Gå til innhold

HelldogSköll

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om HelldogSköll

Nylige profilbesøk

530 profilvisninger
 1. Jeg har 3 alaskan huskyer (elsk, elsk, elsk) og en belgisk fårehund (elsk!). Jeg impulsovertok en alaskan huskyvalp da jeg var 19, nå er jeg 28 og trives ganske godt med valget (åpenbart)! Nyeste tilskudd er en belgisk fårehund groenendael, som har vært motbydelig i perioder (tenåringsnykker), men sånn jevnt over er hun veldig søt. Valgte belger fordi jeg var møkklei av den selektive hørselen til huskyene, ville ha en hund som kunne gå løs på tur, som har god pels, kan gå i spann, og som kan trenes i lydighet (der jeg har hårete ambisjoner). Huskyene er også lydighetstrent og sportrent, men man får jo ikke titler, eller starte overhodet uten å NOX-registrere (på enkelte prøver får man ikke delta med blandingshund da engang), og på lydighetsfronten er de mye mer utålmodige og smarte enn belgeren, så de gjennomskuer deg i konkurranse og gidder da ikke jobbe noe særlig for belønningen de for lengst har skjønt at ikke kommer før på slutten. Hva jeg elsker med alaskan huskyene er at de alltid er klar for tur, hviler når det er pause, og at de er så smarte og tullete av seg. De har liksom glimt i øyet og kan lure deg bare for morro skyld Det skal sies at den eldste huskyen min ikke er så veldig smart, men den nest eldste er 50% siberian, og de er nok endel smartere enn de med mer fuglehundblod
 2. Hei, folkens! Jeg ser etter turbiloppsett for en Berlingo uten sidedører. Det må være mulighet for hundekasse til 3 hunder (2 huskyer og en belgisk fårehund) INNI bilen, pluss plass til det helt nødvendige av utstyr og klær til meg og hundene. Jo mer bovennlig turoppsett, jo bedre, for jeg har lyst å være mye i den, spesielt sommerstid, men også vinterstid. Er det noen som har noen tips? Jeg eier altså en eldre Berlingo, og om noen ønsker å bytte med en helt okay større bil (Hiace, Caddy Maxi, Sprinter eller lignende), så er jeg helt med på den! Jeg er totalavhengig av bil, og har ikke råd eller kunnskap til å mekke noe særlig, så den bør være i god kjørestand. Jeg kan eventuelt betale et mellomlegg ved bytte.
 3. Hei! Tidenes verste overskrift, men kort er godt. Jeg lurte på om noen av dere har forslag til hvordan man kan hindre hoggorm fra å komme seg inn i hundegården? Her vi bor nå har vi ikke sett hoggorm i levende tilstand, vi holder gresset kort i hagen, men naboen (som også er flink med gressklipperen) sier han finner rundt 5 hoggorm i hagen årlig. Vi bor rett ved skau og ferskvann, så turen er kort fra gode vinterreir, solplasser og jakt/drikkemuligheter til hagen vår. Hagen er inngjerda med 180cm viltgjerde da vi har tre huskyer og en belgisk fårehund (pluss yrende dyreliv som inkluderer alt fra hjortevilt til de fire store, siden vi bor i rovdyrsona), men et høyt gjerde holder ikke små slanger ute. Hundene elsker å være ute, og er ofte ute uten at jeg er der med dem. Det er jo ikke en frihet jeg har lyst å innskrenke i redsel for orm, jeg satte opp gjerdet så de skulle kunne bestemme litt selv om de vil snorke inne i sofaen eller ute i gresset. Jeg har også en hundegård med betongbunn, ramma på gården er opphøyd slik at det de fleste steder er stengt i 30-40 cm opp fra bakken. Er det nok for å forhindre at hoggorm kommer seg inn? Hundene er selvsagt sånn anlagt at de blir veldig nysgjerrige på hva de andre hundene har, så om en av dem finner orm kan du banne på at alle fire er opptatt med den noen sekunder etterpå, uten at de nødvendigvis uskadeliggjør den med én gang. Hun ene har spesialisert seg på å nappe i halen på firfisler, og er knallfornøyd med å se på hvordan halen bukter seg etter at den er sluppet. Ser ikke for meg at hun blir mindre fornøyd med å finne en orm. Så ja... Forslag til hoggormsikring, anyone?
 4. Hei! Jeg har lyst til å ta en kose-fottur med gamlefrøkna mi, en AH som blir 9 år innen turen, som jeg vil ta sommeren 2019. Kunne tenkt meg ett turterreng som er vakkert og har mange flotte fotoopplevelser samtidig som det helst ikke bør være ekstremt mye sau der. Hun går i bånd og bryr seg ikke, men jeg blir gæren av at hun skal rulle seg i, og spise lort, også forfølger de oss ofte 🙄 Jeg tenker at turen bør være minst ei uke lang, men det kan godt være mulighet for å gå lenger. Minst mulig folk er også fint. Jeg var litt i tvil om hvor jeg skulle poste dette innlegget, for det er ikke nødvendigvis sånn at vi må tusle rundt på fjellet, vi kan gjerne gå type Kongeveien, men der er det vel ofte ganske masse folk? Eller? Jeg kunne tenkt meg den typen natur som Kongevegen tilbyr. Vi har vært mye på tur før, men som sagt, kosetur heller enn slitetur denne gangen 😃 Hvis det er stykker der vi kan leie kano og padle på veldig rolige elver og sette igjen kanoen ett sted for henting, så vil vi gjerne ha sånne tips også! Forslag til turer der man kan kjøre vogn med 4 hunder, eller sykle med 2 er også innafor 😙
 5. Usj, jeg fikk jo ikke noe varsel om at du spurte om dette, da! Jeg elsker jo å legge ut om bikkjene Det er hun fremste som er ny (og gubben sin), 2 år gammel og kjempesøt og hyggelig, en fantastisk sterk og flott trekkhund! De to andre er mine (valpen er jo forsåvidt ny, den og Og ekstremt aktiv, blir nok treningsvogn etterhvert kun fordi den bikkja her ikke kan tilfredsstilles med kun gåturer! Hun grå helt til høyre er bestemora til valpis, 6 år gammel og tar livet helt med ro hele tida. Jeg brukte henne en del som lederhund da jeg drev med hundekjøring, hun går fortsatt veldig bra, men har en ryggskade som gjør henne raskt sliten).
 6. Vi var veldig heldige og endte opp med ei søt, lita turbotispe på 2 år fra en hundekjører på Dokka, Mats Johannesen Solgt pga familieforøkelse og mindre tid til bikkjene.
 7. Hei! Typen fyller år den 6. juni, og i den forbindelse har jeg planlagt å overraske ham med tur helga 10.-12. juni. Jeg har kikka litt på alternativer, men synes det er vanskelig å orientere meg uten å være der og se det først. Har fått tilbud om å låne ei hytte i Engerdal, men vurderer også Femundmarka med telt. Er det noen som har noen fine turforslag i disse nærområdene, evt forslag til aktiviteter der? Jeg er ikke helt ekstremsporttypen som liker rafting og slikt, men typen synes sånt er gøy, så om det er noe der han kan oppleve som minneverdig uten at jeg pisser i buksa (kan dog gjerne tøye grensene mine litt, det har jeg virkelig ikke vondt av), så funker det veldig fint! Men rundt sånne aktiviteter som f.eks. kano bør det være et sted der vi kan la bikkjene stå igjen på kjetting e.l. mens vi er borte (helst med tilsyn pga valpen), eller om det er såpass kort at de voksne kunne svømt ved siden av oss med flyteline over mens valpen satt oppi Ingen av dem er nemlig vant med kano, og det hadde kanskje blitt litt fullt med 2 mennesker og 3 bikkjer i en kano uansett Om det er andre turer der det ikke er kanoutleie (tror kanskje jeg har mulighet til å låne en kano også, når jeg tenker meg om), så kan de gjerne være steder der det ikke er så mye andre folk Er jo litt av sjarmen, å være litt alene i skauen. Når det er sagt er vi turvante, men er kjekt om turen er mer kos enn slit Alle fine tips til både turrute og aktiviteter (samt hvordan vi kan organisere det med hundene) tas imot med takk!
 8. Ønsker ei alaskan huskytispe, maks 6 år gammel, ingen nedre alder Mer info kan fås på pm. Aktivt par. Har to fra før
 9. Må nok prøve å finne noe tørrfôr, ja Men hun har faktisk spist et måltid tørrfôr i det siste (jeg blir litt skremt, hun har hatet tørrfôr i 5 år, så plutselig begynner hun å spise det SELV OM hun får kjøtt, og hun spiser opp begge deler? Bikkja må jo være syk... Satser på at hun bare er blitt mindre kresen ) Det har du rett i, jeg tenkte jeg skulle fiske så mye som mulig, da, men noe tørt går jo an å ta med seg.
 10. Det blir nok å legge mye penger ned i kløv, ja, er tross alt totalt avhengig av at hun greier å bære den med mest mulig hundefôr i. Har sendt ei melding til Jan Reinertsen nå, så får vi se om han svarer Jeg kommer til å fiske på turen, ja, må jo det Hva slags mat tørker man for tur? Hun spiser gjerne etter 1-2 dager på tur, så jeg tror jeg kommer til å satse på å få henne opp i vekt før turen, uten at vi er på tur sulter hun seg gjerne heller ei uke enn å spise tørrfôr.
 11. Hei! Da har jeg akkurat levert oppsigelse på jobben, og står dermed uten jobb i sommer. Har søkt på et par sommerjobber (har jobb fra høsten av), men uten å egentlig legge helt sjela i det. Jeg har nemlig "bestemt" meg for at i sommer blir det tur. 11 uker i skauen med bikkja. Rute er ikke planlagt enda, men har et lite ønske om å starte på Nordkapp. Gudene vet hvor langt jeg kommer på 11 uker, jeg har liten kjennskap til terrenget og hvor lang tid jeg faktisk kommer til å bruke på den turen. Den ble nemlig "bestemt" nokså nylig, så jeg har ikke rukket den helt store research'en enda. Så da begynner jeg her! Litt om bakgrunnen min; jeg har vært aktiv i skog og mark tidligere, så og si alltid med hund, både sommer og vinter (mest vinter, faktisk, har drevet en god del med hundekjøring, og vært mye på skiturer med og uten telt vinterstid). Jeg har IKKE vært ute lenger enn 5 dager i strekk, og de 5 dagene har jeg jo hatt ei slede å pakke all den dritten jeg trenger i. Så nå, når jeg skal på tur med bare meg og ei bikkje, så er det lengste jeg har vært utenfor allfarvei 3-4 dager. Og da greier man jo ta med seg dobbel rasjon av ca alt. Men 11 uker, da må man vel tenke litt annerledes. Det jeg lurte på, var å kjøre opp til Nordkapp, og sette igjen depot'er med mat for meg og bikkja underveis. Hun er mest vant til å gå på vom & hundemat og rent kjøtt (kylling, fisk, annet jeg får tak i til en billig penge). Tørrfôr er hun slettes ikke lykkelig over å finne i skåla, men på en slik tur tror jeg hun kommer til å spise likevel. Tenkte også å kjøpe inn frysetørka vom, det koster vel litt, men er verdt det pga vekta. For min egen helse har jeg ikke planlagt så mye, jeg er utrolig dårlig til å lage meg skikkelig mat, og på tidligere turer har det gått i havregrøt og tilfeldig mat jeg har hatt i kjøleskapet like før avreise. Tenkte å vakuumpakke, men hva? I klesveien føler jeg meg ca trygg, turbukse, ull, vanntett/vindtett jakke, lue og pulsvanter (jeg regner ikke med det er grisevarmt i Finnmark i juni). Tollekniv i beltet, samekniv i sekken, stormkjøkken (jeg har liten erfaring med primus, og vet hvor raskt de plutselig kan slutte å fungere, men tar gjerne imot tips på denne fronten!), sladrekopp, spork. Jervenduk og liggunderlag. Solkrem, solbriller, potesokker, førstehjelpsskrin og zinksalve. Så ja, spørsmålet mitt til dere blir: rutevalg og mat! Må også kjøpe en ordentlig kløv til bikkja, de vi har fra før egner seg ikke på langtur, den ene ga gnagsår etter ca 6 timers gange på 3-dagerstur (nedtur!). Vil helst ha en "vest-type", funderer litt på Amundsen-kløv, som jeg kjøpte og leverte tilbake fordi jeg syntes den satt for høyt i halsen, men lurer på om jeg hadde rett (se bilde)? Hun er også ganske lang i ryggen, og har hatt ryggskade etter sammenstøt med en annen hund tidligere, så hun bør ikke bære altfor tungt (selv om hun ikke har hatt plager de siste 7-9mnd). Lurte også litt på hvordan dere andre gjør det med klesvask på slike turer? Setter pris på all hjelp!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.