Jump to content

Femundsmarka i mai


intertim05

Recommended Posts

Annonse

I begynnelsen av mai er det nok ikke usannsynlig at det fortsatt ligger is på de fleste vannene i Femundsmarka. Isen på Femunden pleier normalt å gå i begynnelsen av mai. Er litt usikker på hvordan isforholdene er der oppe nå, men det har jo skjedd at isen har gått tidligere. Har ikke fisket i åpent vann tidligere enn helt i begynnelsen av juni, og selv da har det ligget snøfonner i skyggepartier. Fisket har for min del ikke vært allverdens så tidlig på sesongen, men årlig taes det gjerne en og annen rugg rett etter isgang. Dersom du har mulighet, tror jeg det kan være lurt å utsette turen noen uker.

En mail til Femund fjellstue i Elgå sånn i begynnelsen av mai kan være et tips for å få infor om hvor langt is og snøsmelting er kommet.

Link to comment
Share on other sites

I begynnelsen av mai vil jeg tro det kan være knallforhold for isfiske i en del av de høyereliggende røyevanna på de trakter. Å bruke kano er det nok verre å få til! Vent til juni, eller finn et annet område hvis det ikke er mulig.

Kan nevne at jeg har fisket på isen her oppe på Hurdalsåsen første uka av mai. (Hurdal er ca 8 mil nord for Oslo. De aktuelle vanna på 4-500moh). Isen på Hurdalsjøen (ca 200moh) pleier å gå ca 1 mai.

Link to comment
Share on other sites

De siste årene (bortsett fra i fjor) har jeg kjørt hundespann over femunden og i femundsmarka første helga i mai. Så kanoen kan du nok la ligge hjemme. Isen bruker å gå rundt 17.mai på selve femundsjøen. Det er en litt vanskelig tid å bevege seg i marka på. Blir det mildvær og bekkene begynner å gå opp kan det være vanskelig å ta seg ut derfra igjen. Har hendt at folk har blitt hentet ut i helikopter. Får man derimot kalde netter kan man ha fantastiske dager i mai.

For to år siden dro jeg innover på lørdag første helga i mai. Det var mildt og det begynte å regne. På roasten kjørte jeg i 20cm overvann. Femundsisen som var tørr og fin om morran, ble også til 20cm overvann på noen timer... Noen dager senere var det fine forhold igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy