Jump to content

Lage stormmatte på telt - hvilket stoff?


Espen A

Recommended Posts

Hei

Jeg har et stort bomullstelt som jeg skal ha stående over tid på en ganske vind-utsatt plass. Jeg skal derfor lage stormmatter og sy fast i fronten. Jeg trenger et tykt og solid materiale som tåler vann. Har dere noen tips til hva jeg kan bruke og hvor jeg kan skaffe det?

 

Mvh Espen

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Sikkert mange firma som lager intressante ting men det mest tilgjengelig jeg kunne tenke på blir om du kjøper en presenning fra feks Biltema.

 

https://www.biltema.no/fritid/hage/presenninger/presenning-650-gm2-2000043355

 

Den jeg linket er 650g per kvadratmeter og var den kraftigste jeg fant på kort varsel, men da er det snakk om er latterlig kraftig materiale av typen man bruker til langtidsoppbevaring av feks en båt.

Link to comment
Share on other sites

Ville tenkt noe i samme baner som @borgern, og uten å kjenne veldig til akkurat Ally-kanoer, så antar jeg at det er TPU- eller PVC-belagt nylon eller polyester som benyttes i disse, slik det gjerne er i en del packrafter? Ellers kan jo nevnes at Forsvarets gamle lagstelt har en slik "kappe" invendig som er i et lignende materiale. Bør vel uansett være tosidig belagt i tilfelle, i og med at det blir liggende mot bakken, og eksponert for vann både fra undersiden og oversiden, samt skitt og smuss fra bakken.

Hvor det er å få tak i slike TPU-materialer er jeg jammen ikke sikker på, PVC-belagte presenninger er vel å få tak i f.eks. på Biltema eller hos Jula.

Så om ikke Bergans kan gi et svar på metervare som foreslått over, så går det kanskje an å forhøre seg med packraft-produsenter om dette er å få tak i?

Ellers er de vel et tips å sjekke inne på extremtextil.de, de har en god del ulike stoffer til ulik bruk, og da gjerne som metervare. De er også registrert i VOEC-registeret hos Skatteetaten, og derfor skal alle avgifter bli innkrevd ved kjøp (moms osv.).

Link to comment
Share on other sites

Dersom du skal sy på stormmattene selv med en vanlig symaskin bør du tenke gjennom hvor tykt stoff symaskinen kan håndtere. Jeg tror både ally kano-duk og presenning fort blir for tykt. I så fall du bør du sjekke ut tipset over om Extremtextil. Jeg ville vurdert 40D silnylon, PU-nylon eller cordura (opp mot 500D).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy