Jump to content

Gjeddesaks.. Hvordan funker den?


Villmannen

Recommended Posts

Annonse

Hei! Den gangen jeg var lidenskapelig gjeddefisker på Hillestadvannet i Hof kommune på 70-tallet,-brukte vi gjeddesaks med stor suksess. Man spenner en kraftig fjær og trer en død agnfisk (liten abbor eller mort) inn på den nedre delen av gjeddesaksen.

:wink:

Kraftig snøre på ca 0,60 mm var festet i gjeddesaksen. Snøret var så festet til en kraftig pinne som stod fast på isen rett over hullet! Ingen gjedde kunne komme løs av denne når den først hadde tatt tak i agnfisken og dratt til! Da satt den rimelig godt fast!! Stygg sak egentlig! Trodde ikke noen brukte slike lenger. Overdelen av saksa, med en en skikkelig agnor, klappet kjeften sammen...tvers igjennom gjeddetrynet!! Huff! Effektivt redskap! Dratt opp titalls gjedder med denne! 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke det finnes noe sentralt forbud mot gjeddesaks og hoggpilk. Finner i alle fall ikke noe om det i lovverket. Når jeg søker på "gjeddesaks" på nettet finner jeg faktisk ut at det står konkret at det er tillatt brukt en del steder. Andre steder er det derimot ulovlig, noe den som har fiskeretten selvsagt kan bestemme. I oslomarka er det f.eks ikke tillatt med gjeddesaks, hoggpilk og støkrok

Link to comment
Share on other sites

Har sjekket litt på nett. Og du har desverre rett. Det er opp til den enkelte av forvalterene å regulere fiske med dette grusomme redskap...
Hva er så grusomt med det i forhold til andre fiskeredskap? Fisk har som kjent ikke følelser... For øvrig har jeg ikke greie på fiskemetoden.

Synes det er like grusomt med "catch and release". At man for sin egen fornøyelses skyld seigpiner og matter ut fisken så den ikke klarer å svømme mer, for deretter å slippe den. Helt forkastelig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy