Gå til innhold
 • Bli medlem

Moose

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Skal gjøre det om jeg husker det. Gleder meg som en unge, det er sikkert
 2. Jeg og en kompis skal på tur i Femundsmarka like over nyttår. Er det noen som vet om det er snø der? Planen var å labbe på ski og prøve oss på isfiske.
 3. Jeg er en av de som tror at Gud skapte verden for 6000 år siden, men jeg tror ikke at Gud puttet dinosaurbein i jorda kun for pynt. Jeg tror ganske enkelt ikke at dinosaurbeina er mange millioner år gamle. Hele kreasjonsteorien er lang og jeg kan ikke gjengi hele her, men jeg kan prøve å gi en litt kortfattet versjon. Jeg håper dere tar dere tid til å lese dette.. Det kan hende jeg ikke husker alle detaljer i farten, men spør om det er noe. Jeg kunne pratet i timesvis om dette. Jeg anbefaler drdino.com for de som er interessert. Der ligger det også videoer med foredrag som er veldig gode. Kans
 4. Hehe, marsboernes svar på Lars Monsen på fjelltur...
 5. Eg lurer på korleis andre praktiserer båling i perioden 15. april til 15 september. Lar folk vere å brenne bål, eller brenn folket bål dersom forholda ligg til rette? Er det i så fall mange som ringer brannvesen på forhånd? Sjølv har eg ikkje problem med å brenne bål dersom forholda tilseier det, men eg fyrer ikkje akkurat St.Hansbål, og eg fyrer helst på gamle bålplassar for å minske faren for skogbrann uansett. Eg ser liksom ikkje heilt vitsen med å ringe brannvesenet for å brenne bål i fuktig mark eller når snøen fortsatt ikkje har smelta før forbudsperioden. Er litt nyskjerrig på
 6. Er det noen som har tips til fine kanoturer i Trøndelag? Tenker da maks et par-tre timers kjøring fra Trondheim. Lurer også på om noen vet om det er mulig å leie kano rimelig i samme område.
 7. Moose

  Primus

  Jeg vurderer å kjøpe meg primus av den gode, gamle sorten, er det Optimus 111 de heter? Samme som de bruker i forsvaret. Jeg trenger den mest til matlaging de gangene jeg ikke kan fyre bål, da mest på sommeren, og kanskje på småturer om vinteren. Det jeg lurer på er hvor god denne primusen er i forhold til de som blir solgt nye i dag, og om den er god nok til å varme et telt på de ikke for kalde vinterdagene. Jeg har ikke lyst å bruke så mye penger på primusen, så lenge den virker brukbart.
 8. Eg har kart over strindamarka du kan låne. Eg er uansett med dersom tidspunktet passer. Det blir vel ein litt lenger tur enn skituren der me kryssa Baklidammen...?
 9. Jeg kjøpte et telt til 3-400 med plass til to på Obs for noen år siden. Har bare brukt det om sommeren men det har jeg vært veldig fornøyd med, selv i øsende regnvær. God takhøyde og enkelt å sette opp. Bare til å strekke stengene, hekte innerteltet på med noen kroker, en knute på toppen og ytterduken på. Utrolig enkelt, men det ser litt uproft ut. Helt sølvgrått, smalt og høyt. Så lenge det fungerer så...
 10. Mandag gikk jeg og to kompiser opp til Vigdevann i Forrådalen øst for Stjørdal for å ta inn på en av de kommunale hyttene av den gode, gamle typen uten strøm (det var et solcellepanel som forsynte et par lamper og en radio, men dette ble minst mulig brukt) og innlagt vann. Værmeldingen var så som så, men vi var innstilt på å ha en fin tur. På vei opp var det lettskya og enkelte vindråk. Da vi kom frem ble det tidlig middag med tilhørende hvil før vi hadde en liten tur i nærområdet før mørket kom. Rype observert Kvelden gikk i kaffe kakao og spill før det ble køyetid. Dagen etter var det ism
 11. Spørs på dama, men en passe lang/kort tur til et vann hvor en fyrer bål og lager noe god mat hadde vært toppen. Stjerneklart og fullmåne er et must. Skal ikke så mye til i naturen da Gud har fiksa omgivelsene på forhånd. Styre med en fancy treretters kan en gjøre hjemme. Jeg hadde vært 100% fornøyd med god mat og kaffe på bål. Tror ikke jeg ville hatt en dame som krever så mye mer.
 12. Moose

  Isfiske

  Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg på isfiske, og lurer derfor på om noen har noen tips. Er det stort sett de samme prinsippene som for "vanlig" fiske? Jeg tenkte å prøve meg i Estenstaddammen utenfor Trondheim. Noen som har erfaringer herfra?
 13. Jeg skal ha meg ny sovepose. Noen som har anbefalninger til hva jeg bør kjøpe? Det er viktig at den er komfortabel selv om det er kaldt da jeg tenker å bruke den om vinteren. Jeg tenker på pris mellom 1000-2000.
 14. Takker for hjelp. Jeg kommer nok til å bruke skiene mest i tråkkede løyper, men det er greit å kunne ha muligheten til å ta turen utenfor løypene av og til. Jeg er klar over at det ikke fins ski som er bra under alle forhold, men så lenge de ikke er helt håpløse utenfor løypene er det godt nok.
 15. Jeg vurderer å kjøpe nye ski, og lurer på om noen har tips til hva jeg bør kjøpe. Jeg skal ha ski til å gå dagsturer i tråkkede løyper, men kommer nok til å gå en del i løssnø også. Noen som kan hjelpe? Da jeg er student ønsker/kan jeg ikke å bruke mer enn 2-3000 kr.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.