sin podcast. Mye bra her
 15. Da blir det testing av lampeparafin 😁
 16. Imponerende. Og veldig ambisiøst prosjekt, som jeg håper du filmer. Du viser at du har teft. Lå selv en enkel natt ved Tomtvatnet fra mandag til tirsdag. Mitt ambisiøse light prosjekt er minst 2 netter ute hver måned. Som en kjent trønder sa det...LETT Kanskje jeg skal se etter bålrøyk neste tur til Tomtvatnet .....
 17. Leste denne tråden og fant ut at jeg skulle prøve noe annet enn bensin. Bensin fungerer supert, men ble litt bekymret for brannfaren ved fyring i telt. Selv om jeg har drevet med dette i flere år. Var ute med teltet igår, og hadde tennvæske på flaska for fyring på min Optimus Nova. Det luktet litt under fyring og luktet veldig ved slukking. Litt vanskeligere å forvarme, men fin flamme under fyring. Dette ble siste fyring med tennvæske pga lukt.
 18. Er på mitt andre Alfa Skarvet BC par, og må bruke sportstape HVER gang. Selv da kjenner jeg det blir ømt. Og jeg går mye på ski. Hadde så god erfaring med vanlige Alfa sko (høye og lave) at jeg tenkte det merket passer meg. Nå gir jeg opp og har bestilt meg nye BC sko av et annet merke, så får vi se om det hjelper.
 19. På norgeskart.no kan du skrive ut egne turkart gratis [Hidden Content]
 20. Har aldri brukt eller følt behov for å benytte snøskjørt/sammenkobling. Men det kommer sikkert an på hva du driver med i fjellet. Jeg bedriver all slags friluftsliv, inkludert løssnøkjøring og randonne....teltturer og fisking...fjelltur med pulk...løping og sykling i fjellet...osv Mitt klare valg er: Norrøna Falketind Gore-Tex. Men jeg har ikke prøvd noe annet, så det er ikke sikkert den er best. Det jeg vet er at den er tynn nok til sommerbruk og tykk nok til vinterbruk. Passe solid er den også.
 21. Bruker bare "norgeskart"-appen. Den henter alltid oppdaterte kart fra Kartverket.
 22. Samme vurdering. Har alltid med hund, og da blir Ringstind lite. Meget fornøyd med mitt Reinsfjell. God plass, lett og smarte detaljer.
 23. Ser det reklameres heftig for Mammut sine comfort high GTX surround sko. Kjøpte disse i vinter og har dårlig erfaring. Trodde først at jeg ble våt fordi det kom fukt inn via buksa eller at jeg tråkket i for dyp myr etc. Det var tross alt litt vinter. Men utover våren var jeg like våt og kald på føttene. Var på tur på grusvei i regn med gore-tex buksa godt utenpå skoa og ble fortsatt våt. Sokkene var tørre øverst i skoa. Da måtte jeg teste de i vasken. Det viste seg at det kom vann inn over tærne, dvs rett gjennom stoffet uten sømmer, og det på begge skoa. Sendte de inn som reklamasjon, og venter på svar. Ble veldig skuffet. For passformen var kjempegod og skoa var lette.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy