Gå til innhold
  • Bli medlem

justanothernut

Aktiv medlem
  • Innholdsteller

    428
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om justanothernut

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Telt: Må innrømme at jeg ikke har verdens beste erfaring med MSR-telt. Kanskje ikke pga MSR, men fordi amerikanere definerer telt annerledes enn oss her i norden. Telt for amerikanere er hva vi kaller innertelt, og ytterteltet er "rainfly". Å sette opp et sånt telt i litt uggent vær er en mindre hyggelig affære, der alt er vått innen du får opp ytterduken. I tillegg stopper gjerne ytterduken opptil 20-25cm opp fra bakken. Mye vind og regn som kan snike seg innunder den åpningen. Under tregrensa er det vel ikke så ille, men etter 6 uker over tregrensa med et MSR-telt hatet jeg teltet intenst, o
  2. Jeg leverte min Marmot Hydrogen til 5000,- til et vaskeri som forsikret meg om at de kunne vaske dun, og fikk igjen en pose med langt dårligere isolasjonsevne enn jeg leverte inn. Så ikke ALLE renserier kan vaske dun tilfredsstillende. Gikk til BA rens og vask i Odinsgate i Oslo, og de fikk liv i den ihjelvaskede soveposen igjen. Den ble aldri 100%, men nære nok. Ifølge mannen på BA var feilen som var begått hos det forrige renseriet at posen ikke var tørketromlet lenge nok, og at duna derfor klumpet seg. H.
  3. Det korte svaret er: JA Når det er sagt er det jo en god sekk sånn ellers, og det er muligheter for å stramme inn sekken noe. Den kan også reguleres noe med hensyn til rygglengde. Er veldig glad i Talon-sekkene mine -har 5.5, 11 og 22-literne- men det blir ofte lenge mellom hver gang jeg bruker den største. Det er utrolig hvor mye det egentlig er plass til i en 11-liters sekk, og i og med at det er strikk bakpå for feste av jakke eller noe sånt, holder den til det meste. På de nye er det også kommet lommer på hoftebeltet, om jeg ikke husker feil, og det var kanskje det jeg savnet mest i
  4. Noen forslag tll hvilke merker som er spiselige? Har egentlig ikke mye erfaring på området...
  5. Vil vel kunne svare ja på begge deler. Det er ikke alt rugbrød som er like spiselig, og denne gangen fikk jeg med en av de virkelig mindre spiselige. Smakte ikke godt og var tørt som komprimert trespon. Osten var den nye "Edelost" på tube. Har ikke prøvd den før, og leste ikke på tuben før jeg putten den i sekken. Muggost er ikke helt min greie, og det er det Edelost er. Kombinasjonen ble som muggen sagflis Men ellers er jo holdbarheten på rugbrød glimrende på turer der vanlig brød tørker ut eller mugner.
  6. Ynglesdalen er et flott sted! Mange gode fiskevann i det området Om jeg var deg ville jeg lagt ruten andre veien. Iungdalshytta -> Storestølen ->Båt over Strandavatnet -> Ynglesdalen/vannene der ->Geiterygghytta. Vertskapet på Storestølen er kjempehyggelige og tilbyr båtskyss over Strandavatnet. [Hidden Content] Men vil du følge din orginale plan er det helt greit å gå fra Geiterygghytta og ned Ynglesdalen. Følg bare sti mot Raggsteindalen til den deler seg i to. Vær obs på at du IKKE får slå opp telt ved Geiterygghytta, men blir jagd halvveis ned i
  7. Det første året man fikk kjøpt Mountain House i Norge fikk de klager på at det var for mye krydder i dem, derfor ble de som de er nå. Enig i at litt hvitløk i Bolognaise og Lasagne gjør seg godt. Ikke dumt med litt parmesan heller Men de to indiske variantene Tikka og Korma varmer da litt i halsen på vei ned. Gjør godt når kroppen er litt kald Nesten alt smaker godt i fjellet. Unntaket må være mitt siste forsøk på å variere frokosten fra havregryn/frokostblanding. Tok med en pakke rugbrød, av den tunge og mørke sorten, og noe tubeost. Våt sponplate hadde vært å foretrekke
  8. Pris REAL 49,- Pris Mountain House 79,- Og måtte jeg velge hadde jeg spist MH hver gang i stedet for REAL Kjøttrettene har biter av kjøtt i stedet for biter av en "kjøttpudding" som består av mindre enn 50% kjøtt. Kyllingrettene har biter av kyllingfilet, ikke kyllingpudding. Grønnsakene er i større biter, og blir saftigere. I tillegg smaker det en smule mindre salt! Men smaken er som baken
  9. Bønner som har blitt tørket bruker altfor lang tid på å bli myke, så også i REALs Chili kan man komme over steinharde bønner lenge etter de oppgitte minuttene maten skal stå. Har til og med gjort motsatt av oppskriften og helt det tørre opp i vannet i kjelen og latt det koke noen minutter uten at bønnene har blitt helt gode... Når det gjelder oppmåling av vann er det jo ganske mange av oss i dag som har drikkeflasker med måleskala på, så at de oppgir 350 ml eller 3.5 dl, er ikke dumt. Jeg slipper på den måten å kaste bort gass på å koke opp mer vann enn det jeg trenger. Riktignok har jeg
  10. Har ingen direkte erfaring med akkurat disse modellene fra MSR, men har hatt en tidligere modell der innterteltet bestod mer eller mindre av bare mesh (netting). Erfaringsmessig var dette ikke dumt når det var veldig varmt, eller ganske så vindstille. Men i vind og litt kaldt vær var det en forferdelig dårlig løsning, i allefall etter min oppfatning. Om jeg ikke har forstått feil har HP-modellene til MRS noe mer vindtett duk i innerteltet, og vil derfor tåle mer vind før det blir gjennomtrekk i innerteltet. Skulle jeg kjøpt et lett MSR-telt igjen, noe jeg neppe kommer til å gjøre, ville jeg no
  11. Det er vel ikke umulig at såpe til å drepe "død mus i veggen"-lukt fra vadebukser også kan hjelpe. Det burde i allefall ikke skade membranen i støvlene i og med at det er membraner i vadebuksene også. Læret er jeg ikke like sikker på... Fåes blant annet på XXL. Mulig det er billigere enn såpen til dykkerdrakter.
  12. Dette er ikke det jeg har med på de lange turene, men passer godt på de kortere. -Hvetetortillas (de minste, som passer ned i steikepanna) -Spaghettisaus på flaske -Mozarella ferdig revet i pose -Løk, sopp eller annet du liker Legg en torilla i panna, spre saus, ost og annet over og legg en torilla oppå. Stek på svak varme, snu noen ganger, til osten har smeltet. Blir en blanding av pizza og quesadilla... Bruker du salsa i stedet for spagettisaus og har med litt rømme er ikke det dumt heller. Rømmen tilsettes etter steking
  13. Dette avhenger selvfølgelig litt av lengden på stangen din, men jeg bruker stort sett liggeunderlaget som stangrør. Har to 9 fots stenger der den ene er 5-delt den andre 6-delt, og bare den 5-delte stikker ørlitegrann ut av det sammenrullede underlaget. Spenner det hele vertikalt bak på sekken, men har også spent det horisontalt. I det siste tilfellet har jeg flyttet på den 5-delte sånn at det er den tykke enden som stikker ut. Aldri noe problelem. Underlaget veier 170 gram, så det hadde vært en vektbesparelse uansett om du hadde hatt bruk for det Kjøpte en liten haspelstang for noen uke
  14. Hva slags betydning sokkene har for svettelukt er jeg ikke sikker på. Noens svette lukter rett og slett mer enn andres. Så om andre sko du har også blir litt illeluktende kan det være deg, og ikke støvlene dine Selv bruker jeg et par tynne liner-sokker i et eller annet syntetmateriale (som jo er kjent for å lukte litt) og et par billige ullfrotté-sokker utenpå fra Magasinet. Selv etter to år og ca 250 bruksdøgn var det ikke snev av svettelukt i støvlene mine, selvom jeg kunne vri opp sokkene etter mange av de lengste og varmeste dagene. Men de forrige støvlene ble helt uutholdelige etter
  15. Samtidig bør man ha med i beregningen at tyngre støvler (stort sett) gir bedre støtte slik at det er mulig å bære mer i sekken i ulent terreng. Jeg velger heller litt tyngre og solide støvler enn lette støvler jeg lettere kan få skader med...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.