Jump to content

Sammenkobling av poser og tips


Recommended Posts

Hei.

Jeg og samboeren min titter etter å kjøpe nye soveposer og har noen spørsmål vi trenger svar på. Så søker råd fra klokere huer der ute. 

Hvordan fungerer sammenkobling av soveposer? Fungerer dette bra i praksis? Eller blir det et veldig varmetap? Må det være soveposer fra samme merke for at dette skal funke? Eller kan man blande merker, feks ME sammenkoblet med en Helsport. 

Er det noen soveposemerker man bør styre unna? Og hvilke merker anbefaler folket?😊 

Tenker t-limit på rundt -10 funker greit👍

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Sist gang jeg var med å koble sammen soveposer er leeeeenge siden. Det var i ungdomstiden så da snakker vi sikkert 20 år. Så ting har sikkert blitt mye bedre. Men jeg husker vi koblet sammen to av samme type, og da lakk det litt luft nederst.

Men det trenger ikke nødvendigvis å være samme type, så lenge det er samme type glidlås. Det fungerer vel også best hvis soveposene er samme lengde.

Men dette er et sånt typisk spørsmål hvor jeg tror det kan være veldig mye variasjon i hvor bra det fungerer, så det lureste er vel å finne et par stykk dere liker og prøve, eventuelt returnere hvis det fungerer dårlig.

Det kan også være at hvis dere finner noen dere liker i en sportsbutikk i nærheten så kan dere teste der.

Det finnes jo også noen helt greie doble soveposer hvor man slipper å koble dem sammen i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Vi har soveposer fra samme merke (en for menn og en for dame), med hhv høyre/venstre glidelås og disse kan sammenkobles ved ønske om det. Koselig, men jeg foretrekker å ligge alene i posen. Selv om det blir veldig god plass i sammenkoblet pose så forstyrrer vi hverandre om en ligger urolig.

For å sammenkoble så er det egentlig ikke noen spesielle soveposer, det er bare at de har glidelås mot hverandre. Og så bør glidelåsene være like lange.

Bruker også Exped liggeunderlag med "chair kit", disse kommer med klips for å koble sammen slik at underlagene ikke sklir fra hverandre.

Link to comment
Share on other sites

Mange gode svar om soveposer, så jeg får komme med min erfaring med liggeunderlag. I fjor sommer kjøpte vi 2 Liggeunderlag fra Kilos Gear. Egentlig mest for å teste merket. Vi ble positivt overrasket over hvor godt knappene lang siden holdt liggeunderlagene sammen. (Vi droppet sammenkoblet sovepose for lenge siden da jeg ligger i kontinuerlig rotasjon. Det gjør også at mitt underlag kan flytte litt på seg.) Med de 2 koblet sammen ble de liggende på plass. 👍

https://kilosgear.com/products/sleeping-pads

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy