Jump to content

Villmannen

Aktiv medlem
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

About Villmannen

Villmannen's Achievements

 1. Det er minst to gode grunner til at dette er lurt: For det første slipper du å gå ned til åta å lage lyder som skremmer rever som eventuelt er i nærheten. For det andre er rever kannibaler, og spiser ofte på artsfrender. En annen ting kan være (nå anntar jeg bare) at tisper med løpetid vil trekke til seg bra med rev. Forøvrig så har jeg mistanke om at springsteen kan ha klart å missforstå tråden din
 2. Skulle til å henvise til kammeret, men det er jo din tråd det og
 3. Savner det jeg også Men som han sier, finn en side som ikke er så viktig, og ha den framme...
 4. Jeg bruker hjemmestrikka ullvotter til haglejakt. Bare å ha en litt større vott på avtrekkerhanda, så går skytinga knirkefritt Luftig, varmt og funker også når de er fuktige. Har også jaktet med tette klamme Sealand hansker i tex materiale, og de var som oftest av pga fuktighet.
 5. Tungsten er vel et annet navn på wolfram, og haglene er som regel hardere enn stålhagl. Hardheten vil nok gi minst like mye rikosjetter, ved treff i stein, som stål. De har for øvrig en egnvekt som er tyngere enn bly, noe som gjør disse velegnet på jakt i skog etter hardskutt vilt. Prisen på tungstenskudd er som regel høy, så hvor du finner billigere tungstenammo enn vismuth lurer jeg på? Tinnshot er typiske kortholdshagl til lettskutt vilt, som ryper. Har selv jaktet med Nittedal Sink Rype, som er omtrent like lett som tinn, hvis jeg har forstått ting riktig, og det fungerte heller dårlig på hold opp mot 30m. Vil anbefale deg å kjøpe vismuth hagl til jakt i steinområder, men tinnshot vil nok fungere helt fint de første ukene når rypene sitter lenge.
 6. Var selv og gikk på fjellet bak hytta for å sjekke forholdene, sist helg, der hvor jeg bruker å jakte fjellrype. Så faktisk 3 døde lemen på stien, på vei opp, men ellers var det ikke noe smågnagerliv å se. Observerte også en god del mer ravn enn vanlig, en flokk på ca 25 kråker nært bygda og to rovfugler av ukjent slag slag. Ryper var det heller dårlig med, så kun 2 enkeltryper og et lite kull på 3stk, på "bankers" plassene Hare kan det derimot virke som er i oppgang, for de ser man stadig langs veiene. Tenker at det kan ha noe å gjøre med flere års dårlig smågnagerår i Sørøst-Finnmark? Og derav nedgang i revebestandene, som var rimelig store noen år tilbake.
 7. En side som fører en god del rifler er jaktdepotet.no. De selger for øvrig også Howa rifler, som har lite negative bemerkninger, samt en veldig gunstig pris. De opererer også med en del pakkeløsninger, som sikkert vil være verdt å merke seg, da du sannsynligvis vil ha en kikkert på rifla.
 8. Nå er absolutt rette (og muligens beste) tida, både for skikkelig fiske etter det meste, utenom gjedda, og for insekter Mye pen ørret og røye etter en fantastis helg med flue på fjellet!
 9. Brukte finsk OFF, 60ml for noen år siden. Synes den virket bedre enn de andre variantene, og flasken var veldig liten og handy.
 10. For slukfiskere er 10-16g salamander en røver etter laks i småelvene Ellers så virker spinnere ofte godt etter ørreten.
 11. Simms sine vadejakker, av de litt lengre modellene bør fint kunne brukes som begge deler. Men prisen er jo også høy
 12. Hvorvidt det er is på laksefjordvidda eller ikke, skal jeg ikke si noe om. (bør ikke være mulig at isen ligger så lenge) Men når du drar til Ifjord i starten av Juni, så har du truffet rette plassen på den aller beste isfiske tida! Anbefales
 13. Har i de siste årene kuttet ut øks, og heller brukt en rimelig stor lappkniv. Dekker de fleste bruksområdene til den lille øksa, pluss at den kan brukes til grovt knivarbeid. Sag kommer først med om vinteren, og har vært storfornøyd med Eagle sharp sin sammenleggbare/folde sag. Den sager utrolig raskt, og etter flere års rolig bruk (10-20 dager i året) er den fortsatt veldig skarp.
 14. Villmannen

  popper

  Når jeg hører popper, tenker jeg umiddelbart på varm og vindstille forsommerkveld med bellyboat, på jakt etter gjedda Har poppet etter sjøørret, men konklusjonen ble at div. streamere virket bedre. Har aldri tenkt på popperfiske etter vanlig ørret Men har fått på kraftig 3/0 mudler, samt museimmitasjon, så det kan jo være en mulighet. Et førstevalg blir det nok aldri. Men har man prøvd det meste, så er det jo det samme hva man fisker med, og ikke får fisk
 15. Hei Flott område det der. I pasvik får du stortsett ørret og harr og gjedde, mye abbor i noen av de vannene også. Hva du får avhenger av fiskemetode og årstider. Når du kommer ut av Pasviks furuområder, litt høyere og et stykke vestover får du også røyer. Vandrer en del i de områdene selv, og helst med fluestanga. Bestandig fisk nok til middag med mitt småflue fiske blir ørretene sjelden opp mot kiloen, mens man kan få litt større harr hvis man treffer dagen. Fin ørret i mange småvann hele veien over fjellet God tur
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy